Regiocampus viert vijfjarig jubileum

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – De Regiocampus bestaat vijf jaar en daarom vond er donderdag 21 november een jubileumfeest in Meppel plaats. Partners, (oud)medewerkers, ondernemers en andere betrokkenen, vierden vijf jaar samen leren, werken en vernieuwen.

Het jubileumfeest stond in het teken van samen terugkijken op wat er in de afgelopen vijf jaar bereikt en beleefd is. Het feest werd geopend door Marieke Navarro, programmamanager Regiocampus en Silvester Koehoorn, voorzitter Regiocampus. Naast de terugblik hebben Camiel Hemminga en Joris de Graaff, beide deelnemers van Business4students, voor entertainment gezorgd. Het feest is volledig georganiseerd door studenten van de diverse aangesloten onderwijsinstellingen, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf.

De afgelopen vijf jaar was voor de Regiocampus een komen en gaan van projecten, proeftuinen en evenementen. Projecten als het Meppellab, dementievriendelijk Steenwijkerland en het Gilde, zijn voorbeelden van ontwikkelingen, die zijn opgepakt door de partners voor de sector zorg en welzijn. Ook heeft de Regiocampus een academisch lab ontwikkeld, waarin de samenwerking met universiteiten wordt opgepakt. Natuurlijk mag het jaarlijkse event Business4Students niet ontbreken, waar leren ondernemen en ondernemend leren centraal staat. Silvester Koehoorn, voorzitter Regiocampus, ziet eveneens een mooie ontwikkeling in de voorgaande jaren: “We zien dat oorspronkelijke ideeën zijn veranderd in concepten en projecten. Deze projecten zijn ingebed in het dagelijks functioneren van betrokken organisaties.”

Naast projecten en proeftuinen, is ook het Ondernemerspunt ontwikkeld. Hét punt, waar ondernemers en instellingen uit de hele regio, opdrachten kunnen neerleggen. Deze opdrachten worden uitgevoerd door studenten. Ruim 200 studenten en 100 professionals hebben zich al ingezet voor diverse opdrachten van het bedrijfsleven en instellingen in de regio. Koehoorn wil dit voor de toekomst goed benadrukken: “In verbinding bereik je veel meer en je verrijkt elkaar indirect. Juist daarom kunnen we met vertrouwen de komende vijf jaar ingaan.” Ook Ineke van der Wal, penningmeester van de Regiocampus, vindt de Regiocampus van grote meerwaarde voor in de toekomst: “Het is en blijft een hotspot voor innovaties in de regio!”

De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en innoveren. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen dragen wij bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.
De Regiocampus wordt gevormd door: Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Gemeente Meppel, Gemeente Steenwijkerland, RSG Stad & Esch, ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)