Het weer: Buien en soms zon

Foto van auteur

Lassuslaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag zijn er buien in aantocht. Ze komen vanaf de Noordzee en het zijn er veel. Ter geruststelling: niet alle buien hebben het op Zwolle gemunt, de meeste laten hun water elders vallen. Er zijn droge perioden met een paar openingen voor de zon. De grootste buienactiviteit verwachten we na het middaguur, tegen de avond zakt de activiteit in.

De maximumtemperatuur, buiten de buien om, is 9 graden. Dat is winst vergeleken met dinsdag. De beide thermometers van Weblog Zwolle kwamen toen niet hoger dan 6,3 °C in Zwolle-Centrum en 6,5 °C in Zwolle-West. De wind is nog steeds op sterkte. Een matige wind, overwegend kracht 3 uit zuidwest tot west. Wie kan genieten van wolkenluchten met grote, dikke stapelwolken heeft woensdag een mooie dag.

Veel weermodellen berekenen dat het donderdag droog blijft in deze regio. Wij gaan dat niet bestrijden en hopen dat die verwachting overeind blijft. Morgen lees je of dat zo is. De bewolking heeft donderdag wel de overhand volgens de modellen.

Vrijdag stuurt een lagedrukgebied boven Frankrijk een regengebied vanuit het zuidoosten onze kant op. Dat gebeurt midden op de dag bij een maximumtemperatuur van slechts 5 graden. En misschien een straffe oostenwind. Niet bepaald een dag om je op te verheugen, wat het weer betreft.

In het weekend lijkt de regenkans klein, maar de onzekerheid daarover is nog groot. Het weekendweer houden we voor je in de gaten in de volgende weerberichten op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)