VVD gaat naar zorgkanjers op Nationale Complimentendag

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Elke dag werken ontzettend veel mensen keihard in de zorg. De VVD Zwolle wil deze mensen op Nationale Complimentendag, 1 maart, daar ontzettend voor bedanken. Samen met Tweede Kamerleden Malik Azmani, Aukje de Vries en Sophie Hermans gaat de fractie naar Het Zonnehuis in Stadshagen om de zorgprofessionals daar een compliment te geven voor het werk dat ze doen.

Lijsttrekker Thom van Campen: “We zijn trots op de zorg en hebben in Zwolle goede zorg. De mensen die zich dag en nacht inzetten om liefdevolle zorg te verlenen verdienen elke dag een compliment, maar op deze Nationale Complimentendag besteden we daar graag extra aandacht aan.” De VVD bezoekt Zonnehuisgroep IJssel-Vecht in Stadshagen. Zij zijn gespecialiseerd in zorg aan mensen met dementie, en aan mensen met belemmeringen in lichamelijk, psychisch of sociaal functioneren. Maar ook helpt de Zonnehuisgroep mensen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen, bijvoorbeeld met revalidatie, thuiszorg en dagbehandelingen. Het zorgcentrum heeft de ambitie om het meest dementievriendelijke (t)huis van de regio te worden.

De Kamerleden en lokale fractie gaan vooral met de zorgprofessionals in gesprek over hoe zij de zorg zien. Waar zijn ze trots op, wat verdient meer aandacht en welke regels kunnen we beter schrappen om hen in staat te stellen die liefdevolle zorg op de beste manier te verlenen? Hierbij geven we iedereen een compliment voor dat harde werk.

“De VVD wil dat liefdevolle zorg voor jezelf, je kind of je ouders in Zwolle vanzelfsprekend is. In Zwolle is de zorg van goede kwaliteit en staat keuzevrijheid voorop,” zegt Thom van Campen. Nieuwe aanbieders zijn zeer welkom juist om die kwaliteit goed te houden. Dit moet makkelijk en openbaar inzichtelijk zijn zodat je weet waar je voor kunt kiezen en ook duidelijk is bij wie je beter weg kunt blijven. “Voor slechte aanbieders wat ons betreft geen plek in Zwolle. Daar moeten we snel van af kunnen.” Door nieuwe en technologische ontwikkelingen te omarmen wordt Zwolle koploper in slimme toepassingen voor liefdevolle, goede zorg.

7 gedachten over “VVD gaat naar zorgkanjers op Nationale Complimentendag”

  1. De Vereniging Voor Demontage is samen met de PvdA toch wel de grootste aanjager van de ontmanteling van de ouderenzorg de afgelopen 20 jaar geweest. Komen nu goede sier maken in het Zonnehuis?

  2. Wat een fantasie hier:
    Vereniging Voor Demontage
    partij van de aftreders

    Namen zullen toch wel spontaan zijn opgekomen?
    Je gaat mij immers niet vertellen, dat er zelfs over nagedacht is…

Reacties zijn gesloten.