Het weer: Regenjas aan

Foto van auteur

Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag wordt het een natte dag. De dag begint gelijk al met flink wat regen. In de ochtend trekt er namelijk een neerslaggebied over waar wij mee te maken gaan krijgen.

Voor de kinderen die dol zijn op regen, en het liefst de regenlaarzen aan trekken en in de plassen stampen, zal het een topdag worden. De anderen kunnen beter in de ochtend binnen blijven. ’s Middags zal het overwegend droog worden, en kunnen we zelfs een glimp van de zon opvangen. Toch is de regenjas op deze dag geen overbodige luxe.

Ook ’s middags en ´s avonds is een enkele bui niet uitgesloten. Omdat de zuidwestenwind flink waait, biedt een paraplu tijdens zo’n enkele bui geen beschutting, en zal de regenjas opnieuw van de kapstok moeten worden gehaald. Toch wordt het met 7 graden op de thermometer minder kil dan vrijdag. In de nacht naar zondag blijft het weerbeeld vrijwel hetzelfde. Het waait hard, en in de loop van de nacht neemt de kans op een bui toe. Wel daalt de temperatuur naar een graad of vier.

Zondagochtend is het opnieuw nat en waait een vrij krachtige wind. Goed nieuws! Het blijft deze dag niet de hele tijd regen. De buien worden door de harde wind snel weggeblazen en verdwijnen naar het oosten. Ook gaat de wind liggen. De zon breekt door, en men kan dan gaan wandelen zonder bang te worden om een nat pak te krijgen. Het wordt met ongeveer 9 graden zacht voor de tijd van het jaar. Garantie dat het droog blijft is er niet, de kans op een bui neemt in de loop van de dag iets toe.

Maandag is het bewolkt en wisselvallig. Hier en daar kan er een bui vallen, maar erg nat zul je er waarschijnlijk niet van worden. Het kwik zal naar verwachting in de loop van de week weer naar de dubbele cijfers stijgen. Ook zal de kans op een bui minder worden.