AZ jaagt op FC Zwolle speler Moisander

Foto van auteur

Alkmaar – AZ wil de selectie voor komend seizoen versterken met de Fin Niklas Moisander van FC Zwolle. ,,Wij hebben onze interesse bij zijn zaakwaarnemer bekendgemaakt”, aldus technisch directeur Marcel Brands van de Alkmaarders.

De 22-jarige Moisander is bezig aan zijn tweede seizoen bij Zwolle. Daarvoor speelde hij bij Jong Ajax. Moisander moet na Nick van der Velden en Gill Swerts de derde aankoop van AZ voor komend seizoen worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

19 gedachten over “AZ jaagt op FC Zwolle speler Moisander”

 1. Moisander is trouwens niet de enige die ze willen hebben hoor. Die andere speler kan de stap zeker aan. Wat die jongen voor statistieken laat zien is onvoorstelbaar. Verbaasd me dat het nog niet concreet is geworden. Topper, heb ik vorig jaar op deze website al verkondigd, toen werd ik voor compleet voor gek verklaard …. Straks scoort ie nog in Frankrijk

 2. Wie weg gaat is niet zo interessant, wie er voor in de plaats komt is interessanter. Reeds eerder gezegd als de Fc mag functioneren als opleidingsclub waar makelaars hun spelers zich in de picture willen laten spelen, dan heeft de FC zich een uitstekende positie gecreeerd voor de toekomst.

 3. Hij mag vertrekken voor een gelimiteerde transfersom, dus erg rijk zal de club er niet van worden, waarschijnlijk net voldoend om een goede vervanger terug te halen.

 4. Maar als de club steeds de beste spelers verliest aan andere clubs moeten ze steeds met goedkoper materieaal opnieuw beginnen en komen zelf nooit hogerop dus zullen ze wel eeuwig in de eerste divisie spelen.

 5. Moisander voetbalde in het tweede van Ajax, in het tweede team van alle topclubs, spelen nog wel veel meer spelers waar het verstandig voor zou zijn zich verder te ontwikkelen bij een club als de FC. Deze spelers hebben nog geen track record en zijn daardoor nog betaalbaar. Als de begroting van de FC toeneemt zal men er ook in slagen deze spelers te kunnen binden aan de FC. Echte toppers hou je niet vast dit is ook een probleem voor de Nederlandsche Topclubs.

 6. Rene, je bent er toch elke week? Wie denk je?
  Zit normaliter daar waar de scouts ook zitten. Die schrijven me daar verhalen op, ongelooflijk. Daarom zitten ze waarschijnlijk ook met 2! Die ander ziet hopelijk de wedstrijd wel….
  Na enkele balcontacten moet je het al kunnen zien of en wat iemand kan. Zijn zij zo dom of ik zo slim?

 7. Etienne Reijnen is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands beloftenelftal dat van 20 tot en met 29 mei deel aan het internationale achtlandentoernooi in Toulon. De voorlopige selectie van het Beloftenelftal telt 36 spelers. Het team van KNVB-coach Hans Schrijver speelt in de groepsfase tegen achtereenvolgens het voor het Olympisch voetbaltoernooi geplaatste Japan (20 mei), Chili (22 mei) en gastland Frankrijk (24 mei).

 8. Gefeliciteerd Etienne; dit is niet je minster seizoen 😉 Even afwachten op de def. selectie…dat nog wel. Goeie motivatie ook voor morgen!

 9. Vandaag alleen maar winnaars
  Idd Swollenaer!

  Moisander voetbalde in het tweede van Ajax, in het tweede team van alle topclubs, spelen nog wel veel meer spelers waar het verstandig voor zou zijn zich verder te ontwikkelen bij een club als de FC.

  Vroeger maakte (Pec) Zwolle daar ook nog wel gretig gebruik van. En iedereen wordt er beter van: de speler speelt wekelijks en kan zich in de etalage voetballen; de nieuwe club, profiteert natuurlijk van een goeie speler; de topclub, blijft eigenaar en is zo even een speler kwijt die anders zeer waarschijnlijk ontevreden zou zijn. Omdat hij te weinig speelde. Ook minder kans op rotzooi in de groep want de groep is minder groot en aan de kwalitatieve-onderkant is er 1 (of beter meer) weg. Uitgeleende spelers kunnen later absoluut ng uitblinken, kijk eens naar Skippy!

 10. Moisander kiest voor AZ
  Technisch directeur Danny Blind waagde gistermorgen nog een ultieme poging om de Finse verdediger Niklas Moisander naar Sparta te halen. De Zeeuw had uit de scoutingrapporten van de verdediger van FC Zwolle niets dan lof vernomen over de linkspoot. Bovendien kende Blind de Fin nog uit zijn periode bij Ajax dat het grote talent destijds samen met zijn tweelingbroer naar Amsterdam haalde.

  Moisander kiest echter voor AZ. Niet verwondelijk dat Sparta misgrijpt. Naast AZ en Sparta hebben o.a. sc Heerenveen, FC Groningen, FC Utrecht Zulte-Waregem en Anderlecht al via de media laten blijken interesse te hebben in de 22-jarige linksbenige verdediger.

  bron: Algemeen Dagblad

 11. Ja Natascha die oplichter van AZ heeft weer een koopje en gaat straks als hij het goed doet daar voor een vermogen weer weg

 12. Dirk de oplichterT
  @ Pieter & Natasch: de man die zijn naam aan het stadion hing, zijn naam perse enorm groot aan een museum moest hangen, en….echt waar destijds graag….HEEL GRAAG namens CDA minister wilde worden, de bank naar hem zelf genoemd heeft DIRK SCHERINGA BANK (voor al uw oplichtende praktijken) kan niet anders als zo fout als een oplichter zijn. Erger nog, het gebeurd over de ruggen van de naive arme (en hebzuchtige) landgenoten.

  …….hand in hand met VVD-er Gerrit Zalm (de man van: het leven wordt niet duurder door de Euro)!!!

 13. Sparta Rotterdam is afgehaakt in de strijd om Niklas Moisander. De onderhandelingen tussen de verdediger van FC Zwolle en de Rotterdammers liepen zaterdag spaak. Dat meldt het AD.

  Moisander zal waarschijnlijk op korte termijn zijn handtekening zetten onder een contract bij AZ. Ook sc Heerenveen, FC Utrecht en Zulte-Waregem zijn geïnteresseerd in de Fin.

Reacties zijn gesloten.