Toekomst sportaccommodaties onder de loep

Foto van auteur

Zwolle – Om ervoor te zorgen dat Zwolle ook in de toekomst voldoende, passende sport-accommodaties heeft, is een onderzoek gestart. Op basis van dit onderzoek zal een visie worden opgesteld.

Verantwoordelijk wethouder Janco Cnossen: ‘Zwolle is heel sportief en dat is een goede zaak. Onze stad groeit en alle clubs en scholen hebben behoefte aan sporthallen en sportvelden. We ontwikkelen nu een Masterplan Sportaccommodaties zodat ook in 2020 alle Zwollenaren kunnen sporten. Het gaat er daarbij om dat we voldoende sportmogelijkheden bieden, dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen en dat ze goed verspreid liggen in de stad.’ De huidige aandachtspunten zijn onder meer de financiële situatie van verschillende sporthallen, een goede inroostering van de beschikbare sporthallen en de herontwikkeling van sportpark het Hoge Laar.

Gestart wordt met een uitgebreide inventarisatie van het aanbod en gebruik van sportaccommodaties en de ontwikkelingen die zich daarin voordoen. Op basis daarvan wordt na de zomer een toekomstvisie ontwikkeld.

Enquête

De afgelopen weken hebben alle sportclubs van Zwolle een enquête ontvangen. Deze enquête vraagt onder meer naar het huidige ruimtegebruik en naar de huidige en toekomstige ruimtebehoefte.

Betrokken

Gebruikers en beheerders van sportaccommodaties worden nauw betrokken bij het onderzoek en de visie. Enerzijds ontvangen alle sportclubs de hiervoor genoemde enquête, anderzijds worden gesprekken gevoerd met onder meer belangenorganisaties. Een klankbordgroep begeleidt het proces.  Daarnaast wordt een brede informatiebijeenkomst voor de sportwereld georganiseerd zodra het concept Masterplan Sportaccommodaties gereed is.

Planning

De onderzoeksfase duurt tot de zomer en de visie wordt na de zomer opgesteld. Naar verwachting kan het Masterplan binnen een jaar aan de raad worden voorgelegd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Toekomst sportaccommodaties onder de loep”

 1. Is het Hoge Laer al bestemd?
  Niet van de andere kant bekijken: Zwolle heeft accomodaties genoeg misschien als er enkele sportverenigingen willen SAMENWERKEN op dezelfde accomodatie. Of is het heeeeeel erg als pa en ma ietsie meer moeite moeten doen om de kids af te zetten te vertrekken en weer op te halen? Dat laatste gebeurd helaas veel te vaak. Dat ouders denken: “De sportclub voedt mijn kids wel op”. Zo, dit wilde ik nog ff kwijt hr. Cnossen 😉

 2. Dick je hebt groot gelijk wat de ouders betreft heb het zelf als leider bij de voetbal meegemaakt dat ouders de kinderen in voetbalkleren en schoenen naar het veld stuurden en zelf wee in bed kropen omdat ze het snachts laat hadden gemaakt .Er waren er zelf moeders bij die de kinderen in hun duster met de pyama eronder in de auto kwamen brengen en weer naar huis gingen.Zelf heb als wij buiten de stad moesten spelen wel eens 7 kinderen van anderen in de auto gehad ,en dat na herhaalde oproepen of er ouders waren die zich eens beschikbaar stellen.Droevig gesteld is het.

 3. Mooi Pieter, heb helaas dezelfde ervaring. Moet zeggen dat het bij WVF nog wel meevalt; daar staan ook veel ouders langs de lijn.
  Ach, mag ook wel eens; ben ook nit altijd even positief over mijn cluppie 😉
  😀 Bezorgen in duster….als ze nou inlingerie kwamen 😛
  Volgens mij kun je als leider trouwens best voorzichtig zo’n uitbesteder aanspreken op het zaters-’s morgens laten opvoeden terwijl men bijvoorbeeld wel verwacht dat jij daar als vrijwilliger 3/4 van de ochtend mee bezig bent. Terwijl er soms niet eens een kind van je bij zit.
  Voor rijden geld hetzelfde, wij hebben met onze 2 zoontjes de laatste jaren geen problemen met vervoer gehad. Je hoort veel andere geluiden; triest en ego-centrisch!

 4. Maar Dick ik had een VOLVO stationcar en nam daarin soms zeven kinderen van een ander mee wat eigenlijk volgens verkeersregels niet mag .Dus als er wat gebeurt was dan hadden die ouders bij mij aan de deur gestaan,maar ik heb de kinderen een briefje meegegeven toendertijd of de ouders bereid waren zich eens beschikbaar te stellen om mee te rijden maar niemend reageerd terug

Reacties zijn gesloten.