Overlast jeugd aan de Vermeerstraat

Foto van auteur

Zwolle – In de afgelopen periode zijn er diverse klachten bij de politie binnen-gekomen van omwonenden vanwege de overlast van jeugd aan de Vermeerstraat. 

In de omgeving van dagopvang Bonjour is er veel last van rotzooi (onder andere in de speeltuin aan de Vermeerstraat) en het aanbrengen van graffiti. De speeltuin wordt daarnaast gebruikt om in te drinken, te blowen en te hangen. Hierbij is veel geluidsoverlast in de vorm van muziek, brommers en luidruchtige jongeren. Een bekend probleem bij de politie en zij heeft een aantal maatregelen genomen om hier wat aan te doen.

Extra surveilleren
De politie neemt de locatie vaak mee in de surveillance. De agenten houden de plek in de gaten en spreken eventuele zich misdragende jongeren aan op hun gedrag. Door vaker zichtbaar te zijn in deze buurt hoopt de politie het probleem aan te kunnen pakken.
 
Uw steentje bijdragen
Naast de maatregelen die de politie neemt, kunt u als burger ook uw steentje bijdragen. De politie Zwolle Oost vraagt u als buurtbewoner dan ook vooral te blijven bellen wanneer u overlast ervaart, zodat zij hierop kunnen anticiperen. U kunt hiervoor contact opnemen met 0900-8844.

48 gedachten over “Overlast jeugd aan de Vermeerstraat”

 1. NOU IK ZIT DAAR HEEL VAAK EN HET VALT HEEEEL ERG MEE. ECHT WAAR. TUURLLIJK SOMS SCOOTER OM DAAR HEEN TE RIJDEN. GRAFFITI HEB IK NIKS MEE TE MAKEN. ZE SURVEILLEREN MAAR. HEEL VELE KLACHTEN. MAAR HET IS MAAR VAN 1 IEMAND AAN DE VERMEERSTRAAT. ZIELIGE OUDE MAN DIE DE JEUGD WEG WIL HEBBEN? >:(

 2. Lui in de vermeerstraat hebben overal last van.Jeugd zit er alleen maar waar moeten ze anders terrecht in een wijkcentrum die in de vakanties dicht is??Is het bonjour niet waar ze last van hebben dan is het de jeugd wel ze zijn toch zeker zelf ook jong geweest.

 3. DE HEEL WIJK WORDT AL MAANDEN LASTIG GEVALLEN NIET ALLEEN DE VERMEERSTRAAT WAT DACHT JE VAN VERF BOMMEN VANDALISME BOOMPJES UIT DE GROND TREKKEN ENZ ENZ
  ENZ ENZ DUS NIET ALEEN VERMEERSTRAAT HOOR >:(

 4. JA ALS MENSEN ZIELIG GAAN DOEN OMDAT WE DAAR EEN BEETJE GAAN ZITTE? DAN MEOTEN ZE MAART WAT VOOR ONS GAAN REGELEN? WIJ HEBBEN NIKS TE DOEN OMDAT DAT WIJKCENTRUM OOK NOOIT OPEN IS. ZE MOETEN DAN MAAR ZORGEN DAT WIJ IETS TE DOEN HEBBEN. EN WIJ ZITTEN DAAR ALLEEN MAAR TE VOETBALLE OF GWOON TE ZITTEN? AL WEL 20 X ONZE NAAM DOORGEGVEN OM NIKS:s.. WIJ DOEN DAAR NIKS ALLEEN ZITTEN?

 5. moeten jullie dan de boel maar kapot maken en vernielen jaja >:(jullie ziten daar niet alleen) jullie trekken met zijn allen de wijk in om maar te kijken wat ze nu weer kunnen vernielen

 6. Dat is bullshit ik woon zelf ook in de wijk en het word echt niet door de jongens vernield die hier uit de wijk komen.Buurman word ook getreiterd we hebben er 2 zien lopen en waren niet de jeugd hier uit de wijk weg.Maar is wel makkelijk om hun overal voor op de laten draaien.

 7. voor Sajaan:

  Als je eerst een na zou denken voor je een reactie post? Schrijven/Typen in alleen maar hoofdletters wekt ook agressie op.

  Moeten wij iets voor de jeugd bedenken om te doen? Vroeger bedachten we zelf iets. En nee, graffiti en ander ongein kenden we toen niet. Bij ons in de wijk hebben we ook regelmatig last van jongelui die het waarschijnlijk leuk vinden om rondjes op de scooter te rijden met een overvloed aan lawaai. Als je ze erop aanspreekt of het misschien ook anders kan, omdat je kind net slaapt krijg je een grote mond en wordt je verrot gescholden.

  Als we nou gewoon eerst eens zouden aan elkaar en de buurt wordt het een stuk gezelliger. Tenslotte vormen wij samen (ouderen en jongeren ) de maatschappij.

  >:( >:( ;D

 8. @Saajan

  Als je niks te doen hebt, kun je misschien je boeken van de lagere school eens uit de kast halen en je grammatica wat oppoetsen.

 9. Saajan, ben er niet bijgeweest, maar weet uit ervaring dat mensen snel watte mekkeren hebben als er jongeren zijn. Kan me best voorstellen dat het is zoals jij schrijft. Je zou wel zelf wat initiatief kunnen nemen om er wat van te maken. Uit ervaring weet ik ook dat jeugd snel klaagt, maar niet zltijd de handen uit de mouwen steekt. Initiatief wordt gewaardeerd door mensen, geloof me. Laat die politiebellers maar voor wat z4e zijn, zoek een oplossing met de buurt.

  oh ja….zonder capslock leest het plezieriger.

  En voor Euhh…beetje kinderachtig om over iemands grammatica te vallen, beperk je tot de inhoud, dat is wel zo volwassen….

 10. Mwah, een beetje kennis van spelling en grammatica zorgt er voor dat een stuk tekst een serieuzer wordt genomen. Uiteraard gaat het om de inhoud, maar de j.v.t. mag wel eens wat meer gaan letten op de verpakking van berichten op het internet. Goed Nederlands lijkt wel een zeldzaamheid te worden.

 11. Japser, niemand kent de persoon achter het stukje tekst. Als het om slordigheid gaat, vind ik best dat er meer rekening met de grammatica gehouden kan worden. Echter wie weet is het getypt door iemand met dyslectie of iemand die om andere redenen meer moeite heeft met de Nederlandse taal (lager iq dan gemiddeld, opgegroeid met een andere taal dan de Nederlandse, noem maar op). Dan vind ik het nogal lomp om over zijn/haar taalfouten te vallen. Immers, misschien pak je dan iemand op zijn/haar aangeboren onvermogen en dat is in een discussie een steek onder de gordel….

 12. overlast vermeerstraat
  Vraag aan de hangjongeren: Daar staat toch die “mosquito”. Hebben jullie daar geen last van? Of werkt “het ding” niet?

 13. Ik weet het Dick, maar Nederlands is nog steeds een groeiende taal 😉

  En ghehe, dat klopt allemaal wel, maar het valt mij nu al een jaar of twee op dat als je iedereen moet geloven ondertussen 60% van de jeugd dyslexie heeft. En dat klopt dus niet. Dat is dus gewoon in de meeste gevallen gewoon luiheid. Zelfs iemand met een laag IQ kan vrijwel foutloos tiepen, zolang ze maar even het stukje tekst doorlezen voor ze op de send knop drukken. Ja, dat is lullig voor die mensen die het echt niet kunnen, maar dan moet je niet bij mij wezen, maar bij die grote groep luie mensen op het internet. Die verkloten het voor de mensen die er echt niks aan kunnen doen, niet ik.

 14. Japser, je hebt er absoluut gelijk indat er veel mensen zijn die er uit pure laksheid een rommelige grammatica op na houden. Echter, ik gun mensen wel het voordeel van de twijfel, voordat ik ze ergens op afreken. Wanneer ik niet zeker weet vanuit welke achtergrond iemand fouten maakt, ga ik iemand niet het vuur aan de schenen leggen. Dat vind ik een stukje morele verantwoordelijkheid. Moreel verantwoordelijkheidsgevoelversient wat mij betreft meer aandacht in Nederland, dan het correct toepassen van de Nederlandse taal. Ik denk dat er op school wel wat meer aandacht voor mag komen…. 😉

 15. Dit heeft niks meer met de overlast van de jeugd te maken.Nu is het weer over de jeugd die niet kunnen schrijven maar ja zo zie je maar wat doet de jeugd nog wel goed worden overal op afgezeken

 16. Ik heb rapportages uit de buurt gelezen. Als ook maar de helft waar is, dan is het goed dat er wat aan gedaan wordt. De narigheid is, dat wat de één rotzooi trappen noemt, de ander als jeugdige ongein beleeft. Ook speelt een rol dat bewoners er weinig tegen kunnen doen. Ze wonen daar en staan machteloos (in hun beleving). De jongeren hangen daar en vertrekken weer.
  Het ergste vind ik, dat ze – volgens de rapportage – niet aanspreekbaar zijn op het effect van hun gedrag. Dan escaleert het alleen maar.

  Over typefouten gesproken. Ik zie weblog Zwolle als discussieren op papier. Dan is een typefout niet zo erg, lijkt me. Ga eens een gesprek letterlijk opschrijven. Je zult verbaasd zijn over de opbouw van de zinnen en de grammaticale dwalingen.
  Laten we het maar gewoon over de inhoud hebben.

 17. Het ergste vind ik, dat ze – volgens de rapportage – niet aanspreekbaar zijn op het effect van hun gedrag. Dan escaleert het alleen maar.

  Hmmm, kan je dat iets verder uitdiepen. Als je het zo stelt is enig overleg niet mogelijk bij deze “rotjongens”? terwijl de meeste resultaten wel geboekt worden via dialoog? Waarom hier dan niet?

 18. Ik zeg vaak, soms moet je ze behandelen en aanspreken zoals ze jou aanspreken. Werkt niet altijd maar staan ze wel ff raar te kijken als je dezelfde ”taal” gebruikt……

 19. Het feit dat Saajan (ook al is het anoniem) een bericht achterlaat op de weblog wil dus zeggen dat er wel degelijk jongeren zijn die hun verhaal over dit onderwerp kwijt willen.
  Maar voor dat jullie overgaan op het leveren van commentaar over spelling, lezen jullie wel goed wat meneer Saajan nu daadwerkelijk te vertellen heeft.
  De inhoud dus
  Overlast is een rekbaar begrip waar de één erger last heeft van overlast kan de ander hier absoluut geen problemen mee hebben.
  Wat mij erg verbaast is dat de heer Saajan het heeft over één zielige oude man terwijl ik een heel ander beeld heb van de overlast aan de Vermeerstraat.
  Je zou hieruit de conclusie kunnen trekken dat er nog nooit is gecommuniceerd met de jongeren die daar de overlast veroorzaken.
  Ook de opmerking ⤽ze Surveilleren maar ⤝ met andere woorden de politie maakt absoluut geen indruk op deze jongeren. Sterker nog ik heb het idee dat de politie in z??n geheel niet eens de auto uit komt maar bij klachten alleen maar langs rijd.
  De informatie rond de problemen aan de Vermeerstraat die ik krijg is dat men alles al gedaan heeft om de overlast tegen te gaan en dat het plaatsen van mosqitos onvermijdelijk en als laatste redmiddel is dit tegen te gaan.
  Ik heb hier na het lezen van deze berichten dan ook sterke twijfels bij.

  Er is een hoop te doen rond de overlast van hangjongeren, enkele weken geleden heeft 3FM hier nog aandacht aan besteed in een radioprogramma.
  De meeste reacties die daar te horen waren van hangjongeren was dat ze bijna allemaal bereid zijn om te praten maar dat ze vaak op een agressieve manier benaderd worden en niet serieus worden genomen.
  Daarnaast is de (straat)taal wel enigszins veranderd met vroeger en kan het zijn dat door het taalgebruik van de jongeren ouderen dit opvatten als agressief.(ook ik doe dit)

  Maar wanneer ik terugdenk aan mijn jeugd was er in die tijd ook veel aan of op te merken aan mijn taalgebruik.

  Hangen van hangjongeren geeft geen overlast maar daar waar hangjongeren wel overlast veroorzaken moeten zij aangesproken worden op hun gedrag.
  In mijn beleving is dit een taak van de politie en je mag ervan uitgaan dat zij didacties zo zijn onderlegd dat zij op een goed niveau met deze jongeren kunnen praten.

  En ik ben dan ook van mening dat de buurtbewoners hier simpelweg hun handen niet moeten branden.
  Waar ik wel een beetje moeite mee heb Saajan is dat je in de verdediging gaat met de opmerking ⤽ er is hier niets te doen dan moeten ze maar wat voor ons regelen⤝

  Ik kan niet inschatten hoe oud je bent maar je bent vermoedelijk oud genoeg om te weten dat je verantwoordelijk bent voor je eigen gedragingen.
  Wanneer jij niets te doen heb dan heb je binnen de gemeente Zwolle zat mogelijkheden je te ontplooien zoals sportvereniging, studentenverenigingen,politiek of muziek.
  Te denken valt aan oefenruimtes voor bandjes enz, enz,
  Je moet natuurlijk wel zelf initiatieven nemen, zo zou je je kunnen afvragen hoe Opgezwolle ooit begonnen is.

  Maar hangen is natuurlijk ook een sociale bezigheid.

 20. @ Jeffrey: dit is een algemene opmerking, heb ik vandaag ook al op een ander topic geplaatst. Als zeker is dat sommige kinderen iets doen (en op het algemene log staat dat de jeugdcriminaliteit is toegenomen).
  Vind ik dat dit als eerste moet gebeuren

  Kun je niet met die kinderen in de kraag naar hun ouders stappen?

  De beide john-en verwijzen naar een rapportage waarin blijkbaar staat dat daar toch wat aan de hand is.
  Volgens mij is veruit het grootste aantal reageerders hier, het er over eens dat inhoud zwaar boven de spelling gaat.
  Heb jij met de wijkagent daar gesproken Jeffrey? Er wordt in deze maatschappij meer over als met mensen gesproken en zo praat je erg makkelijk (slecht) langs elkaar heen helaas.

  Ik neem toch aan dat een buurtwerker en of een wijkagent wel meer malen met de overlastverzorg(st)ers heeft gesproken??????

  Ben ook van mening dat een agent didacties goed is. Maar ik vind ook dat de opvoeder(s) in kennis moeten worden gesteld. Als mijn kind daarbij liep wou ik het wel erg graag weten!!!!

  Niets te doen, vind ik wel een punt. Vroeger kwamen ze uit Zuid altijd vervelend doen in Westenholte omdat ze daar niets hadden. Tot voor kort was er in de zeer grote en kinderrijke wijk Stadshagen ook geen verzamelplaats voor jeugd. Nu komt er een hele mooi gebouw. Op het platteland zitten ze in (vaak ongecontroleerde) keten. Hier is tenminste nog controle. Weet niet of er in de buurt van de Vermeerstraat echt helemaal niets is. Wij gebruikten de bibliotheek nog wel eens als verzamelpunt (zonder verder wat fout te doeN), maar daar kregen ze ons wel weg. Als het goedschiks ging dan maar kwaadschiks.

 21. Dick,

  Ik ben het volkomen met je eens, daar waar kinderen rottigheid uithalen de ouders hierover geïnformeerd dienen te worden.
  Ik wil het zelf nog wel iets scherper stellen, daar waar kinderen rottigheid uithalen dienen de ouders aangesproken te worden op het gedrag van hun kind.
  Helaas, zijn (niet alle)ouders niet altijd bij machten hun kinderen te corrigeren.
  Of zijn er ouders die hun kinderen niet willen corrigeren en zal er altijd een groep zijn die zo buitensporig is dat hier echt niets mee te beginnen is (dit geld vaak maar voor een kleine groep) helaas zullen we in deze samenleven hier altijd mee te maken hebben.
  Wat mij betreft mag hier knetter hard tegen worden opgetreden.

 22. Dat is wel ernstig, als de opvoeders geen controle meer over hun kinderen hebben. Toch wel een vreemde situatie wat de ouders zijn wel verantwoordelijk voor minderjarige kinderen. Vorige week is er trouwens een heel verschrikkelijk mannetje volgens het volwassen-strafrecht bestraft. Ben je bang dat de politie de grip op de situatie een beetje aan het verliezen is?

 23. Ik denk dat de opmerking “ze surveilleren maar” verkeerd opgevat wordt. Daarmee wordt volgens mij bedoeld, dat het prima is dat agenten surveilleren en zelfs een praatje maken, omdat er immers niets aan te merken valt op de jongeren.
  Als ze namelijk gewoon bij elkaar komen en gezellig kletsen kan de politie (noch enig ander persoon) daar wat op aan te merken hebben en er last van hebben. Als dat vervelend is vind ik namelijk ook, dat bejaarden sneller moeten lopen…Want je weet maar nooit wat voor snode plannetjes ze smeden in hun sukkeldrafje!

  Ik vind wel, dat ze jongeren die wél overlast veroorzaken en dingen vernielen en daarbij betrapt worden snoeihard moeten aanpakken! Want de dreiging die er van uitgaat is vele malen erger dan de feitelijke vernieling en overlast. Je moet ook een signaal afgeven.

  Tenslotte vind ik dat je hier op dit weblog best mag vallen over taalfouten die LIJKEN uit desinteresse en/of luiheid gemaakt te zijn. Ik zie ook in officiële stukken van managers dit soort fouten ontstaan. Het gebeurt door de hele samenleving heen en de beste manier om je Nederlands op peil te houden is door er gewoon goed op te letten. En ik vind het al helemaaaaaal flauw om telkens beginnen te zeuren over mensen met dyslexie! Niet iedereen die fouten maakt is dyslectisch!

 24. DWP
  jah de mensen zitten altijd te zeuren en als je daqn vraagt of er wat georganiseerd mag worden dat duurt het 1 maand als er iemand ziek is is er niemand voor het jeugdhonk dus die gaat dan ook zo voor een hele week dicht dan is het togh logisch dat wij ook ergens willen chillen en die mensen die steeds bellen worden wy ook zat van want we doen helemaal niks we zitten alleen komen paar scooters en dan gaan we zitte maar ze zeuren weer omdat we te hard praten enz als de mensen wat te zeggen hebben kom dan naar ons toe en bel dan niet meteen de politie op

 25. hahah doen niks
  met knuppels door de poortje lopen
  ramen in gooien bomen vernielen verf bommen enz enz
  nee ze doen niks hahahahah ik weet wel beter…
  camera s worden om gedraaid dat ze niks kunnen zien laten uit dom heid ook nog de jas liggen dus zeg het maar….

 26. Nou zal ik eerlijk zijn.

  We zitten daar omdat we niks te doen hebben doe we de muziek aan op onze telefoon wat dus niet zo hard gaat. En dan praten we weer een beetje en dan gaan we weer weg. Dan gaan we bij de band zitten bij de Larixtstraat. Is daar ooit gezeur? Of we zitten bij het pleintje bij de holtenbroekerweg. Is daar ooit gezeur? Nee, Maar we zaten een keer bij het pleintje en toen had iemand op zijn scooter de muziek aanstaan. Dat gaat dus wel hard. Toen kwam er een man naar ons toe en zegt ja me kind slaapt kunne jullie hier weggaan. Nou dat doen we gaan we wel ergens anders zitten. ik heb zelf ook een broertje van 1 jaar en 4 maanden dus. En dan zet hier iemadn neer ze bekken gelijk. Nou wij gaan gwoon weg dan hoor gaan w wel ergens anders zitten. En graffiti? gebruike we nooit. Ok we doen wel wat kloten maar nooit heeeeeeel erg ofzo? Maar dat heeft zowat iedereen gedaan toen die jong was. We handelen ook niet in drugs ofzo. Dus ik snap nog steeds niet wat het probleem is? Bij de band geen gezuer bij het pleintje geen gezuer en alleen bij de vermeerstraat terwijl we bij de band en het pleintje precies hetzeflde doen. En ouders inschakelen? Mijn meoder weet wel dat ik gewoon een beetje hang op straat en dat me naam als wel 20 keer is opgeschreven dus wat heeft het voor zin. Wat wil je dan dat we gaan doen. Bij iemand binnen zitten? Denk je dat de ouders dat goed vinden. Wij kunnen niks anders doen. Dus waarom problemen maken als we gewoon ergens hangen. Muziek luistere op onze telefoon? Dat gfaat niet zo bhard dat je er overlast van kan hebben en zeker niet bij de vermeerstraat dat hoor je neit in die huizen.

  Saajan

  En hoe ik schrijf moet ik weten als je daar een probleem van gaat maken. 😮 Kijk dan niet.

 27. Je moeder vindt dit niet erg

  Mijn meoder weet wel dat ik gewoon een beetje hang op straat en dat me naam als wel 20 keer is opgeschreven

  En dit wel?

  Wat wil je dan dat we gaan doen. Bij iemand binnen zitten? Denk je dat de ouders dat goed vinden

  . Maar het heeft allemaal voornamelijk met lawaaioverlas te maken als ik het goed begrijp? Dat is nogal subjectief, lawaai. Benieuwd wat de wijkagent daar van vindt. Zal wel bij die 20x opschrijven horen. Die bleven zonder gevolgen?

 28. ey wat praten jullie dan verfbommen eeeh camera weet ik veel en die shit denk je dat er niet meer hangjongeren zyn in zwolle
  ik begin dit egt zat te worden al die beschuldigingen
  en als je problemen hebt dat we ergens zitten of muziek te hard is kom naar ons toe en zeg het en niet meteen de politie bellen dat we onze naam moeten opgeven en by band zyn er ook Mensen die naaien

  DWP CLICK 😉

 29. JA nou dan spreek je maar met me meoder waarom zou me meoder het erg vinden als ik op straat hang is tog mijn eigen verantwoordelijheid zoals de meneer van de D66 zei ofniet? Dus en dat me naam 20 keer is opgeschreven nou en? Ja mijn meoder vind het niet erg als ik op straat rondhang. Is dat erg dan? En ze heeft er zeekr problemen mee als iedereen bij mij thuis zit dan kunt u toch zelf ook wel nagaan ofniet? Lawaai hoor je overal als een auto langsrijd is het meer lawaai als wat wij maken. Het is altijd naam opschrijven en dan rustig aandoen. Dat is het ja Dick

  En zoals DWP al zegt verfblikken en met knuppels door de steegjes wat praat je? En als er wat gebeurt dan worden wij er gelijk op aangesproken. omdat wij rondhangen en ik snap egt niet wat je van me meoder vind. VInd u het goed als er ff 10 mesnen bij u mensen zittne jongeren. Nou daar is mij moeder niet blij mee als dat elke dag gebeurt als ik op straat rondhang moet ik zelf weten.

  Saajan DWP

 30. Ik volg de discussie al even, en vind het super dat jullie @ DWP hier reageren. Zo kunnen we van alle kanten de meningen horen, meningen die ik ook stuk voor stuk begrijp.

  Wel vraag ik me af, hoe ik dan de reacties onder dit artikel moet begrijpen: https://www.weblogzwolle.nl/content/view/6800/55/

  Aan de ene kant lees ik hierboven dat er geen overlast wordt veroorzaakt (en bovendien vind ik dat klagende mensen best wat toleranter mogen zijn in het algemeen!), en aan de andere kant lees ik trotse reacties op dat andere artikel. Hoe zit dit nou? :'(

 31. Ja zeker weten, dat ik toen ik in die leeftijd zat gewoon thuis zat! Mijn vrienden konden gewoon langskomen. Mijn ouders vonden het mooi belachelijk als we op straat rond hingen! Wat hadden we daar te zoeken?!?
  Binnen konden we gewoon ons ding doen…biertje drinken…muziekje erbij op de stereo. En we gingen gewoon geregeld bij iemand anders zitten.
  En begin alsjeblieft niet te zeuren, dat mijn ouders dan rijk en bekakt zullen zijn, want zij hebben een doodnormale LBO opleiding gevolgd.
  Daar komt nog bij dat een aantal van de “hangjongeren” volgens mij best al in de leeftijd is, dat ze een eigen woning hebben. Waarom dan niet gewoon daar gaan zitten?

  En over je manier van schrijven: Ik denk dat je er ooit zelf hinder van ondervindt als je stelselmatig van die straattaal en “geenstijl” taal gebruikt. Je ziet tegenwoordig steeds meer mensen die zelfs als ze hun best zouden doen geen normaal Nederlands kunnen schrijven. Beetje overdreven om te stellen, dat het aan de mensen die zich er aan storen zou liggen.

 32. @Hans: dat je die twee verhalen niet kunt rijmen is logisch natuurlijk….
  Ze hebben hierboven al aangegeven wel eens “iets” uit te halen maar dat is niets ernstigs. Hulpverleners bekogelen met eieren is toch niets ernstigs? Niemand heeft er echt pijn van!
  Als ze nou hulpverleners met handgranaten zouden bestoken. Of gewoon normaal in elkaar slaan. Kijk DAT doet DWP niet….denk ik zo.

  Maar zoals ik het zo inschat is met mij 99% van de mensen die hier reageren te dom om te begrijpen wat je als hangjongere wel en niet door de beugel vindt kunnen.

  Uiteindelijk ben ik het er wél mee eens dat je beter eerst de jongeren in kwestie zelf aan kunt spreken voordat je de politie belt. Maar wel is daarbij de vraag: wie is er verantwoordelijk als iemand een groepje jongeren dat wél te heftig reageert aanspreekt? Er zijn in het verleden mensen om minder het ziekenhuis of het graf in geslagen!

 33. Ja wij gooien geen eieren. Nee mijn moeder vind het niet goed als ik met 10 vrienden van me binnenzit. Ze heb wel wat beters aan der hoofd als ik nou alleen thuis ben zit iederee hier binne maar me moeder hoef niet 10 mensen om zich heen te hebben en drinken te geven. ELKE DAG. 1 dag is echt neit erg maar wil je dat we elke dag bij mij binnen zitten? Nou ik denk echt niet dat iemand dat goed vind.

  Maarja iedereen heb andere ouders. En nee we hebben de poliie echt niet met eieren bekogeld.

  Saajan DWP

 34. Ging me niet specifiek om jou Saajan; meer om de mensen die op het andere bericht hadden gereageerd.

  Wat ik me wel eens afvraag: is er NIETS dat je liever doet of wellicht beter kunt doen dan gewoon wat rondhangen? (Dit klinkt negatiever dan dat het bedoeld is.) Maar wat ik bedoel: hiervoor werd al muziek, sport enz genoemd. Maar dat zijn allemaal behoorlijke ondernemingen…lid worden van een vereniging, daar moet je ook nog maar eens het geld voor hebben enz enz…

  Maar bijvoorbeeld een basketbal om eens af en toe een potje te basketballen. Of een gewone voetbal om eens af en toe een balletje te trappen. Beetje inline skaten?
  Misschien een beetje rappen of andere vormen van muziek maken?

  Rondhangen en gezellig kletsen is ook maar zo passief 🙂

 35. Ik denk dat rondhangen een heel natuurlijke behoefte is die past bij de leeftijd. In de pubertijd gaat men een identiteit vormen. Deze identiteit wordt mede gevormd door de rol in een groep. Daarnaast proberen pubers zich juist meer zelfstandig te gedragen, met vallen en opstaan. Ouders worden daardoor juist gemeden en maatschappelijke grenzen worden verkend. Binnen het hangen van jongeren vinden er veel groepsprocessen plaats, waardoor jongeren zich op veel vlakken ontwikkelen die broodnodig zijn voor de ontwikkeling van hun identiteit en rol in de groep. Helaas zijn veel volwassenen niet volwassen genoeg om er rekening mee te houden dat ook grensverkennend gedrag hoort bij deze nieuwe generatie. Tuurlijk, wanneer het de spuigaten uitloopt, is het logisch dat de politie erbij gehaald wordt. Maar bij bijvoorbeeld een grensgeval van bv. te harde muziek mag men van een volwassene verwacthen dat diegene de zijn identiteit dusdanig heetf ontwikkeld, dat hij/zij eerst zelf een poging doet om het probleem op te lossen, door er rustig en beheerst op af te stappen bijvoorbeeld. Niet elke groep jongeren is crimineel, ik reken de 40ers bijvoorbeeld ook niet af op de daden van Holleeder…. 😉


 36. Nou dat voetballen is een goed idee maar zelfs dat mogen ze niet bij de vermeerstraat daar is een stukje grasveld waar ze dat ook doen en zelfs dat niet goedgekeurd word terwijl niemand er last van heeft.Ze worden gewoon van alle kanten in het nauw gedreven.

 37. Klinkt een beetje zoals het in mijn tijd ging hier in de wipstrik, wij kregen ook altijd de schuld terwijl we echt helemaal niets deden….

  voorbeeldje: we zaten bij een gozer binnen die al op zichzelf woonde en op dat moment werd er een raam ingegooid in het wijkcentrum, 3 x raden wie dat gedaan zouden hebben. Dus ik begrijp wel wat DWP en Saajan bedoelen. Vaak worden de verkeerden ergens van beschuldigd.

 38. Maar eerlijk is eerlijk Saajan, jullie hebben een heel mooi honk waar jullie ook kunnen hangen. Ik snap dat dat met mooi weer natuurlijk niet echt tof is maar misschien kan je aankaarten bij Micheal of jullie buiten een JOP ( jongeren ontmoetings plek) kunnen krijgen net als hier (wipstrik) in de grote speeltuin.

  En dat als er iemand ziek is het honk niet open gaat kan je ook aangeven dat jullie daar niet echt blij mee zijn desnoods spreek je er iemand anders van travers op aan. Of geef je het aan bij je wijkagent.

 39. Tja Natasha, ook dat komt me bekend voor….maar dan vanuit Limburg waar ik opgegroeid ben.
  Overigens wel belachelijk als er echt gewoon niet eens gevoetbald mag worden. Dat vind ik ook wel gewoon onder normaal “jong zijn” vallen!

 40. Het jeugdhonk is dat zovaak open?

  Dan is Jan weer ziek en dan is het vakantie en als de club dicht is dan wat moet je dan doen?

 41. Dat weet ik niet, maar ik vind het wel 10 x mooier honk dan hier in de wipstrik.

  Als Jan ziek is hoort er gewoon een vervanger te komen lijkt me, je moet dat gewoon aangeven bij Micheal. Zelf een beetje meedenken zullen ze wel waarderen denk ik

Reacties zijn gesloten.