Kunstmarkt bij POP UP Museum Theater de Spiegel

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op zondag 25 augustus zal er rondom Theater de Spiegel in Zwolle een kunstbeurs en kunstmarkt plaatsvinden. Tussen 12:00 en 17:00 uur kunnen bezoekers in en rondom het theater terecht voor kunst van hedendaagse Zwolse kunstenaars.

Het POP UP Museum in Theater de Spiegel, dat werd geopend op zondag 30 juni, is al een geslaagd event, maar de organisatoren gaan graag nog een stapje verder voor de Zwolse kunst. Op de kunstbeursdag zullen vele exposerende kunstenaars aanwezig zijn voor kennismaking en toelichting op hun werk. Alle kunstwerken zijn daarnaast te koop. Buiten staan kraampjes waarop kunstenaars ook kleiner werk aanbieden. Bij foodtrucks kunnen bezoekers terecht voor een hapje of drankje en er is livemuziek van Max & Maria en middels een ludieke wedstrijd is het originele schilderij van organisator en kunstenaar Dennie Boxem, dat is gebruikt voor de enorme banner aan de voorgevel van De Spiegel, te winnen.

POP UP Museum is geïnitieerd, omdat er in Zwolle relatief weinig podia zijn voor hedendaagse Zwolse kunstenaars. “Deze kunstmarkt is een gezellig extraatje en een buitenkansje voor echte Zwolse kunst aan de muur”, aldus organisator Sander Dol. De entree voor het POP UP Museum betreft een gereduceerde prijs van €2,50 per persoon.