Tevredenheid over verloop Bevrijdingsfestival

Foto van auteur

Zwolle – Met tevredenheid kijkt Politie IJsselland terug op het verloop van het Bevrijdingsfestival. Twee uur eerder dan vorig jaar bereikte het festival haar maximum aantal van, naar schatting van de organisatie, 130.000 bezoekers. Deze piek lag rond 14.00 uur. 

Rond 21.00 uur werd besloten de evenementen op het Free2Dance terrein, voor het provinciehuis,  te beëindigen. Het terrein was vol en aan het toegangshek was nog een toeloop van vele honderden mensen. Om de veiligheid te kunnen waarborgen besloot de organisatie, in overleg met de politie,  tot deze maatregel. Daarvoor waren er vanaf 12.00 uur doorlopend verschillende muzikale attracties op dit terrein. De politie spreekt haar waardering uit voor de organisatie van het festival, dat zij als ‘aanzienlijk drukker’ dan in 2007 en opnieuw als een succes aanmerkt. Tot middernacht vonden er geen arrestaties plaats, die gerelateerd konden worden aan het festival. Politie IJsselland zette in totaal ruim 140 medewerkers in.

2 gedachten over “Tevredenheid over verloop Bevrijdingsfestival”

  1. Toch opvallend, ik hoor van verschillende mensen dat door de drukte EN door vechtpartijen het free2dance podium werd afgesloten… Jammer dat er dan geen aanhoudingen zijn gepleegd, soms lijkt het wel alsof de daders er altijd mee wegkomen!

  2. De wethouder die deze locatie voor het dance podium verzonnen heeft is volgens mij niet helemaal “waterpas”. Een festival als deze wat jaarlijks meer en meer bezoekers trekt, en dan de ruimte kleiner maken. Waarom het dance podium niet verplaatsen naar bijvoorbeeld de turfmarkt. in het verleden stond daar ook een podia. Dit festival is een enorme opsteker voor Zwolle dat moet zo blijven. Als de locatie niet groter wordt, dan vrees ik het ergste voor volgend jaar.

Reacties zijn gesloten.