VluchtelingenWerk Zwolle zoekt vrijwilligers

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent.

Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek. VluchtelingenWerk zoekt maatschappelijk begeleiders, die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in de gemeente Zwolle, waar zoveel voor hen nieuw is. Ook worden juridisch begeleiders gezocht.

Het gaat om de eerste opvang in de gemeente, het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsbesteding is minimaal 2 dagdelen per week.

Juridisch begeleiders bieden informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken, waaronder de procedure voor gezinshereniging. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Er wordt ondersteuning geboden door een beroepskracht en een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam. Er is een inwerkprogramma en de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen. Daarnaast bestaat er een onkostenvergoeding.

Interesse?
Kijk dan voor meer informatie op de website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/zwolle en kijk bij de vacatures. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.
Je kunt ook een mail sturen naar vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl