GroenLinks Zwolle verjongt bestuur

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Sinds afgelopen week heeft het bestuur van GroenLinks Zwolle twee nieuwe leden: Arnold Bouman (34) en Vincent Wever (37). Het aantreden van de twee dertigers betekent een verjonging van het bestuur.

Bouman woont met zijn vrouw en drie zoons in de binnenstad en is sociaal en duurzaam ondernemer. Hij is onder meer eigenaar van een personeelsbemiddelingsbureau. “Ik ben een verbinder en gek op Zwolle”, aldus Bouman. “Ik wil me graag ook op deze manier inzetten om Zwolle groener en socialer te maken.”

Wever woont in Holtenbroek samen met zijn vrouw en twee dochters. Hij is adviseur in duurzame mobiliteit. “Alles wat beweegt, boeit me”, zegt Wever. “Een partij als GroenLinks is dat ook volop.”

Zowel Bouman als Wever zien ernaar uit om GroenLinks meer dan alleen een politieke partij te laten zijn. Bouman: “We zijn meer dan dat; GroenLinks is ook een beweging.Dat zag je ook begin dit jaar tijdens de meet-up in Hedon met Jesse Klaver tegen de uitbreiding van Lelystad Airport.” Wever vult aan: “Daar komt veel energie bij vrij, ook van mensen die niet traditioneel lid zijn van een politieke partij. Samen kunnen we meer bereiken.”

De ledenvergadering van GroenLinks Zwolle nam de beide bestuursleden donderdag unaniem aan. GroenLinks-voorzitter Jacques van Santen is blij met de komst van de twee nieuwe bestuursleden. “Het lijkt nog ver weg, maar in 2020 beginnen we alweer met het voorbereiden van de campagne voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De basis daarvoor ligt in een goed partijbestuur.”