Opening eerste beachsportaccomodatie Zwolle

Foto van auteur

Zwolle –  Dinsdagmiddag vond op Sportpark De Pelikaan de officiële opening plaats van de eerste professionele en multifunctionele beachsportaccommodatie in Nederland. Een parachutist overhandigde de eerste bal aan beachvolleyballer Reinder Nummerdor. De accommodatie is tot stand gekomen vanwege de status van Proeftuin “Nieuwe Sportmogelijkheden” van NOCNSF en mede mogelijk gemaakt door VWS.

De opening gebeurde in aanwezigheid van het bestuur van NOCNSF en diverse (ex-) topsporters en afgevaardigden uit de politiek en nationale en lokale sportwereld. Het Nederlands Beachvolleybalteam, bestaande uit o.a. Reinder Nummerdor en Richard Schuil, trainde ter voorbereiding op de Olympische Spelen van aankomende zomer in Beijing ’s middags op het nieuwe complex. Na de opening namen de topvolleyballers het op tegen een prominententeam bestaande uit o.a. de Olympische medaillewinnaars Nico Rienks, Miriam Oremans en Floris Jan Bovelander, de Zwolse wethouders Cnossen en Kenkhuis en NOC*NSF bestuurder Hulshof 


Floris Jan Bovenlander en Reinder Nummerdor


Miriam Oremans


Nummerdor smasht…

Beachsporten blijken een succesvolle nieuwe sporttrend te gaan worden. Met het beachvolleybal als grote aanjager, is inmiddels een groot aantal andere beachvarianten ontstaan. Deze werden in een gratis toegankelijk programma gedemonstreerd waarbij de sporters ook tekst en uitleg gaven aan het aanwezige publiek.


Roger Linger geeft tekst en uitleg…

Zo was naast Miriam Oremans voor beachtennis, World Leaque halve finalist Roger Linger aanwezig voor Footvolley. Europees Kampioen Dos’46 uit Nijeveen en Oranje Zwart uit Zwolle geven tussen 17.00 uur en 18.00 uur een demo beachkorfbal terwijl de Zwolse rugbyers van Rugbyclub Zwolle in dit uur een demo beachrugby verzorgen.


Bovenlander smasht in bijzijn van Cnossen en Kenkhuis…

Onder leiding van de ervaren Beachsoccer scheidsrechter Roelof Luinge spelen tussen 18.00 uur en 19.00 uur de dames van HTC (Nederlands Kampioen Beachsoccer 2007) tegen eredivisionist FC Utrecht en zal het kampioenselftal van FC Zwolle uit 2002 speciaal voor deze opening terugkeren in Zwolle en het opnemen tegen een samengesteld team van selectie-spelers van amateurverenigingen uit Zwolle. Tenslotte wordt er van 19.00 uur tot 20.00 uur een demonstratie beachhandbal verzorgd door de dames van eredivisionist Gibo Groep/Kwiek uit Raalte en ter afsluiting een wedstrijd beachhockey tussen de dames en heren selectieteams van de Zwolse clubs ZMHC en Tempo’41.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)