Sporre bemiddelt in conflict Everse en FC Zwolle

Foto van auteur

FC Zwolle voorzitter Ronald van Vliet heeft erevoorzitter Gaston Sporre gevraagd om te bemiddelen in de kwestie Jan Everse. Het bestuur van FC Zwolle en de trainer zijn in een impasse geraakt over eventuele contractverlenging. 

Dinsdag kwam naar buiten dat Everse vertrekt. Maar het bestuur van FC Zwolle wil door de inschakeling van Gaston Sporre een ultieme poging doen om Everse te behouden voor de club. Sporre wil meewerken op voorwaarde, dat uit eerste gesprekken met het bestuur en Everse blijkt dat een de bemiddelingspoging succesvol zal zijn. Sporre zou een paar maanden geleden ook bemiddelen in een conflict tussen FC Zwolle en trainer Everse, maar dat mocht toen niet. Destijds werd een door FC Zwolle aangekondigd vertrek van Everse teruggedraaid.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

141 gedachten over “Sporre bemiddelt in conflict Everse en FC Zwolle”

 1. Herhaling is de kracht van reclame
  Volgens mij is het bestuur geschrokken van hun eigen dommigheid en doet ze nu een plastic-noodgreep (voor de publieke opinie): We hebben middels (held voor velen w.o. deze persoon) Sporre รฉcht alles gedaan.

  Maar dit dan Duidelijk in VI (zie voor link “succescoach Everse vertrekt….”

  En de vorige VI met een niets-verhullende reportage?

 2. Hoe kun je jezelf zoooooo belangrijk vinden
  Hoe dit ook weer afloopt; jammer, jammer, jammer dat zoveel mensen op deze aardkloot zichzelf belangrijker vinden als wie of wat dan ook.

 3. bestuur onder druk
  De bende van 4 (bestuur fcz) is waarschijnlijk onder druk gezet Sporre te vragen. De pleuris schijnt uitgebroken te zijn. Sponsors dreigen met vertrek als Everse weggaat. Dat is goed nieuws. En nou doorpakken! Met een beetje geluk stapt dit bestuur op en blijft Everse.

 4. Ik ben blij dat iedereen ‘de kop erbij houdt’. Ik ben ook blij dat nu ook sponsors aangeven dat de maat vol is. Ik ben helemaal blij dat Gaston Sporre gaat bemiddelen.

  Persoonlijk heb ik mij vooralsnog teruggetrokken uit de klankbordgroep van het nieuwe stadion waarin supporters zitting hebben. Ik ben niet de enige die zijn deelname heeft opgezegd.

  Ik heb geen enkel vertrouwen meer in dit bestuur en zijn marionet (Van den Belt). Als Everse volgend seizoen geen trainer meer is van FC Zwolle en het bestuur er nog steeds zit, neem ik ook geen seizoenkaart meer terwijl ik van kleins af aan een trouwe supporter ben van FC Zwolle. Dit bestuur geeft x op x een brevet van onvermogen af en dient per direct op te stappen. Ik ben niet van plan dit soort onbekwaamheid en vriendjespolitiek nog langer financieel te ondersteunen. Het is dan niet langer mijn club aangezien ik mij daarmee niet kan identificeren.

 5. Roy,

  Jij wilt de wereld op zijn kop zetten. Supporters moeten blijven ;het bestuur moet weg . Gasto neem het hef in handen en formeer een nieuw bestuur.

 6. Voorstel.Everse blijft.!!
  Bestuur oprotten!!
  Hoe kan een bestuur,die zoveel kritiek krijgt nog aan blijven??
  Weg wezen dacht ik. Sukkels.

 7. @swollenaer

  De wereld staat in Zwolle al op zijn kop. Er zit een bestuur en marionetten die louter in eigen belang handelen en voortdurend een brevet van onvermogen geven.

  Ik wil dat capabele mensen met een hart voor de club en stad aan het roer van FC Zwolle staan.

 8. Het wordt tijd dat er koppen gaan rollen, dus dat het bestuur nu eindelijk opstapt.

  Van Vliet had jaren geleden al zijn biezen moeten pakken, het enige wat er door zijn aanblijven uit voort vloeit is dat ONZE club finaal naar de klote gaat! Kijk naar Fortuna, wordt eenzelfde situatie, mooi nieuw stadion maar geen voetbal en geen resultaten.

  Dit moeten wij met ons allen niet willen en denk dat de sponsoren die een hoop geld in ONZE club steken dit ook niet willen. Dus kort gezegd, acties van ons uit maar ook zeker vanuit de sponsoren cq buisnessclass!

  Hoop dat er hieraan gehoor gegeven wordt en dat ook de grotere jongens op financieel gebied inzien dat de woorden van van Vliet: ” Zwolle is geen voetbalstad” grote onzin zijn gezien alle reacties op deze berichtgeving in de verschillende media.

  EEN VOOR ALLEN, ALLEN VOOR JAN EVERSE!!!

  FORZA ZWOLLE

  ==========

  Beste Chris,

  Je 06-nummer kunnen we beter niet publiceren.

 9. Eerst maar eens pas op de plaats. Everse vraagt ook niet niks. Natuurlijk heeft hij het goed gedaan tot zover. Maar dan ben je nog niet Onze Lieve Heer zelf. Vier jaar Macht moet je niet willen.
  Natuurlijk dreigen sponsoren niet. Waarom? Het gaat toch goed? En Sporre moet zorgen dat hij niet altijd genoemd wordt als er bij de FC wat aan de hand is. Dat is niet goed voor zijn imago. En daar mag je ook best rekening mee houden!

 10. Jaap: hij is een zeer innemend persoon, door iedereen bewonderd om zijn voetbalkennis. Maar (volgens div.publicaties) vind het bestuur, of mensen in het bestuur, hem te lastig/te eerlijk. Wat volgens mij nooit kan: te eerlijk. Ik vind “t hart op de tong altijd goed” er zijn al teveel grijze muizen. Bestuur wil waarschijnlijk liever een hautaine/in keurslijf gedrongen/meningloze trainer.

  Maar belangrijker: de man kan JUIST op de lange termijn, met zijn visie contacten en oog voor jong talent ENORM veel voor de vereniging betekenen.

  Hoorde van een zeer ingewijd journalist dat geld niet het probleem kon zijn!!!

  Hovenberg is een aardige man en vertegenwoordigd ook een sponsor, lijkt me niet dat ie wegloopt. Maar is ook 1 van de 4 in de stichting en zit daar voor commerciele zaken geloof ik. Ken nog iemand van de businessclub, lijkt me ook niet zo’n loper. Maar laat die mensen HIER hun mening OOK eens geven????

  Sporre is de held van de supporters, het is een brevet van onvermogen van het bestuur dat ze Sporre er voor de 2e x in een half jaar bij moeten halen.

  Jaap was jij bij de presentatie van die video over het verleden van (PEC/FC)Zwolle?
  Tjonge toen was wel duidelijk wie populair waren!!!!!!!!!!!!!!
  De helaas overleden Eibrink en Sporre kregen een geweldig applaus!!!!!!

  Bij Ronald vV was het muisstil…..Toen al (en zo ik hoorde ver daarvoor) mocht men hem niet. Miscchien heeft ie het er zelf naar gemaakt?

 11. citaat vi:

  FC Zwolle speelt verzorgd, aanvallend voetbal en de jongste betaalde ploeg van Nederland is inmiddels opgeklommen naar de top van de Eerste Divisie. De hand van de trainer is altijd zichtbaar als Zwolle voetbalt, zijn aandeel in het succes is onmiskenbaar groot. Everse wil het uitbouwen, maar daarbij botst de ambitieuze vakman op weifelende bestuurders. De lastige man met de grote mond dreigt te worden weggejaagd door hobbyisten en amateurs die niet durven hem het technisch beleid toe te vertrouwen en een contract voor onbepaalde tijd te geven.
  Daardoor staat in Zwolle de wereld op z’n kop. De beleidsbepalers kijken niet verder dan hun neus lang is, terwijl de passant, de trainer, de enige man is met een visie voor de lange termijn.

  Laat die passant aub nog even blijven. Sporre doe je best!! Van Vliet neem 1x een goede beslissing en ontvang aplaus van de supporters GA!!!!

 12. Dit, van Voetbalzone.nl:

  โคฝIedereen doet altijd zo moeilijk over de term onbepaalde tijd, maar dat moet je niet doenโค, vertelt de coach tegenover het tijdschrijft. โคฝDaar kom je makkelijker van af dan van een verbintenis met vaste duur. Bovendien moet de insteek niet zijn hoe we van elkaar af komen, maar hoe we er iets moois van gaan maken.’

  โคฝEn dan mogen er van mij best steeds evaluatiemomenten zijn. Maar we zijn nu al zolang bezig over dat contract.

  Komt al heel anders over als: Ik wil een contract voor onbepaalde tijd! Wat trouwens later ineens het probleeem niet meer leek te zijn……..

 13. Swollenaer laat zich kennen!
  Piet (en/of) Harry leveren alleen dit NEUTRALE stukje aan:
  FC Zwolle en Everse komen er niet uit
  dinsdag 04 maart 2008
  ZWOLLE – Trainer Jan Everse vertrekt aan het eind van het seizoen bij FC Zwolle. De succesvolle trainer en de club zijn geen contractverlenging overeengekomen. Everse verlangde volgens de club een, in de voetballerij ongebruikelijk, contract voor onbepaalde tijd. FC Zwolle wilde niet verder gaan dan een contract tot twee jaar. Aan die patstelling is vandaag een eind gekomen.

  Niet Jammer of gelukkig Swollenaer?????????????????

 14. Dan ken ik nog iemand die daar werkt en volgend jaar toch een andere baan heeft…..Nee. Trouwens waarom komt De Kickert er niet in Rudeboy????
  Konden we (kan ook wel zonder de Kickert) Benny H nog eens om een mening vragen. heeft ie altijd wel. Maar waar zit die….in Italiรซ of Noorwegen hahaha

 15. Enkele reacties op het overigens standaard van de telex gerolde stuk in De Televaag
  Everse en Been samen naar Feyenoord. Geweldige voetbalvisies gekoppeld aan een dosis humor (Rotterdamse humor is echte humor en anders dan Amsterdamse die alleen ten koste van andere mensen gaat)
  Martin, capelle | 15:12 | 04.03.08

  wie is nu ook zijn zogenaamde baas. gerald van de belt. ook niet bepaald een topper. en die moet dan gaan bepalen of de beslissingen vooral op technisch gebied wel goed zijn. dat werkt toch niet. de voorzitter had hier in moeten grijpen. resultaat is op dit moment heilig voor aansluiting met de rest van het vaderlands voetbal.zwolle glijd nu weer af let maar op. door ene van de belt.wie zegt u.precies die kan daarna opstappen.stom stom stom.
  richard van dinther, hattem | 15:22 | 04.03.08

  everse dan nu maar naar feyenoord zijn club in hart en nieren
  erik, rotterdam | 15:37 | 04.03.08

 16. @ Jaap uit betrouwebare bron en dat is een andere bron die Dick gebruikt, is er wel degelijk onrust onder de sponsoren!!!

  Ik hoop dat we je mogen verwelkomen vanavond Dick.

 17. Hoever mag iemand gaan?
  Succes of niet, je hebt je wel te gedragen. Dat geldt ook voor een trainer. Je kunt niet doorlopend ontploffen tegen mensen om je heen of tegen eenieder die het niet met je eens is. We hebben het hier wel over een trainer die als ‘journalist’ ooit de toegang tot de Kuip is ontzegd, omdat zijn ‘diva’ gedrag daar niet langer getolereerd werd. Wel een teken aan de wand …

  Ik schrik er wel een beetje van dat mensen hier “Van Ginkel” op zijn woord geloven (uitspraken VI). Het is een vriend en adviseur van Everse. Uitspraken in de categorie “wij van wc eend adviseren wc eend” dus. Je gaat een vriend van Van Vliet ook niet geloven inzake de goede bedoelingen van “Van Vliet”.

  Een beetje balans in de be- of veroordeling is op zijn plek. Ik ben het zeker niet altijd eens geweest met handelingen van het bestuur of uitspraken van Ronald van Vliet (en dat weet hij en het bestuur ook, want daar heb ik geregeld over gesproken). Maar we hebben het hier wel over iemand die in zijn laatste (of voorlaatste) jaar als voorzitter zit en net zo graag als iedereen hier afscheid wil nemen met het ideale scenario: promoveren met een nieuw stadion.

  Het laatste dat we moeten doen is blind achter een winner aanlopen. De geschiedenis zit vol met resultaten daarvan. Geef het proces tijd en ruimte en laten we met zijn allen hopen dat dhr. Sporre een goede mediator kan zijn.

  Roy van Veen, Zoranet

 18. @Roy van Veen

  Zwolle loopt al bijna 10 jaar als een blinde kip achter een loser aan en zie eens waar dร t (wederom!) toe geleid heeft…!

  We hebben meerdere ervaringen opgedaan met van Vliet, middels formeel overleg en informele persoonlijke gesprekken, en we zijn de voortdurende leugens en bedriegerijen van hem meer dan zat!

  Exit voor dat voortwoekerende kwaad dat onze club van binnenuit weg doet teren en rotten! >:(

 19. Succes of niet, je hebt je wel te gedragen. Dat geldt ook voor een trainer. Je kunt niet doorlopend ontploffen tegen mensen om je heen of tegen eenieder die het niet met je eens is.

  De laatste zin is de perfecte omschrijving van de handelswijze van de huidige voorzitter van FC Zwolle.

 20. @Roy van Veen

  Ongeacht de uitkomst van de bemiddelingspoging heeft dit bestuur en de algemeen directeur geen vertrouwen en geen draagvlak meer en dus geen toekomst meer bij FC Zwolle.

  @supporters

  Vanavond vanaf 18.30 supportershome. De maat is vol!

 21. @ Roy: Zucht, een zaakwaarnemer de schuld geven. En voor leugenaar uitmaken……bewijzen? Hoe diep kun je zinken. Bovendien zijn de partijen: Everse, het bestuur of gesprekspartners namens het bestuur. En van de Belt die toch op vakantie was. Maar dit verhaal afdoen met: Henk van Ginkel neemt niet alleen zijn zaken waar maar is ook een vriend van Jan. NOU EN?

  Sporre is door iedereen gewaardeerd. Ook in het bedrijfsleven en bij de PvdA zo ik begreep. Maar Roy vind je het niet een beetje belachelijk dat ie nu voor de 2e keer
  in 2 of 3 maand DEZELFDE zaak moet sussen?

 22. @ Natascha, sorry is zeker tegenover mij niet nodig……….ben ook wel eens te snel met mijn teksten. Daarbij gaat het nogwel over teksten van een Prof in het verslaan van de Zwolse voetbalwereld voor meer dan 20 jaar!!! Die absoluut te vertrouwen is maar deze zaak gewoon verkeerd inschatte. Ze gaan daar volgens mij bijzonder vreemd met de pers om!! Het lijk me toch dat pers en prof.voetbalclub moeten samenwerken. Maar deze gevallen lijken langs elkaar heen te marcheren……

 23. POPULISME
  @ Roy: Dit had ik nog niet eens gelezen:

  Het laatste dat we moeten doen is blind achter een winner aanlopen. De geschiedenis zit vol met resultaten daarvan. Geef het proces tijd en ruimte en laten we met zijn allen hopen dat dhr. Sporre een goede mediator kan zijn.

  Als mensen nog niet weten wat populisme is? Dus niet blind achter een winner aanlopen; follow the leader leader; ok. Zwaar eens natuurlijk.

  Maar doel je hier op Everse
  En deze zin:

  De geschiedenis zit vol met resultaten daarvan.

  bedoel je daarmee mensen als Wilders, die man met die kleine snor uit Duitsland en eigenlijk alle dictators uit het verleden?

 24. @Dick

  Het meest frappante is dat het bestuur in oktober 2007 Gaston Sporre niet geschikt achtte als bemiddelaar.

  In maart 2008 verzoekt hetzelfde bestuur Gaston Sporre opeens om te bemiddelen!

  Van Vliet schrijft in een mail aan een supporter die op het forum van fczwolle.org staat dat Gaston Sporre zelf contact heeft opgenomen.

  Het bestuur bestaat uit wiebelkontjes zoals Larry al aangeeft en ik uit eigen ervaring kan bevestigen.

  Na de wedstrijd FC Zwolle – Excelsior in 2006 zaten ze trillend met mij en anderen aan tafel om de boel te sussen. Ik heb dit gedaan op voorwaarde dat supporters meer invloed kregen binnen de club. Er zou een gezamenlijk persbericht naar buiten toe worden gedaan. Deze afspraken werden vervolgens nog geen 8 uur later geschonden. De club kwam met een รฉรฉnzijdig persbericht.

  Nogmaals de maat is vol. Dit bestuur heeft elke geloofwaardigheid verloren en heeft geen draagvlak meer. Ongeacht de uitkomst van de bemiddelingspoging dient het af te treden evenals de algemeen directeur.

  Niet via de voordeur en met een feestje. Nee, via de achterdeur met de staart tussen de benen. Daar hebben ze het zelf naar gemaakt.

  En die voortdurende pleidooien van geen geweld. Er kunnen beter vraagtekens worden geplaatst bij mensen die geweld oproepen doordat zij andere mensen voortdurend kwetsen. Uitspraken als ‘ik heb supporters niet nodig’, ‘dornken apen’, ‘mijn stadion’, ‘zwolle is geen voetbalstad’ etc. etc.

  De bezem moet erdoor!

 25. zo langzamerhand krijg je de indruk alsof Everse de enige goede trainer op deze wereld is. Een soort Jezus van het voetbal ofzo. Mensen, mensen zeg. Het is toch logisch dat iemand niet een contract voor het leven krijgt. FC Zwolle is echt niet ten doden opgeschreven hoor als Everse vertrekt, hoe goed hij ook heeft gepresteerd.

 26. Vergelijking mank?
  @dick

  Jij legt een assocatie met Hitler, ik niet. Ik doelde meer op Van Gaal bij AZ, Mourinho bij Chelsea, Gullit bij Feyenoord, Koeman bij Vitesse, De Mos bij Vitesse … Pfffff. Allemaal trainers die de absolute macht hadden, onbeperkt konden inkopen en een club zwaar financieel leed aan hebben gedaan.

  Zover ik het weet hebben FC Zwolle, noch Van Ginkel, de diepe zakken van bijvoorbeeld Scheringa.

  Dick: over 3 keer sussen. Eens. Zeer matig. Maar neemt niet weg dat we niet moeten gaan denken dat Van Ginkel of Everse de absolute waarheid spreken en beter dan Engelen zijn en dat Van Vliet, cq. FC Zwolle, maar een beetje uit zijn nek zit te lullen.

 27. @ElRey, 5 maart 2008, 11.57 uur
  Excelsior en de situatie daaromheen: ja, dat was geen fraaie situatie, van beide kanten overigens. Op bestuurlijk niveau ging het met dat persbericht mis, daar deel ik je mening. Geen fraaie actie van ‘communicatie FcZ’.

  Maar: de supporters reageerden die avond hun woede af op oa. mijn auto. Daar was ik niet blij mee, als was het maar omdat wij die dag wedstrijdsponsor waren en ik er als sponsor met heel veel gasten aanwezig was. Ik heb daar natuurlijk geen aangifte (of zo) van gedaan, maar ben met diezelfde gasten een biertje gaan drinken in het spelershome om er gewoon even over te praten. Beter dan stress en geneuzel. Bovendien ben ik zelf als supporter ook tig keer zwaar teleurgesteld geweest in bestuurders of een situatie bij een club, dus kon ik me het verdriet en de frustratie wel voorstellen …

 28. @ Perka

  Die jezus is van vliet hoor niet Everse.

  En volgens mij snap je het niet helemaal.

  Het vertrek van Everse heeft verregaande gevolgen voor allerlei factoren die een BVO juist wel nodig hebben!!

 29. @dick
  Even voor de helderheid: ik dacht niet aan de man met de snor, maar aan types als Van Gaal (AZ), Gullit (Feyenoord), R Koeman (Vitesse), De Mos (Vitesse), maar ook Mourinho, etc. Allemaal gasten die hun club door blind te kopen zwaar in de financiรซle problemen hebben gebracht.

  Niemand bij Zwolle, inclusief Van Ginkel, heeft de diepe zakken, dus het geduld, van Scheringa.

 30. 2 van die factoren zijn goede spelers en supporters en die zullen nu echt niet in de rij staan om naar fc zwolle te gaan.

 31. Ik hoop voor alles en iedereen dat sporre de bemiddeling met succes kan eindigen maar ik heb er een hard hoofd ๐Ÿ™

 32. Leugenaar
  Dick, ik maak niemand voor leugenaar uit. Ik zeg alleen dat je beide kanten het verhaal moet beoordelen en niet blind moet afgaan op de versie die Everse of Van Ginkel laat neerpennen. Los van het enorme gevoel voor humor van Everse ๐Ÿ™‚

 33. ????

  bestuur in oktober 2007 Gaston Sporre niet geschikt achtte als bemiddelaar.

  Vervolgens doet hij het gewoon weer OMDAT IE EEN ZWOLLE HART heeft.

  Help je de boel te sussen krijgt je dit

  Er zou een gezamenlijk persbericht naar buiten toe worden gedaan. Deze afspraken werden vervolgens nog geen 8 uur later geschonden. De club kwam met een รฉรฉnzijdig persbericht.

  Klinkt allemaal alsof die ruitjesbroek met zijn adjudanten/knipmessen in een ivoren toren op het klootjesvolk neerkijkt. Zo kwam het overigens op dat Scania-feest ook op mijn over. Kreeg nog een biertje van zo’n knipmes ook, ach dat was niet verkeerd: kon ik nog meer kritische vragen stellen.

  Hoop dat jullie bereiken wat je wilt bereiken en dat er ook andere mensen klaar staan. Maar geweld is nooit een handig middel.
  Ik verwacht niet dat Sporre weer voorzitter zou willen worden. Persoonlijk zou ik het fantastisch vinden trouwens!!!!!

  SUCCES

 34. @ Perka:

  zo langzamerhand krijg je de indruk alsof Everse de enige goede trainer op deze wereld is. Een soort Jezus van het voetbal ofzo. Mensen, mensen zeg. Het is toch logisch dat iemand niet een contract voor het leven krijgt. FC Zwolle is echt niet ten doden opgeschreven hoor als Everse vertrekt, hoe goed hij ook heeft gepresteerd.

  De man was zo goed bezig met de FC. Zo betrokken en kon zo goed met spelers en supporters. Lees de artikelen uit VI maar eens of praat maar eens met supporters. Het bestuur wist dat eind vorig jaar al DONDERS GOED. Dus in die zin is ie zeker de goede persoon op de goede plek. Zeker. Over dat contract voor het leven heeft hij zelf hele zinnige dingen gezegd: 2 jaar ook optie en “ze zouden dan elk moment weer van hem af kunnen”. ‘T zou wel handig zijn Perka, als je alle feitenmateriaal leest wat hier staat!

 35. @ Roy, jij bent toch die Roy van die vergelijking?

  Ik heb daar natuurlijk geen aangifte (of zo) van gedaan, maar ben met diezelfde gasten een biertje gaan drinken in het spelershome om er gewoon even over te praten. Beter dan stress en geneuzel.

  Onder het biertje: “jammer dat je mijn auto hebt vernield maar moet je nog een skuimertje?”. Waar staat je auto? Ik lust ook wel een biertje ๐Ÿ˜‰

 36. Je hebt Roy van Zoranet en Roy (aka vroeger Mini Cooper)of het is 1 en dezelfde ๐Ÿ˜€

  Is voor mij ook niet geheel duidelijk meer.

 37. rol?
  @ Roy: gelukkig bedoel je in je vergelijking niet Wereldopfokkers maar (in die verhouding) onbelangrijke trainers.

  Jij:

  Maar neemt niet weg dat we niet moeten gaan denken dat Van Ginkel of Everse de absolute waarheid spreken en beter dan Engelen zijn en dat Van Vliet, cq. FC Zwolle, maar een beetje uit zijn nek zit te lullen.

  Engelen en uit de nek lullers nee zo zal nergens de verhouding zijn.
  Maar jij ziet de rol van v.Ginkel als opfokkerig/niet altijd betrouwbaar?
  Nou en, hij is toch enkel adviseur?

 38. @dick, 5/3 12:42
  Ja, ik ben die Roy van die vergelijking. Nee, ik beloon niet iedereen die mijn (geen lease!) auto beschadigd. Ik was zelf na Excelsior ook verre van blij met de sportieve prestatie en aangezien ik best een aardig verleden als supporter heb (moest vroeger ook gewoon een half jaar sparen voor mijn seizoenskaart en bal gehakt), kan me wel een beetje verplaatsen in de emotionele status van een supporter op zo’n moment. Dat gesloop is absoluut niet goed te praten, maar wat bereik ik met aangifte doen? Geen fuck. Dan kan ik beter met die gasten een biertje drinken (nadat ik ruzie had gemaakt met de beveiliging om ze erin te krijgen) en met hen praten over FC Zwolle. Kan ik op zo’n moment alleen maar van leren. We hebben daarna overigens wel lol gehad, ondanks die sportieve wanprestatie.

 39. @Roy van Veen

  Uit jouw reactie op de beschadiging van jouw auto blijkt dat jij, je wel kunt inleven in mensen. Ik waardeer mensen met een goed empathisch vermogen en een gezond omgevingsbewustzijn.

  De situatie Spijkerman had het bestuur echter nooit zo mogen laten escaleren. Deze trainer was onhoudbaar. Een trainer die overigens 3 jaar contractverlenging kreeg na de degradatie uit de Eredivisie.

  Het bestuur heeft in plaats van deze man zelf te ontslaan vanwege wanprestaties, de situatie laten escaleren en daarna de schuld volledig in de schoenen geschoven van supporters. Dat is niet fair omdat het bestuur daarmee zichzelf van elke verantwoordelijkheid ontslaat.

  Dit bestuur kan echter niet zakelijk zijn, maar vervalt continu in het persoonlijke. Zo wilde men een clausule in het contract opnemen dat Jan Everse niet meer open mag zijn naar de buitenwereld. Hieruit spreekt een verkeerde visie. Als er zaken voor verbetering vatbaar zijn, moet je daar open in zijn en niet denken dat je interne problemen oplost door daar geen ruchtbaarheid aan te geven!!!

  Eigenlijk zijn supporters niet zo dom. Als een trainer slecht presteert, schreeuwen ze om zijn vertrek. Als een trainer goed presteert, schreeuwen ze dat hij moet blijven. Het gekke is dat hier mensen over verbaasd zijn. Zo werkt de wereld toch immers ook? Loon naar werken!

 40. Fijn om te lezen dat er ook sponsoren zijn die weten wat er in een supporter om gaat daar zijn er gelukkig nog wel een paar van.

 41. @Roy van die vergelijking… ๐Ÿ˜€

  Ook ik legde in eerste instantie de link met die mislukte amateurschilder uit Oostenrijk aangezien je schreef:

  De geschiedenis zit vol met resultaten daarvan.

  Als daar had gestaan sportgeschiedenis dan was het wat duidelijker geweest. ๐Ÿ˜‰

  No problemo verder, maar dan ga je iets te kort door de bocht met vergelijkingen van trainers en clubs:

  Ik doelde meer op Van Gaal bij AZ, Mourinho bij Chelsea, Gullit bij Feyenoord, Koeman bij Vitesse, De Mos bij Vitesse … Pfffff.

  Chelsea is Abramovitch die beslist,
  AZ is Scheringa die beslist,
  Feyenoord was van de Herik die besliste,
  Vitesse is …. tja, wie beslist er daar momenteel in die slangekuil (??) ๐Ÿ˜ฎ

  Maar dan heb je wel weer een heel mooie vergelijking met Aad de Mos die feitelijk in een zelfde schuitje verkeert als Everse dit seizoen: met minimale en zelfs afnemende middelen tรฒch prestaties weten neer te zetten.
  En nog willen beiden het bijltje er niet bij neer gooien, want ondanks de steeds somberder wordende toekomst v.w.b. financiรซle mogelijkheden, willen zij รฒรฒk de komende jaren bij die clubs blijven om vanuit een underdog positie weer iets moois op te gaan bouwen.
  Ongeacht of dit eventuele reputatieschade zal opleveren voor beide heren.
  Waarvoor: HULDE!!

  Maar ook alle HULDE en RESPECT voor jou, voor de wijze waarop jij de situatie met je beschadigde auto hebt opgelost! ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ™‚

 42. @ Roy: denk je dat van Basten Ajax ook in grote problemen zal brengen omdat ik behoorlijk meer macht krijgt als de gemiddelde trainer?
  Doet die irritante Fergusson met enorm veel meer macht als een gemiddelde trainer het zo slecht? Ook niet zo lang he?
  Wat is er mis met het idee Jan TD te maken, Claus trainer en Belt moven?

 43. @ Roy ik zag de “lease-nuance” van je auto over het hoofd. Wel vreemd dat jij er in 10 regels niet op terug komt dat je de schade niet zelf hoefde te betalen ๐Ÿ˜ฎ

 44. ALTIJD OPEN ZIJN
  Meen je dat El Rey: niet meer open mogen zijn naar de buitenwereld?????

  Mooi zoals het lijkt lezen h*ernalisten hier waarschijnlijk niet mee. Logisch ook want hun zijn de profs en wij schrijven voor nop. Kwalitatief minder dus…..
  Want ik mail vandaag al een tijdje over de laffe/meningloze Zwolse sportpers.

 45. van de vergelijkingen
  @ Roy: nog geen verkeerde vergelijking gelezen trouwens (als je รฉcht die verschikkelijke volksmenners niet bedoelde) Koeman, v B, Mourinho, v.Gaal, De Mos…..ok alleen glamourboy Ruud G.

 46. @Roy Hoe goed mijn gesprek ook verliep, hoe lekker het bier ook was, wat de reden ook was voor het vandalisme, ik had toch nooit zelf opgedraaid voor zulke kosten. Noem me raar, maar als iemand iets van mij vernield, mag hij het ook vergoeden, wat de reden er ook achter is.

 47. Onderstaande tekst heb ik geript van de supporterssite en werd geschreven door Sjoert II:

  Dat het bestuur niet aan een contract voor onbepaalde tijd wil, kan ik zeker begrijpen. Maar dat zal IEDEREEN begrijpen. Het gaat hier stiekem dan ook om wat anders.

  Jan Everse heeft een duidelijke voetbalvisie en een visie over hoe FC Zwolle verder moet. Om die reden wil Jan Everse graag bouwen aan de club. Om dat constructief te kunnen doen, wil hij enige vorm van zekerheid. Je gaat niet bouwen aan een club als je een jaar later zomaar weer op straat kan staan. Los daarvan vindt Jan dat hij een contract voor langere tijd heeft verdiend, gezien zijn uitstekende prestaties als trainer en (sinds kort) technisch beleidsbepaler. Daarin heeft hij natuurlijk gelijk.

  Om bovenstaande redenen heeft hij zijn eis om een contract voor onbepaalde tijd neergelegd. Natuurlijk wist Jan ook wel dat het bestuur hier nooit aan toe zou geven. Maar in het onderhandelingsspel leg je de lat nou eenmaal zo hoog mogelijk, zodat je ergens in het midden uitkomt.

  Nadat het bestuur een contract voor onbepaalde tijd had afgewezen, kwam Van Ginkel (namens Everse) met een zeer redelijk tegenaanbod. Twee jaar trainer, twee jaar Technisch Directeur. Dat is een zeer redelijk en verstandig aanbod. Toch is het door Van Vliet en de meerderheid van het bestuur geweigerd. Waarom?

  De reden voor deze weigering heeft niets te maken met de kwaliteiten van Jan Everse. Ik weet zeker dat hij met zijn visie op de club, zijn visie op voetbal en zijn uitgebreide netwerk een uitstekende Technisch Directeur zou zijn. Everse is een prima vertegenwoordiger van de club. Een man die populair is bij de supporters, sponsoren en media, omdat hij het hart op de tong heeft en niet achterbaks om de hete brij heen draait.

  Dat Jan ongeschikt zou zijn als TD is dus een drogreden van Van Vliet om van hem af te kunnen komen. De WERKELIJKE reden dat deze contractvorm is geweigerd, is dat onze Algemeen Directeur Gerald van den Belt zijn eigen machtspositie in gevaar ziet komen. Het is geen geheim dat Everse weinig opheeft met het technische inzicht van Van den Belt. Van den Belt is een prima boekhouder, en waarschijnlijk een goede manager voor zijn kantoorpersoneel, maar hij komt niet in de buurt van Everse als het gaat om voetbalverstand, netwerk, oog voor talentvolle spelers en populariteit bij de achterban. Ook daarin heeft Everse gelijk, dat ziet iedereen die ook maar een greintje verstand heeft van voetbal.

  Maar Van den Belt wil koste wat kost voorkomen dat Everse Technisch Directeur wordt, omdat Everse hem binnen de kortste keren zal overschaduwen. Van den Belt wenst zich daarnaast te blijven bemoeien met het technische beleid, en duldt geen Rotterdammer met een grote bek en veel kwaliteiten naast hem. In het contract van Van den Belt staat dat hij zeggenschap heeft over het technische beleid, en Van den Belt dreigt waarschijnlijk op te stappen als die technische zeggenschap wordt overgedragen aan de capabele Everse.

  Van den Belt heeft regelmatig geklaagd over ‘solistisch optreden’ van Everse. De vraag is of er werkelijk sprake was van solistisch optreden, of dat het een zaak was van ‘als ik het niet doe, doet niemand het’. Dat laatste lijkt me een logisch gevolg van de slechte organisatie binnen de club. Met de regelmaat van de klok blijven belangrijke beslissingen liggen, en wordt niets gedaan wanneer directe actie gewenst is. Everse heeft in een aantal gevallen op eigen houtje gehandeld, omdat er niets anders op zat.

  Kortom: Van den Belt weigert Everse boven zich op technisch vlak. Van Vliet zit tussen twee vuren in. Aan de ene kant de groep rond Everse (Van Ginkel, Sporre etc.), sponsoren, supporters en media. Aan de andere kant Van den Belt en zijn vriendjes (die hij in enkele gevallen zelf heeft binnengehaald bij de club) en het bestuur (met uitzondering van bestuurslid Buysrogge).

  Van Vliet durft niet openlijk partij te kiezen voor Van den Belt, en zegt dan maar dan Everse volgens hem ongeschikt is als TD.

  De enige mogelijkheid om FC Zwolle verder te laten groeien is om Everse de kans te geven zich als trainer en later als TD te bewijzen. Aan mensen die puur en alleen uit eigenbelang en het belang van hun vriendjes de club laten verrekken hebben we niets.

  Het bestuur dient daarom per direct terug te treden. Van den Belt moet van het nieuwe bestuur te verstaan krijgen dat hij Everse maar naast zich heeft te accepteren als TD, en dat hij anders maar moet vertrekken. Het bestuur moet altijd het belang van de club dienen, en niet het belang van individuen en eilandjes binnen de club. Dit bestuur heeft zichzelf in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd door individuele belangen te laten prevaleren boven het algemene clubbelang. Er is geen weg terug. De enige juiste weg is de weg die leidt naar het aftreden van dit bestuur.

  03/05/08, 13:50:25 FCZwolle.org [/url]

 48. Laatste gerucht:

  Everse voor 3 jaar getekend en bestuur stapt op.

  Ik moet het nog verifiรซren.

  Zowiezo vanavond 18.30 uur supportershome!

 49. @Perka en Dick….ik zeg toch ook dat Everse goed werk heeft geleverd. Maar jullie doen alsof goede spelers komen omdat hij er werkt, met alle respect, maar het is Cruyff niet hoor. Spelers komen voor geld en niet voor een trainer. Als je dat echt denkt, ben je tamelijk naief.
  Ik vind het ook jammer dat hij weggaat, maar nogmaals Nederland telt wel meer goede trainers dan Everse alleen. Als het zo’n absolute topper is, had hij echt wel betere clubs dan Zwolle getraind toch?

 50. Nu wil ik zo naar huis:
  half uurtje weg….
  -geen LOZ te ontvangen; wat overigens alleen maar ballentent muziek draait en skijt heeft aan de actualiteit.
  -RTV-Oost de vrienden van v V. breken ook vast niet in een uitzending in…..

  Wat nu als er FC-nieuws is…….moet nog een pitstop maken……..lees ik dat pas over 4 Zwolse kwartiertjes ๐Ÿ˜ฎ :'( >:(

  Blijf nog maar ff zitten ๐Ÿ˜‰

 51. @perka
  Zwolle heeft geen geld en kan dus ook geen “grote” salarissen betalen. Dus een gewild aanstormend talent kiest voor Zwolle omdat daar een trainer zit die hem iets kan bijleren, omdat de spelopvatting goed is. Gelukkig zijn er nog van dat soort spelers en niet alleen voor het geld gaan.

 52. @Dick,…je hebt gelijk, im stupid, ik bedoelde natascha natuurlijk.
  @Edwin…hoeveel van die spelers zijn er voor Everse naar Zwolle gekomen dan en die ook nog eens blijven als een andere club met de geldbuidel rammelt. Ik denk dat het antwoord nul is.

 53. Laatste nieuws
  Uit zeer betrouwbare bron vernomen dat Gaston vanavond met de partijen gaat praten. Waarbij een oplossing verwacht wordt.

  Groeten verder en hopelijk een bijzonder goeie avond!

 54. Jan Everse is geniaal
  Jan Everse is geniaal:

  – hij heeft een lijntje met de VI (via Martijn Krabbendam, een vriend van hem), dus die schrijft wat Everse uitkomt. Kan handig zijn toch?

  – hij moest Jongsma niet, maar kon dat niet naar buiten brengen, want Jongsma is populair bij de supporters. Hij wist het zo te spelen, dat het bestuur de schuld kreeg, door te wijzen op de langdurige onderhandelingen tussen Jan en het bestuur, waardoor Jongsma zogenaamd niet wou wachten op het wel/niet aanblijven van Everse. Geniaal toch?

  – Hij roept overal dat vd Belt niet gecharmeerd is van Botteghin en Moisander, maar is dat wel zo? Jan kan goed liegen hoor! Als je zelf TD wilt worden, dan zul je iemand anders in een kwaad daglicht moeten stellen. Geniaal toch?

  – Jan heeft directe belangen in de spelers van Van Ginkel (en andersom net zo). Als Botteghin goed verkocht wordt, dan profiteert onze Jan gewoon mee. Geniaal toch?
  In elk interview worden Moisander en Bottegin de hemel ingeprezen (vandaag in de VI ook weer), terwijl Bottegin de laatste weken echt niet zo goed is. Reijnen was veel beter in het centrum tegen MVV.

  – Everse zit de hele jeugdopleiding af te zeiken, maar in het eerste spelen toch regelmatig o.a. Boer, vd Haar, vd Wal, Reijnen en de 17-jarige Erik Bakker. Volgens mij spreek je jezelf dan behoorlijk tegen. Dit is een minder geniaal puntje…….

  – De vader van Romano Bijl is een vriend van Jan. Hij heeft wat centjes gestopt in de constructie rondom Bottegin. Als wederdienst mag Romano (die er echt geen hout van kan) vaak de laatste 5 minuten nog even invallen. Goed voor z’n premie en goed voor z’n vader, want die hoeft dan iets minder centjes over te maken aan Romano. Geniaal toch?

  – Spelers die door Everse zijn binnengehaald zijn o.a.:
  Wilson, Ossemer, Leonardo, Orrevainen, Borilli, de Bruijn, Bijl, …
  Niet zo geniaal dus.

  – Spelers die door Everse zijn weggepest: Anco Jansen en Tommie IJzerman. Eigen jongens, met kwaliteiten. Niet zo geniaal dus.

  Kortom: deze man is een goede trainer (want dat is hij echt), maar hij is ook wereldkampioen ‘hoe wind ik supporters om mijn vinger’. Door heel veel lijntjes, door heel veel te liegen en door leuke one-liners (‘ik heb visie’ en ‘ik wil naar de eredivisie’).

  Was getekend,

  Joop.

 55. Een winnende trainer heeft altijd gelijk ;D

  ElRey verder nog nieuws,mijn bron is in slaap gevallen,maar volgens Natascha schijnt het toch aardig te kloppen,alleen dat bestuurs verhaal had ik niet gehoord,lijkt me overgens vrij logisch want komt niet echt geloofwaardig over.Tot vanavond.

  Goed dat je ook bedankt hebt voor de Kb groep,goeie motivatie erbij ook.

 56. Dus Jan is een prutser?:

  Spelers die door Everse zijn binnengehaald zijn o.a.:
  Wilson, Ossemer, Leonardo, Orrevainen, Borilli, de Bruijn, Bijl, …
  Niet zo geniaal dus.

 57. Div.spelers weggepest en alle supporters (OOK DE TELETEKST-SUPPORTERS!!!!) om zijn vinger winden. Alsmede veel, heel veel serieuze journalisten. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  Welkom Joop, bedankt voor het weer op scherp zetten van eea gelukkig vind je nog steeds comedy belangrijker als de waarheid. Weltrusten alvast ๐Ÿ˜‰

 58. Goede bijdragen met name die van Sjoert (II) , waarin onder mer geschreven wordt : “Het bestuur heeft zich in een onmogelijke situatie gemanoeuvreerd waarbij ze individuele belangen liet prevaleren boven het clubbelang”. “Een doodlopende weg”.

  Inderdaad Sjoert,
  dit kan normaliter niet anders aflopen dan dat het bestuur de eer aan zich zelf houdt.

 59. @Dick
  Dit is niet de joop van de prachtige oneliners… ๐Ÿ˜€
  Deze ‘Joop’ is zeer waarschijnlijk afkomstig uit “het kamp van Vliet/vd Belt”.
  Het zou mij niks verbazen als รฉรฉn van die twee z?lf reageert onder de naam Joop.
  Dergelijke praktijken zijn in het verleden ook al regelmatig voorgevallen… :'(

 60. FC Zwolle
  Jammer van Jan Everse, maar er komt wel weer iemand anders. Zo gaat dat toch in de voetballerij. Hoop alleen dat het elftal en technische leiding goed gemotiveerd blijft tot het einde van het seizoen, kunnen we in ieder geval blijven genieten van steeds beter wordend voetbal. FC Zwolle zet ‘m op!

 61. Daarom Rudeboy, die bronnen van ons verdienen morgen hoe dan ook wel een presentje omdat ze ons zo op de hoogte houden dacht ik!!

 62. Wat ik nog steeds niet begrijp Natascha, Larry & Rudeboy en de rest, Han bijvoorbeeld. Waarom zijn er eigenlijk 2 grote supportersgroepen :'( Is het niet handiger om de handen ineen te slaan? Samen sta je immers altijd sterker. Sommige momenten zijn goeie momenten voor intensere samenwerking. Of bemoei ik me teveel met eea. Dan heb ik het niet geschreven ๐Ÿ˜‰

 63. Nog iets!

  Waar waren al die mensen die zoveel vertellen?

  Was beetje magere opkomst in het home vanavond, valt me tegen!

  Dick, was jij er wel?

 64. Op die manier, tja vanavond kwam iedereen samen dus zo moeilijk zal het niet.

  Toch wel planet Dick, snap niet waarom hij er nog niet is.

 65. Daar zit muziek in
  ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ Chris: Mijn sjef zegt altijd: als je werk maar af is. Hoe je dat plant en wat je verder doet kan me niet schelen. Iedereen is bij ons voorzien van internet. Mooi uitgangspunt, zo hou je je personeel ook tevreden. Bovendien luister ik via internet naar muziek want zonder muziek geen leven ๐Ÿ˜‰

 66. Nu weet ik wie chris is ;D ;D ;D

  Maar je hebt gelijk,op internet heeft iedereen over acties,komt puntje bij paaltje……..

 67. @ Chris

  val Dick niet af, hij komt er openlijk voor uit dat hij een teletekstsupporter is maar hij draagt de FC een warm hart toe.

  Ik was er wel maar voel me niet geroepen en ben communicatief niet vaardig genoeg om voor een groep te spreken. En ook ik had mee opkomst verwacht maar zoals Edwin vanavond aangaf bij mij dat 1 persoon ook een groep kan vertegenwoordigen ๐Ÿ˜‰

 68. Mag graag een beetje de boel be-analyseren Rudeboy. Bovendien is het jullie ding (had ik Natascha ook al geschreven), bovendien was er nog een reden (iets met drol ;)) en weet ik niet zo goed wat de directrice van een bezoekje zou vinden. De kans bestaat nl dat ik net als in ’88 tijdens de finale en halve finale live, Mensen opnaai. Zo’n Kickert was die er ook? en hr. Kolk?

 69. Oh achter directrice had ook nog een :'( of ๐Ÿ˜‰ of ๐Ÿ˜€ of 8)gemoeten. Bedoel die vrouwen komen soms echt van een andere planeet: nu nog dansende wolven kijken van 3 uur!!!!! Op bokavond. Shit Omroep Zwolle boven kijken

 70. @ natascha

  Ik val Dick niet af maar vroeg het me gewoon af. Ik verwacht ook niet dat een ieder voor een groep gaat staan lullen maar betrokkenheid laten zien op die wijze had ik wel gewaardeerd. Jou heb ik wel gezien, daar gaat het niet om.

  @ Rudeboy.

  Jaja the one and only ๐Ÿ˜‰

 71. @ Natascha

  Ik val Dick niet af begrijp me goed, iedereen moet zelf weten wat hij of zei doet. Al vind ik het wel jammer dat er zoveel gezegd wordt en zoals Rudeboy al zei: als puntje bij paaltje komt……..

  @ Rudeboy

  Jaja the one and only ๐Ÿ˜‰

 72. Perfect Larry! Duidelijk optreden en dat punt van die ouwere man daarna ook: zeggenschap (leek mij logisch) van een vertegenwoordiger van de supporters.

  Maar uh Rudeboy….nergens is nog wat te merken van een verandering van de situatie.

 73. Maar wat jullie zeggen over puntje bij paalte, dat is eigenlijk ook al jaren zo, ik zeg laten de supporters aftreden ๐Ÿ˜‰ ;D

 74. ZWOLLE – Jan Everse zal zijn contract als trainer van FC Zwolle verlengen tot de zomer van 2011. Club en coach kwamen woensdagavond tot overeenstemming na tussenkomst van erevoorzitter Gaston Sporre.

  Dinsdag waren de besprekingen tussen beide partijen nog stukgelopen. Everse wenste een contract voor onbepaalde tijd, maar gaat akkoord met het compromis. “In drie jaar tijd kunnen we ook wat moois neerzetten.” Anderhalf seizoen na het aantreden van de Rotterdammer staat FC Zwolle, dat jarenlang een marginale rol speelde in de eerste divisie, samen met RKC Waalwijk op de eerste plaats. “Ik ben blij dat de soap voorbij is”, stelde Everse. “We kunnen ons nu gelukkig weer richten op het spel.”

 75. Dit is het betere nieuws!!

  Toch blijf ik erbij dat wij als supporters van FC Zwolle ervoor moeten pleiten dat de structuur van het bestuur gaat veranderen.

  Laten we beginnen met van vliet ( een hoofdletter bij z’n achternaam verdient ie niet ) af moet treden.

  Forza Zwolle

 76. N A T A S C H A teletext suport weblog suport

  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  (NOTE: dit is niet de Larry die we kennen van Weblog Zwolle)

  groeten van uit fc zwolle stadion

 77. Hmmzz… Iemand die onder mijn naam berichtjes plaatst… :'(
  Geen hoofdletters gebruikt en in gebrekkig Nederlands. ๐Ÿ˜€
  Nou ja, d’r zal nog wel meer stront over mij heen gekieperd worden vandaag… ๐Ÿ˜ฎ ;D

 78. Larry bedankt dat je alle supporters er toe bewogen hebt om geen geweld op personen en voor geweldaadige acties die de club verder hadden kunnen beschadigen te doen. Zonder jou waren er echt mensen zeer ver gegaan om van vliet af te straffen! Bestuur en trekpoppen op kantoor van fc zwolle moeten zich schamen dat ze stiekem van achter hun computers op kantoor aan ceintuurbaan op laffe manieren door gaan met te stoken.
  Is niet eerste keer dat larry zijn kop uit steekt om gemoederen rustig te krijgem.
  En everse kreeg niet eens goedemorgen op kantoor spanning is te snijden
  >:( joop kletst ook mee >:(

 79. Gelukkig dat Joop een mening durft te geven. Heb echter geen zin in puzzelen tussen nicknames. Want de Kameleon zal nu wel weer een andere Nick hebben. Pfffff ’t is hier toch geen verstoppertje op de kleuterschool?

 80. Woehahaha natuurlijk is het de waarheid ;D

  Ik kom ook eigenlijk liever bij de hockey maar dat mag natuurlijk niemand weten.

Reacties zijn gesloten.