Kampioenselftal FC Zwolle nog eenmaal samen

Foto van auteur

Zwolle – Op dinsdag 27 mei a.s. organiseert Sportpark De Pelikaan de officiële opening van de eerste professionele en multifunctionele beachsportaccommodatie in Nederland. Deze accommodatie is tot stand gekomen vanwege de status van Proeftuin “Nieuwe Sportmogelijkheden” van NOCNSF en mede mogelijk gemaakt door VWS.

De spectaculaire opening tussen 15.00 uur en 16.00 uur wordt verzorgd door en in aanwezigheid van het bestuur van NOCNSF en diverse (ex) topsporters en afgevaardigden uit de politiek en nationale en lokale sportwereld. Het Nederlands Beachvolleybalteam, bestaande uit o.a. Reinder Nummerdor en Richard Schuil, traint ter voorbereiding op de Olympische Spelen van aankomende zomer in Beijing ’s middags van 13.00 uur tot 15.00 uur op het complex. Zij spelen tegen basisschoolkinderen uit Zwolle en nemen het op tegen een prominenten team bestaande uit o.a. de Olympische medaillewinnaars Nico Rienks, Miriam Oremans en Floris Jan Bovelander alsook Rob van Kessel, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Landstede en de Zwolse wethouders Cnossen en Kenkhuis.

Beachsporten blijken een succesvolle nieuwe sporttrend te gaan worden. Met het beachvolleybal als grote aanjager, is inmiddels een groot aantal andere beachvarianten ontstaan. Deze zullen allemaal in een gratis toegankelijk programma van 13.00 uur tot 20.00 uur op de opening worden gedemonstreerd waarbij de sporters ook tekst en uitleg geven aan het aanwezige publiek.

Zo is naast Miriam Oremans voor beachtennis, World Leaque halve finalist Roger Linger aanwezig van 16.00 uur tot 17.00 uur voor Footvolley. Europees Kampioen Dos’46 uit Nijeveen en Oranje Zwart uit Zwolle geven tussen 17.00 uur en 18.00 uur een demo beachkorfbal terwijl de Zwolse rugbyers van Rugbyclub Zwolle in dit uur een demo beachrugby verzorgen. Onder leiding van de ervaren Beachsoccer scheidsrechter Roelof Luinge spelen tussen 18.00 uur en 19.00 uur de dames van HTC (Nederlands Kampioen Beachsoccer 2007) tegen eredivisionist FC Utrecht en zal het kampioenselftal van FC Zwolle uit 2002 speciaal voor deze opening terugkeren in Zwolle en het opnemen tegen een samengesteld team van selectie-spelers van amateurverenigingen uit Zwolle. Tenslotte wordt er van 19.00 uur tot 20.00 uur een demonstratie beachhandbal verzorgd door de dames van eredivisionist Gibo Groep/Kwiek uit Raalte en ter afsluiting een wedstrijd beachhockey tussen de dames en heren selectieteams van de Zwolse clubs ZMHC en Tempo’41.

3 gedachten over “Kampioenselftal FC Zwolle nog eenmaal samen”

  1. Dit lijkt het leukst: Onder leiding van de ervaren Beachsoccer scheidsrechter Roelof Luinge spelen tussen 18.00 uur en 19.00 uur de dames van HTC (Nederlands Kampioen Beachsoccer 2007) tegen eredivisionist FC Utrecht en zal het kampioenselftal van FC Zwolle uit 2002 speciaal voor deze opening terugkeren in Zwolle en het opnemen tegen een samengesteld team van selectie-spelers van amateurverenigingen uit Zwolle.

    Di. 27/5 eerst een verjaardag, maar eens kijken. Vreemd dat dat niet op zaterdag kan?

Reacties zijn gesloten.