Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht

Foto van auteur

Zwolle – Ook dit jaar is Zwolle omgedoopt in Sassendonk! De carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Op zaterdag 2 maart  vindt er onder andere ’s ochtends een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er ’s middags een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavalsact op Nieuwe Havenbrug
Nadat de intocht van Stadsprins Balg 1 en Jeugdstadsprinses Celine heeft plaatsgevonden, volgt er een act. Om de act te kunnen uitvoeren op de Nieuwe Havenbrug wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers. De omleidingsroute is via de Emmawijk. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaat de (praalwagen)optocht uiteen en is de brug ook afgesloten.

Carnavalsoptocht
Op de route van de carnavalsoptocht met praalwagens ondervindt het verkeer stremming. De optocht start om 14.00 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug naar de binnenstad. Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tussen 15.30 en 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten i.v.m. het verzamelen van de carnavalswagens.
Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere rijroute.

OV
De stads- en streeklijnen van Keolis en Connexxion rijden een aangepaste route op de route van de carnavalsoptocht en pakken zodra mogelijk de normale route weer op.
Met ingang van 17 februari jl. rijden de bussen via de Schuttebusbrug. De halte Katwolderplein is de dichtstbijzijnde halte op loopafstand van de binnenstad.
Bussen met bestemming Isala rijden via de IJsselallee – Ittersumallee – Marsweg – Leo Majorlaan.

Taxistandplaats.
Op vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart vanaf 18.00 uur is de binnenstad niet bereikbaar voor taxi’s. oor deze twee avonden is er een alternatieve taxistandplaats op de parkeerplaats van het Rodetorenplein-Nieuwstraat. Met uitzondering van de vier invalidenparkeerplaatsen zijn de overige parkeerplaatsen beschikbaar voor de taxi’s.
Voor parkeren van voertuigen nabij de binnenstad zie www.zwolle.nl/parkeren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)