Berkum moet scherp blijven tegen SteDoCo

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein de returnwedstrijd in de nacompetitie om een plek in de Derde Divisie tegen SteDoCo. De Zwollenaren lijken daarbij de beste papieren te hebben na hun 1-2 winst van afgelopen dinsdag in Hoornaar, maar weten dat ze ook nu de hele wedstrijd scherp en attent moeten blijven.

“We moeten er niet te makkelijk over denken, we zijn er nog lang niet,” beseft Berkum-middenvelder Thom Kooke. “SteDoCo combineert goed, ze weten elkaar makkelijk te vinden. Wij hadden bij hen lange tijd niet echt controle over de wedstrijd, dus dat zullen we zaterdag veel beter moeten doen.”

Periodetitel
SteDoCo liet dinsdag zien over een technisch vaardige ploeg te beschikken, die niet voor niets onlangs de derde periodetitel in de Hoofdklasse A op haar naam heeft geschreven. Tegen Berkum, tweede in de eindrangschikking van de Hoofdklasse B, kwam de ploeg van trainer Frans Adelaar direct met veel dadendrang uit de startblokken, waarbij de snelle en balvaardige vleugelspitsen Hakan Tokul en Jay-Jay Meierdres voor het nodige gevaar zorgden.

Berkum hield de defensie echter dicht en kwam na 35 minuten zelfs op voorsprong door een fraaie omhaal van Youp Kok. Toen rechtsbuiten Johnsen Bacuna de bal even later op de kruising van het SteDoCo-doel joeg ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand, maar de Zuidhollanders kwamen toch weer terug in de strijd toen Remco Buist op slag van rust voor de gelijkmaker tekende.

Ongrijpbaar
Na de hervatting was SteDoCo enkele keren dicht bij een tweede doelpunt, maar nu stond bij een kopbal van Joran Schröder de paal van het Zwolse doel in de weg en in enkele andere situaties greep Berkum-keeper Dominic van Hoof uitstekend in. SteDoCo voerde de druk gaandeweg verder op om toch nog met de volle winst te gaan strijken, maar met zo’n 10 minuten te gaan sloeg Berkum aan de andere kant toe. Na een verijdelde koppoging van Chris van der Meulen kreeg de bij vlagen weer ongrijpbare Bacuna nét iets te veel ruimte, waardoor hij voor 1-2 kon zorgen.

Gewaarschuwde ploeg
SteDoCo, de equipe met de minste tegengoals van de Hoofdklasse A, zal door die toch verrassende nederlaag zaterdag als een gewaarschuwde ploeg naar Zwolle afreizen. De selectie uit de Alblasserwaard heeft daar een overwinning met een verschil van twee doelpunten of meer nodig om de volgende ronde te halen. Bij een overwinning voor de Zuidhollanders met één doelpunt verschil volgt een verlenging van twee keer een kwartier en als het dan nog niet is beslist volgen er strafschoppen. Berkum heeft genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het ‘nacompetitiecircus’, maar zo ver zal de ploeg van trainer Arno Hoekstra het zeker niet willen laten komen.

De wedstrijd Berkum-SteDoCo, die beslissend is voor de eerste ronde van de nacompetitie, wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)