Het weer: Zon, wolkenvelden en weinig wind

Foto van auteur

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag begint koud, de temperatuur komt dichtbij het vriespunt. Onder het vriespunt, mocht het in de vroege ochtend opgeklaard zijn. Opklaringen zijn de rest van de dag zeker van de partij boven Zwolle. Wie zaterdag zin in zon heeft, komt aan zijn of haar trekken. De wolkenvelden die af en toe over de stad schuiven, moet je dan maar even voor lief nemen. Dat er regendruppels uit vallen, is zeer onwaarschijnlijk.

Ook het weer heeft weekend en neemt er zijn gemak van. Wind is er nauwelijks, wat een meevaller is bij een maximumtemperatuur van 7 graden. Dat geldt nog meer voor de zondag. Dan wordt het kouder, zowel overdag als ’s nachts.

Zondagmorgen vriest het licht en is er kans op mist. Overdag meer bewolking dan op zaterdag, waaronder het moeilijk opwarmt. Een maximum van slechts 4 graden wordt berekend, bij een fractie meer wind dan op zaterdag. Lekker weer? Nou, nee. Eerder waterkoud.

In de nacht naar maandag daalt de temperatuur naar een waarde rond het vriespunt. Maandag is het 6 graden en de zon komt tevoorschijn. In de nacht nadert het kwik het nulpunt weer, of zakt er net onder.

Tot donderdag is dat ongeveer de dag– en nachttemperatuur, volgens de huidige inzichten. Mogelijk dat het daarna iets zachter wordt. Het belooft een vrijwel droge nieuwe week te worden.