Olievlek na aanvaring in Spooldersluis

Foto van auteur

In de Spooldersluis in Zwolle is maandag een tanker lek gestoten bij een aanvaring met een ander schip.

De tanker is geladen met gasolie. Rijkswaterstaat brengt olieschermen aan om te voorkomen dat de olie zich over een groter oppervlak verspreidt. De scheepvaart in het Zwolle-IJsselkanaal is gestremd. De sluis blijft waarschijnlijk tot dinsdagmiddag dicht. Rijkswaterstaat heeft een omleidingsroute ingesteld. Hoe de aanvaring is ontstaan is nog onduidelijk.
Bron: RTV Oost
 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Olievlek na aanvaring in Spooldersluis”

 1. Het onderzoek naar de aanvaring tussen twee binnenvaartschepen in de Spooldersluis bij Zwolle kan nog weken duren.
  Dat zegt het Korps Landelijke Politiediensten. Gisteravond botste een schip met zand tegen een tanker met gasolie. In de scheepswand van de tanker ontstond een gat van ongeveer een meter. Er is ongeveer 5000 liter gasolie in het water gelopen. De sluis is zeker tot het einde van de middag gesloten voor het scheepvaartverkeer om de olie op te ruimen.
  Bron: RTV Oost

 2. De Spooldersluis bij Zwolle blijft voorlopig dicht voor de scheepvaart.
  Het opruimen van de olie duurt langer dan verwacht. Rijkswaterstaat verwacht dat de olie woensdag is opgeruimd en de sluis in de loop van de dag weer gebruikt kan worden.
  Bron: RTV Oost

 3. Ik kom elke morgen over de brug bij de sluis. Machtig stinken daar momenteel….. een behoorlijk duidelijke ‘benzine’-geur (of petroleum of diesel of…..) valt er te ruiken.

 4. Het opruimen van 5000 liter gasolie in het water bij de Spooldersluis in Zwolle duurt nog tot vanavond.
  De gasolie is weggelekt uit een tanker die maandagavond in aanvaring kwam met een zandschip. De sluis is sindsdien dicht en het scheepsverkeer word omgeleid via Kampen. Het Korps landelijke politiediensten start een onderzoek. De schade aan de schepen en de kosten van de schoonmaakwerkzaamheden lopen in de tienduizenden euro’s. Dat bedrag wordt verhaald op de veroorzaker van het ongeluk.
  Bron: RTV Oost

Reacties zijn gesloten.