Het weer: Koeler en ’s middags groeiende regenkansen

Foto van auteur

Assiesplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is er na het middaguur een dikke kans op een bui. Sommige buien barsten van het water en de energie, houd daarom rekening met onweer en tijdelijk een natte boel buiten. Voor het zover is, schijnt de zon er in de ochtend nog even lustig op los. Vervolgens ontstaan stevige stapelwolken boven de stad. De maximumtemperatuur ligt bij 23 graden, een stuk koeler dan op dinsdag, toen 30 graden werd gehaald op de thermometers van Weblog Zwolle. Dat was voorlopig voor het laatst.

Lagedrukgebied Wolfgang, momenteel boven het zuidoosten van Groot-Brittannië, stuurt buienstoringen onze kant op. Het betreft dus buien, die per definitie plaatselijk actief zijn. Andere plekken laten ze ongemoeid. Maar het ziet ernaar uit dat de buien zo talrijk zijn, dat Zwolle er een of meer over zich heen krijgt. Dat gebeurt met name in de middag en avond. Er staat vrij veel wind. Windkracht 3 tot 4 uit het zuidwesten, met kans op windvlagen. Later in de avond nemen wind en buienactiviteit sterk af. In de nacht koelt het af naar 15 graden.

Wolfgang blijft tot zaterdag gezellig buurten, zodat we tot die tijd ‘plezier’ van hem hebben, in de vorm van wisselvalligheid. Dat hebben we lang niet meer meegemaakt. Elke dag mag er regen worden verwacht. Raak nou niet meteen in een zomerdip; het zijn geen dramatisch verregende dagen. De buien concentreren zich in de middagen en verder zijn er genoeg droge en zonnige perioden. En wees happy met de normalisering van de temperatuur! Maxima rond 22 graden de komende dagen.

Het weekend heeft warmer weer in petto en veel meer zon. Op beide dagen blijft het waarschijnlijk droog.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)