Bewoners Driezorg wandelen in de buitenlucht

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Na een lange winter is het goed om weer naar buiten te gaan. Dat is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. We merken bij Driezorg dat onze bewoners graag naar buiten willen, maar dat niet alleen kunnen.

Vanwege lichamelijke beperkingen of ze vinden het lastig zelf hiervoor het initiatief te nemen. Dat merkt ook Lisanne Schoon, coördinator welbevinden bij De Havezate. “Mensen vinden het lastig om iemand te vragen om ze mee naar buiten te nemen”. Daarom is Driezorg gestart met de ‘Actie Frisse Lucht’. Samen gezellig wandelen in de frisse lucht.

De actie is gestart op initiatief van Driezorg en wordt uitgevoerd door twee studenten van Social Work (Windesheim). De komende tijd vertrekt er elke maandag een Driezorg busje met ongeveer acht bewoners voor een mooie wandeling in de natuur. Studenten Wouter en Milan geven uitleg over het wandelgebied. Via een toeristische route wordt terug gereden naar de locatie en daar nagepraat met een kop soep en broodje.

Op 4 maart is het de beurt aan bewoners van Berkumstede, dan op 11 maart Rivierenhof, 18 maart De Havezate en 25 maart De Kievitsbloem. Locatie De Venus is al geweest. De warme temperaturen werden niet verwacht. De soep van die dag was dan ook snert;-) De bewoners genoten zichtbaar. “Je ziet gewoon dat ze genieten”, vertelt Ilja Kuipers, coördinator welbevinden De Venus.

Blijkt de actie een succes, dan zijn er plannen dit vaker te doen.