Autistische man mishandeld

Foto van auteur

Zwolle – Op zondag 4 mei rond 20.45 uur werden 6 mannen van 18 t/m 45 jaar aangehouden voor mishandeling. De verdachten hadden even daarvoor op het Boezemkoppad een 52-jarige inwoner van Zwolle mishandeld. Het slachtoffer is autistisch. De man werd geslagen en uitgescholden. Ook werd er door de verdachten in zijn fietstassen geürineerd.

Getuigen hadden het voorval gezien en hebben hier onmiddellijk melding van gemaakt. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De verdachten zijn ingesloten en krijgen een proces-verbaal. Eén verdachte is militair en werd overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. 

27 gedachten over “Autistische man mishandeld”

 1. “Eén verdachte is militair en werd overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.”

  En dat staat voor vrede en veiligheid, royeren die hap >:(

 2. wat een onzin
  als mensen dit lezen en hier over oordelen wil het wel helpen als je het heele verhaal kent dit is onzin

 3. ja het zal wel iets zijn opgeblazen
  dat zo iets gebeurd is jammer, maar er zal wel een goede reden voor geweest zijn, wand zo iets doe je niet zo maar.overdrijven kunnen ze wel

 4. Sorry hoor… Er is geen enkele legitieme reden om met zijn zessen tegen één te gaan. Ongeacht of de daders nu wisten wat deze man had. (Dat zou het alleen maar erger maken)

  En een opwelling is zeker al geen sprake van als er in de fietstassen gepiest is. Letterlijk en figuurlijk smakeloos. En dat binnen drie kwartier na een nationaal moment van bezinning waarin we de gevolgen van geweld herdenken.

 5. Lijkt een zeer laffe daad
  Zat te denken aan het feit dat de man de 6 belagers met een handgranaat zou bedreigen of zo. 🙁

  Vond bert en hessel ook een heel zwak betoog hebben. Volgens mij is het gewoon 1 persoon (die plaats voor 2 namen), die in 2 posten nog niets over het “hele verhaal” heeft verteld.

 6. Ik neem aan dat Bert en Hessel ook niet helemaal kloppen. Want als je ook maar één reden kunt bedenken om een autistisch iemand met zes personen te mishandelen en zo letterlijk in de zeik te zetten heb je een schroefje los!

  In de regel zijn autisten erg in zichzelf gekeerd, dus erg provocerend zal deze man zich ook niet gedragen hebben.

  Lijkt me typisch voorbeeld van 6 sukkels die iemand zien die ze niet begrijpen. Een autist snappen ze niet. Dus dan maar mishandelen. Dat soort onbegrip en kortzichtigheid heeft in 40-45 miljoenen mensen de dood in gejaagd!

  Kijk voor de aardigheid de film The Wave eens…

 7. Heerlijk citaat Plantje….daarom nog maar even:

  Lijkt me typisch voorbeeld van 6 sukkels die iemand zien die ze niet begrijpen. Een autist snappen ze niet. Dus dan maar mishandelen. Dat soort onbegrip en kortzichtigheid heeft in 40-45 miljoenen mensen de dood in gejaagd!

 8. Het lijkt erop dat Bert en Hessel inzien dat er geen enkel excuus bestaat om met een grote overmacht iemand aan te vallen!
  Anders hadden zij zich allang verdedigt!

  Dus…..

  Ophangen dat volk!

 9. Aan de berichten hier boven te lezen zijn jullie dan net zo kortzichtig als zij…. Meteen mensen te veroordelen… Keur niks goed maar mensen om iets wat een ander schrijft te veroordelen is net zo kortzichtig…

  Als er in de krant staat dat je in de sloot moet springen doe je het toch ook niet of wel???

 10. ‘Wat een ander schrijft’

  We hebben het hier wel over een officieel bericht van de politie (klik). Ik mag toch hopen dat hun berichtgeving na de aangifte en getuigenverklaringen enigzins betrouwbaar is.

 11. nog maar 1 reactie.Er staat in het officiele bericht duidelijk vermeld verdachten……… dat wil dus zeggen dat er niet staat daders een wezenlijk verschil die je maar zo niet eventjes kunt uitvlakken.Feit is wel als er mishandeld is dan behoren ze hun straf te krijgen.

 12. Wat is dat nou voor suffe vergelijking?!? “Als iemand schrijft dat je in de sloot moet springen…”
  Niemand dicteert hier elkaar wat te denken! Maar: áls wat er staat waar is is er geen enkele manier om het goed te praten! Er is geen enkele REDEN voor te bedenken om een autistische man in elkaar te slaan en in zijn fietstassen te pissen.

  Er staat inderdaad verdachten. Dat ben je volgens mij totdat de rechter er uitspraak over gedaan heeft. In deze discussie gaat het ook met name om de mensen die het wél gedaan hebben. Of dat nou precies die mensen en alle mensen zijn die ze opgepakt hebben laat ik graag aan de gerechtelijke macht over.

 13. Verklaar je nader Robert? Begrijp HELEMAAL niet dat je als samenvatting van al deze reacties (kortom) zegt “verhaal is 10x opgeblazen” :'( >:(

 14. leeftijd
  18 t/m 45 jaar, wel een bont stel lijkt mij. Ik hoop dat de militair (of zal wel aspirant zijn) er gelijk uit getrapt wordt. Lijkt mij sterk dat ze allemaal uit zelfverdediging handelden omdat ze zich bv bedreigt voelden door de autistische man, dus hard straffen als voorbeeld!

 15. @ Robert; In een kringetje om hem heen staan; intimideren 6 mannen van 18 t/m 45 jaar tegen 1. Vervelend doen, in zijn fietstassen gezeken.
  Tja, waarom ook niet? :'(

 16. ja
  Dat is nu groepsgedrag h? 🙁
  individueel zal het wel meevallen en zullen ze ook zeggen dat zij niets / niet veel gedaan hebben, totdat je vraagt om zich eens in het slachtoffer te verplaatsen.
  gelukkig hebben we de getuigen nog… 😉

 17. Hoop dat groeps-/kuddegedrag dan ook strafbaar is. Volgens mij kunnen ze zich in het strafrecht nogal makkelijk achter een ander verschuilen idd. >:(

 18. Allemaal zon grote mond hier..

  Maar MENSEN die het hebben GEZIEN mogen van mij REAGEREN!
  en hen mening uiten!
  Mensen die NIETS hebben gezien en ervan uit gaan van deze opgeblazen MEDIA BERICHT vind ik dat ze NIET het recht hebben om te zeggen van

  OPHANGEN DIE GASTEN of ONTSLAAN DIE MILITAIR!! En zo andere dingen te benoemen!

  Ander get a life and go at work.. damnit

 19. Robert, nu heb je al een aantal keer de gelegenheid gehad om te vertellen wat er wél gebeurd is, maar dat doe je ook niet. Is dat op zijn zachtst gezegd ook niet een beetje vreemd?

 20. Ik heb niet gezegd, dat ze die gasten moeten ophangen of die militair moeten ontslaan. Misschien wel gedacht, maar niet gezegd/getypt 🙂

  Maar Robert, wat geeft mensen die iets gezien hebben het alleenrecht te reageren op een nieuwsbericht? Er wordt hier door mensen gereageerd op een bericht zoals het gepubliceerd wordt. Als mensen er meer informatie over hebben: prima! Daar sta ik voor open en dat hoor ik graag.

  Maar iemand die net zo weinig weet als wij hier met zijn allen horen roepen, dat er “wel iets anders aan de hand geweest zal zijn”, dat “het 10x erger is dan het voorgespiegeld wordt” en (de ergste van allemaal!) dat “het wel zijn reden heeft”. Dat soort dingen geeft bij mij een reactie. Dan word ik inderdaad vrij pissig.

  Dus nogmaals: weet je meer? Prima! Ik hoor het graag! Weet je niet meer: dan geldt voor jou precies hetzelfde als wat je van iedereen hier vindt die er niet het fijne van weet!

 21. ik quote mezelf

  .. Ik hoop dat de militair (of zal wel aspirant zijn) er gelijk uit getrapt wordt…

  Inderdaad moet ik daar nog even bij vermelden, indien hij niets heeft gedaan om het gebeurde te voorkomen, dat is n.l. genoeg voor een militair. Voor de rest kan ik inderdaad inhoudelijk niets anders bijdragen dan ook Dick,Wilbert en Plantje doen, een discussie voeren want daar zijn dit soort wewbsites ook voor. Mocht Robert idd inhoudelijk goede argumenten hebben waarom de zaken anders zijn dan in het bericht zijn verwoord…spui het hier dan graag :'(

Reacties zijn gesloten.