Ondergrondse afvalcontainers in Diezerpoort

Foto van auteur

Zwolle – In opdracht van de gemeente Zwolle plaatst ROVA de komende weken ondergrondse verzamelcontainers voor huishoudelijk afval in Diezerpoort. Hiermee komt een einde aan de afvalinzameling via bovengrondse containers. De gemeente Zwolle kiest voor ondergrondse containers omdat het straatbeeld er aanzienlijk door verbetert.

De bovengrondse containers geven vaak een rommelig en vervuild straatbeeld en trekken illegale dumping en vandalisme aan. Van een ondergrondse container is alleen de inworpzuil zichtbaar; de container zelf bevindt zich onder de grond. De ondergrondse container staat daarmee netter en voorkomt stank en ongedierte. En door de container alleen voor bewoners toegankelijk te maken, wordt illegale storting voorkomen.

De afvalpas

Op het moment dat de ondergrondse verzamelcontainers in Diezerpoort gebruiksklaar zijn, ontvangt elk huishouden een afvalpas. De ondergrondse containers zijn alleen met een afvalpas te openen. Hierdoor kunnen alleen de wijkbewoners uit het gebied waar de ondergrondse container voor bedoeld is hun afval storten en wordt voorkomen dat onbevoegden afval in de ondergrondse container dumpen.

Meer informatie

Kort voor de ingebruikname van de afvalcontainers ontvangen alle wijkbewoners een informatiebrief. Meer informatie over ondergrondse afvalcontainers is te vinden op de milieuwebsite van de gemeente Zwolle, www.afvalzwolle.nl, of op de website van ROVA, www.rova.nl. Bewoners met vragen kunnen contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 (of per e-mail: info@rova.nl), of met de servicelijn van de gemeente Zwolle, eenheid Wijkzaken, telefoonnummer (038) 498 33 00.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Ondergrondse afvalcontainers in Diezerpoort”

 1. De ondergrondse container staat daarmee netter en voorkomt stank en ongedierte. En door de container alleen voor bewoners toegankelijk te maken, wordt illegale storting voorkomen.

  WAT EEN GELUL KOM MAAR EENS KIJKEN WAT VOOR RAMP HET IS IN EEN DEEL VAN STADSHAGEN. HET WORDT ER GEWOON NAAST GEZET. DE CONTAINERS ZIJN REGELMATIG STUK OF VOL.

 2. klopt
  ja in stadshagen is het net een groooote vuilnisbelt ;D

  maar de mensen zetten de troep er zelf naast :'(

  maar zie ook vaak mensen uit richting hasselt komen en de vuilnis naast de container plaatsen šŸ˜‰

 3. O Jansen en @ Janssen; volgens mij zijn er bij ons weinig klachten over. Wij hebben bijvoorbeeld nog nooit hoeven bellen dat het ding vol zat. Maar ik heb ook nog geen cijfers gezien, terwijl ze al een hele tijd in de stad gebruikt worden. Misschien loopt het niet overal zoals het zou moeten. En wachten ze even met de cijfers šŸ˜®

 4. Graag bekeuren: maar zie ook vaak mensen uit richting hasselt komen en de vuilnis naast de container plaatsen.

  We hebben 2 wijkagenten dus, als ze weten waar er wordt gedumpt; moet het appeltje, eitje zijn.

Reacties zijn gesloten.