24 kandidaten voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta

Foto van auteur

Zwolle – Op de lijst voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta staan maar liefst 24 kandidaten. De lijst wordt aangevoerd door Marion Wichard uit Kampen, de huidige fractievoorzitter in het waterschapsbestuur. Tijdens de regiovergadering van 26 november stemden de leden na enkele stemrondes in met de kandidatenlijst.

Lijsttrekker Wichard is tevreden met de uitkomst. “Het voelt heel goed om met algemene stemmen het vertrouwen te krijgen van de leden. Dat geeft energie om er de komende vier jaar weer tegenaan te gaan.In het team dat ze straks in het waterschapsbestuur mag aanvoeren, zit zowel ervaring als jong talent, iets waar Wichard blij mee is. “Ik verwacht veel van de twintigers en dertigers. Zij zien goed in hoe klimaatverandering onze, en vooral hún toekomst beïnvloedt. Inzet op duurzaamheid, energieneutraliteit, biodiversiteit is voor de nieuwe generatie geen keuze maar noodzaak. Dat ze daarbij voor Water Natuurlijk hebben gekozen, laat zien dat het waterschap inmiddels goed in beeld bij deze thema’s!”

Binnenkort zullen de kandidaten zich met een persoonlijk profiel presenteren op de “Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta” van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta.

Vernieuwing op de lijst betekent ook automatisch het vertrek van zittende fractieleden. Dat zijn er drie: Dagelijks Bestuurslid Hans de Jong en de fractieleden Bert Hinnen en Piet de Noord. Zij hebben alle drie besloten zich om persoonlijke redenen niet aan te melden voor een verkiesbare plaats. Wichard vindt dat begrijpelijk, maar wel heel jammer. “We hebben nu een geweldige fractie, met mensen die goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaar goed aanvullen. Maar persoonlijke zaken en gezondheid gaan nu eenmaal voor.” De drie maken hun verbondenheid met Water Natuurlijk toch zichtbaar door als lijstduwer beschikbaar te zijn.

1 Marion Wichard, Kampen
2 Obe Brandsma, Wanneperveen
3 Niesko Dubbelboer, Meppel
4 Wim Konter, Vollenhove
5 Anna Veldhoen, Deventer
6 Ed Piek, Zwolle
7 Tjoek Korenromp, Deventer
8 Albert Smit, Assen
9 Geertje Veenstra, Kalenberg
10 Cees Zoon, Witharen
11 Roelie Wezemer, Zwolle
12 Jan Gerrit Zomer, Staphorst
13 Albert Corporaal, Hasselt
14 Jelmer Kloosterman, Zwolle
15 Jos Pierey, Deventer
16 Lisa de Groot, Zwolle
17 Jordy Tuin, De Wijk
18 Martin Hoek, Deventer
19 Niels Strolenberg, Ruinerwold
20 Aukelien van Nijen, Zwolle
21 Gerrit Vrielink, Raate
22 Bert Hinnen, Wijhe
23 Piet de Noord, Deventer
24 Hans de Jong, Windesheim/Zwolle

Water Natuurlijk is landelijk, en ook in Drents Overijsselse Delta de grootste partij in het waterschapsbestuur. Tien jaar geleden is de partij opgericht door een groot aantal natuurorganisaties en de sportvisserij; vanuit politieke hoek krijgt Water Natuurlijk steun van D66, GroenLinks en –in Drenthe en Overijssel- ook de PvdA. Deze partijen doen niet zelf mee aan de waterschapsverkiezingen, maar steunen de ‘groene’ idealen van Water Natuurlijk.