FC Zwolle naar finale tegen De Graafschap

|   Laatste wijziging

FC Zwolle heeft de finale van de promotie/degradatie play offs bereikt. FC Den Bosch werd woensdagavond met 1-0 verslagen. Na een uur zette Tozé de Zwollenaren op voorsprong. FC Zwolle speelde het grootste deel van de wedstrijd met een man meer.

In de 19-de minuut kreeg Beekmans van FC Den Bosch een rode kaart. Het was de derde keer binnen een week dat beide teams tegenover elkaar stonden. Zowel Zwolle als FC Den Bosch won 1 keer waardoor een beslissingsduel nodig was. In de finale van de play offs speelt FC Zwolle tegen De Graafschap dat dit seizoen als 16-de eindigde in de eredivisie. De ploeg van trainer Jan Everse begint zondag met een thuiswedstrijd.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

56 gedachten over “FC Zwolle naar finale tegen De Graafschap”

  1. Hij kwam niet slecht uit die kaart maar was dan ook geheel terecht als je het mij vraagt!!!

    Wat zullen die Bossche bollen lekker smaken morgen 😀

    en oh ja Dick, je bent zondag wederom NIET welkom 😉 😀 😛

  2. Kan ook niet Natascha, want ik heb iets heeeeeeel belangrijks: Moederdag! Hee, alle succes van de wereld zondag. En kijk ff goed naar ADO….geen verkeerde voetballer he die Reuser. Waar kwam ie ook alweer vandaan 😉

  3. Ik was te laat voor Ado Dick, hoorde je Derksen over onze FC? Ik ben meteen 2 meter gegroeid, wat ben ik trots wat ben ik trots ;D

  4. Idd Jongsma had ook rood moeten krijgen daarentegen had Den Bosch afgelopen zondag geen penalty mogen hebben dus zo is het weer quitte wat mij betreft

  5. Ik ben een beetje in hossanna stemming Dick ik denk dat ik je andere conclusie niet kan vinden hahaha, ik lees het morgen wel en dan krijg je antwoord, ga nu slapen

  6. Mooi resultaat van de Fc en laat ze nu goed wakker blijven tegen de graafschap en ze niet onderschatten .Want de graafschap heeft zo slecht nog niet gespeeld in de eredivisie alleen ze raakten vaak de paal of lat en soms veel pech ,maar zullen nu ook alles eruit hal;en om in de eredivisie te blijven dus de fc is gewaarschuwd

  7. @ Inge

    Hoe volwassen en tactisch Zwolle wel niet voetbalde en dat ze het zeker niet slecht hebben gedaan dit seizoen met die jonge ploeg en dat de graafschap nog op moet passen

  8. Kunnen we er aub voor zorgen dat ze dat verliezen? De kosten en overlast van de eerste devisie is al erg genoeg. Hoeft niet met veel hoor, maar gewoon ‘net’.

  9. @Japser

    Misschien kun je beter verhuizen naar een vrijstaand huis in een landelijke omgeving waar je nergens last van hebt.

    Zondag derop en derover!

  10. Neuh, vermaak me prima in mijn stad. Vind het alleen vervelend dat iedereen in Zwolle mee betaald aan de rotzooi die bezoekende ‘supporters’ schoppen en alleen de club er aan verdient. Ik vind het best dat Zwolle een eerste devisie club heeft, past toch best bij een middelgrote stad. Alleen zorgt een jaartje in de ere er voor dat we ook die achterlijke Amsterdammers en Rotterdammers hier heen krijgen.

  11. Japser, er gebeurd helemaal niets als amsterdammers en rotterdammers hier komen, dat is toch wel gebleken voor een paar jaar geleden?

  12. @Natascha

    Yep, je hebt gelijk.

    Zinloos geweld en vernielingen komen ook buiten het voetbal voor. Overigens is de mate waarin dit bij FC Zwolle gebeurt zeer beperkt.

    FC Zwolle is een betaald voetbal club en in die zin een bedrijf. FC Zwolle herinvesteert in de Zwolse samenleving d.m.v. maatschappelijke projecten. Dit doet lang niet elk bedrijf.

    Ik vind het jammer dat mensen altijd met 2 maten gaan meten zodra het woordje voetbal valt. Het was gisterenavond een mooi voetbalfeest zonder wanklanken en ik hoop dat FC Zwolle de Eredivisie in gaat want daar hoort het voetballend thuis!

  13. Yes!!!!

    Mooie pot, dat breien voor die goal daar moet ik nog aan wennen maar zolang ze er mee winnen. 😀

    Nog 2x NOAR VEUR’N!!!!!!!!
    ;D

  14. Ik zou wel eens een plaatje willen zien met wat de gemeente in FC Zwolle stopt (met alles er bij he, dus ook de politie en de rova) en wat FC Zwolle daarvoor terug de maatschappij ingooit. Ik denk dat als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld de atletiek vereniging, je ernstig moet schrikken.

  15. @Japser

    Een atletiekvereniging of de BVO FC Zwolle zijn twee totaal verschillende ‘grootheden’ en een vergelijking in deze is dus niet zo makkelijk of helemaal niet te maken..

    Heb je de volgende dag trouwens de teeringzooi rondom park de Weezenlanden gezien die het bevrijdingsfestival veroorzaakt heeft?
    En wie zal dat betalen? 😉

  16. Van de gemeenschap voor de gemeenschap. Op het moment dat ik gratis het stadion kan inwandelen om een voetbal wedstrijd te bekijken hou ik op met zeuren. Maar dat kan alleen bij de kleine clubs.

  17. @ natascha: kleine nuance, volgens mij begon Derksen met de mededeling dat Graafschap normaal gesproken toch een maatje te groot is voor de FC. Standaard taal dus, je kon echter wel merken dat hij de FC en Jan een warm hart toe droeg. Ook hadden ze dit seizoen een aantal wedstrijden leuk gespeeld. 8)

  18. @ Japser: Ajax en Feyenoord zal wel meevallen maar 😮 ADoooo :'(
    In de 1e divisie zijn ze wel vrij rustig, maar owee als ze weer bij de grote jongens horen……camera’s op Henk Bres en zijn maten 😉

  19. Was Pedro gister de housedj?

    Leuke platen Pedro.

    Zou hij idd goed kunnen 😉 Heb gister op dat log van dat meisje nog weer ff verwezen naar die XRAY-reunie Pedro. Toen heb je kunnen zien hoe het moest……mooie danseressen etc 8) 😛

  20. @ Jasper, benadeel jıj dıe amateurverenigingen
    als je gratıs bınnen komt. Dat betekend dan wel
    dat voor het onderhoud van alles bınnen dıe verenıgıngen
    mınder geld ıs dus meer kosten voor de gemeenschap
    dus pas op de amateurverenıgıngen moeten wel
    van dıe bıjdragen (ook al ıs het weınıg) leven
    dus betaal aub ook bıj de amateurs
    >:( 8) 😮

  21. Alle vormen van volksvermaak en gemak kosten geld. Een festival kost geld, een voetbalwedstrijd kost geld, amateurs sportclubs kosten geld, een Ikea kost geld, een zwembad waar ik voor moet betalen kost geld, de verkeersveiligheid vergroten bij winkelcentrum de Dobbe kost geld en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Feit is dat je niet iets kunt laten plaatsvinden of bouwen zonder dat er kosten voor de samenleving aan verbonden zijn, direct op indirect. Dus waarom we dan het voetbal waar duizenden mensen per jaar van genieten en waar relatief weinig incidenten plaatsvinden ineens zonde van het geld gaan noemen begrijp ik niet helemaal.

    Als we dan toch zo gaan redeneren stel ik voor dat we op zaterdagavond ook de kroegen maar om 12 uur dichtgooien want al die vechtpartijen en arrestaties waar ik iedere maandag over lees kosten de samenleving behoorlijk wat meer dan een tweewekelijkse thuiswedstrijd van FC Zwolle.

  22. Beide duels tegen De Graafschap live op tv
    Zowel de thuiswedstrijd als de uitwedstrijd tegen De Graafschap zal live uitgezonden worden op tv. De aftrap van de wedstrijd FC Zwolle – De Graafschap zal aanstaande zondag 11 mei om 20.00 uur zijn. De aftrap van De Graafschap – FC Zwolle is donderdag 15 mei om 20.00 uur.

  23. En dan daarbij, ga zaterdagmiddag lekker bij de jeugd kijken Japser, dan kan je gratis naar binnen hoor, dan krijg je zelfs je koffie in de rust nog gratis 😉

Reacties zijn gesloten.