Het weer: Grijs en nat met een vleugje zonneschijn

Foto van auteur

Fhilosofenallee
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – De dag begint zaterdag fris. Na een koele nacht is het op de sportvelden geen overbodige luxe om iets warms aan te trekken. In de ochtend zal de minimumtemperatuur rond de 1 graden Celcius liggen. Voor wie vroeg weg moet, zorg dat je op tijd weg gaat, want de kans dat er autoruiten gekrabd moeten worden is groot. Ook kunnen we na een koude nacht met opklaringen, mist verwachten.

Pas later op de ochtend verdwijnt de mist en warmt het een beetje op. We denken dan aan een maximumtemperatuur rond de 9 graden. Zoveel zon als vrijdag hebben wij op zaterdag niet. Wij waren toen verwend met een zonnige dag, zaterdag lijkt wel alsof zon en regen omgewisseld hebben. We kunnen namelijk best te maken krijgen met een nat pak. Voor Zwollenaren die thuis kunnen blijven en met herfstweer het liefst op de bank kruipen, wordt het een topdag! Voor de mensen die er toch op uit moeten is er toch nog goed nieuws; de wind is zwak tot matig van kracht, waardoor een paraplu voor droogte kan zorgen.

Na regen komt zonneschijn, dat zal deze dag ook zeker gebeuren. De buien en drogere perioden met een beetje zon wisselen elkaar af. In de avond koelt het weer behoorlijk af en gaat het mogelijk twee graden vriezen. Mogelijk krijgen we weer met mist te maken.

De zondag wordt een wisselvallige dag met een mix van zon en regen, maar het grootste gedeelte van de dag blijft het droog. In combinatie met een temperatuur van rond de 7 graden is het de ideale dag om bijvoorbeeld bij het Engelse Werk een herfstwandeling te maken. Op maandag blijft de temperatuur naar verwachting gelijk. Wel neemt de windkracht toe, wat zal zorgen voor typisch herfstweer.