Jongen bedreigt chauffeur met mes

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 10 mei rond 12.20 uur is op de Welle een 16-jarige Zwollenaar aangehouden nadat hij een 49-jarige plaatsgenoot had bedreigd met een mes. De 49-jarige man stond rond dat tijdstip vanuit zijn bestelauto kratten uit te laden op de Welle. De 16-jarige jongen wilde een poort in waar de bestelauto gedeeltelijk voor stond. De jongeman vond dat daar niet genoeg ruimte voor was en eiste van de chauffeur dat hij zijn wagen verplaatste.

Toen deze man aangaf dat hij via de voorkant van de auto makkelijk bij de poort kon komen ontstond een woordenwisseling. De jongeman vertrok maar kwam even later terug. Het bleek dat hij een mes bij zich had. Hiermee stapte hij op de laadklep waarop de andere man bezig was en probeerde hem tot drie maal toe te steken. Doordat de 49-jarige man zich goed verweerde en de jongeman steeds wegduwde kon hij voorkomen dat hij geraakt werd. Uiteindelijk stapte de jongeman weg nadat omstanders zich ermee begonnen te bemoeien. Toen de politie arriveerde was de verdachte nog ter plaatse en daar werd hij direct aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Het mes werd op het dak van een nabij gelegen schuur aangetroffen.

27 gedachten over “Jongen bedreigt chauffeur met mes”

 1. 16 jaar… wat denkt die snotneus wel niet. Ergens denk ik dat hij een paar radartjes los heeft zitten. Een paar…???? Weggaan…terugkomen…met een MES? Sukkel. Geen andere woorden voor!!!!

 2. Stekende klootzakken moeten lang vast!
  Ook wel zo hard aanpakken; tig getuigen alleen hij is nog zo jong :'( Bij die ene zware crimineel (moord) hebben ze toen wel het volwassenstrafrecht toegepast……wat let ze!

 3. Ach had gisteren ook al bijna mot op de Twistvlietbrug met 3 gasten die volgens mijn nog jonger waren. Met zijn 3 gingen ze tekeer tegen een nietsvermoedende jeugdige fietser die hen tegemoetkwam. Toen ik het voor dat jochie opnam, toonden ze voor mijn ook 0,0 respect. Tja dit waren overduidelijk geen Knuffel M…..

 4. Kon je de heerschappen niet achteraf aangeven? Kenmerken etc en de 3 wawren lopend? Kon je geen hulp van omstanders krijgen om ze in hun kraag te grijpen?

 5. Haha! Weet waar je aan begint Dick 😉

  Zo’n jochie van 16 laat je toch niet weglopen? Als het me toch al was gelukt de steekbeweging te ontwijken had ik hem ook zeker even vastgehouden totdat de politie er was! Wat een snotneus!

 6. Klasse Plantje!

  Zo’n jochie van 16 laat je toch niet weglopen? Als het me toch al was gelukt de steekbeweging te ontwijken had ik hem ook zeker even vastgehouden totdat de politie er was! Wat een snotneus!

  😀 En over dat voor aanvang weten waar ik aan begin: ;D Nee, weet ik nooit; hou wel van een uitdaging 😉

 7. Ik had het zeker een beetje heet om 13.39; hij was idd ook nog alleen……so man, ff een flying tackle en uitgeschkeld die ontspoorde messentrekker >:(

 8. Ik kan mij ook groen en geel ergeren aan figuren die hun motorvoertuig overal en nergens neerpleuren zonder rekening te houden met een eventuele doorgang die ze blokkeren. Maar om nou een mes te trekken…… dat gaat me toch net wat te ver.

 9. @ WFvN: is idd een ergernis

  Ik kan mij ook groen en geel ergeren aan figuren die hun motorvoertuig overal en nergens neerpleuren zonder rekening te houden met een eventuele doorgang die ze blokkeren.

  Nogal egoïstisch ook vaak.

 10. Ben het er mee eens, dat dat erg vervelend kan zijn. En ik ben het er ook mee eens, dat een mes trekken te ver gaat!

  Maar wat ik nog erger vind: het stumpertje gaat weg….en komt terug met een mes! Dan heb je het niet meer over een mes (dat hij toevallig bij zich heeft) trekken in alle opwinding, maar over heeeel doelbewust te werk gaan en eigenlijk ook nog genoeg bedenktijd hebben.

  Je hebt het dan dus ook niet over de vraag:”Moet je wel of geen wapens toestaan”, want dit had net zo goed een keukenmes kunnen zijn (was het misschien wel!)

 11. Idd met voorbedachte rade de ruzie aangaan. Moet toch wat extra’s inzitten! Hopen dat ie ook voor het volwassenrecht neergezet kan worden.

 12. Pieter, praat toch niet zo kortzichtig….van de wereldbol verwijderen, want die leren het nooit af? Mee eens dat deze gast zich buitengewoon slecht gedragen heeft en daar een fikse straf voor mag hebben. Maar wensen dat iemand van de wereldbol verwijderd worden om je antwoord eigen angst/haatgevoelens te geven vind ik in theorie hetzelfde als wat dezer jongen heeft gedaan. Ik ga er dan ook maar vanuit dat je dit uit een soort impuls hebt geschreven en er niet echt bij stil hebt gestaan. De doodstraf is zeer onverantwoord met een rechtsysteem dat nog nooit waterdicht is geweest.

 13. Een verre planeet had ik zo nog niet bedacht. Soort moderne versie van het criminelen verbannen naar Australie. Uiteindelijk een leuk vakantieland geworden! Wie weet maken de boefjes er wel een te gekke planeet van 😀

 14. Ik vind ook inderdaad dat je niet moet komen met: “Die leren het toch nooit af” en “van de aarbol verwijderen”. Hoewel het bewuste terwerk gaan… Dat is wel een beetje idioot. Maarrrr… Duik eens tussen de jeugd die wat ouder is. Kijk naar pak en beet een jaar of 25. Ik denk dat er genoeg zijn die wel eens foute dingen hebben gedaan en hier niet meer aan zouden beginnen.

  Toch vind ik dat hier wel een volwassen straf op moet staan. De straffen zijn toch al zo laag (in mijn ogen).

 15. Ik ben al tevreden met een atmosfeer waar de mens kan overleven zonder hulpstukken en iets waar lekker voedsel en water gemaakt kan worden.

 16. geschreven door ghehe, op 13 mei 2008 om 11:09
  Een verre planeet had ik zo nog niet bedacht. Soort moderne versie van het criminelen verbannen naar Australie. Uiteindelijk een leuk vakantieland geworden! Wie weet maken de boefjes er wel een te gekke planeet van

  Ik woon nu in Australie na 22 jaar in Zwolle gewoond te hebben, dus laat ze maar lekker daar 😉

 17. Je kan ook gewoon een eilandje creëren? Kunnen ze samen overleven 😀 Maar dan heb ik het niet over de diefstalgevalletjes hoor, die moet je op andere wijze aanpakken.

  Laten we de zwaardere criminelen op texel zetten (ik vind dat eiland toch al niet bijzonder mooi, er zijn mooieren), hekje er omheen. Af en toe een vliegtuigje over laten vliegen. Oh wacht! Zelfs zwemmend kun je naar de overkant komen toch? Shit! Dan toch Australië? Het is hier nu ook mooi weer hoor! Althans.. Dit weekend wordt het even wat minder……..

 18. Haha doet me denken aan het nummer “Overleven” van Lichterlaaie 8)
  Vind Terschelling ook veruit het gezelligste eiland.

  Dit weekend minder? Moeten we er nu dubbel van genieten eigenlijk :'( Ach morgen een dag uut ;D

Reacties zijn gesloten.