Van postsorteercentrum naar kunstuitleen

Foto van auteur

Zwolle – In het voormalige T.P.G gebouw aan de Westerlaan wordt zaterdag 28 juni één van de grootste kunstexposities annex Uitleen van Zwolle geopend. Deze expositie ligt in handen van niemand minder dan inmiddels internationaal al wel ontdekt en zeer gedreven beeldend kunstenaar Trudy Duits.

Haar inspiratiebron is het dagelijkse leven waarin thema’s zoals: ommegang, tegenslag en vooruitgang centraal staan en op deze wijze benut ze haar mogelijkheid dit met een ieder te kunnen delen. Deze expositie van haar werken is een unicum te noemen doordat zij in tegenstelling tot vele collega kunstenaars in deze branche zich niet bindt aan één enkele stijl. In haar werkwijze maakt Trudy gebruik van verschillende materie per object.

Dit gebeuren wordt officieel en op feestelijke wijze geopend door de alom bekende kunstschilder Wim Mast de Gooijer. Daarnaast is er live muziek van de groep Anka’s Room. Voor liefhebbers van hedendaagse kunst en dan met name het abstracte, is het zeker de moeite waard om te komen kijken. Bezoekers zijn welkom aan de Westerlaan 51 A vanaf 16:00uur.

7 gedachten over “Van postsorteercentrum naar kunstuitleen”

 1. Wat leuk! Toevallig reed ik laatst met een vriend van me langs dit gebouw en zei, waarom maken ze hier geen kunstatteliers, aangezien Doas dicht gaat. Hoor ik nu dit, :). Wat ik me nog steeds afvraag; waar gaan de atteliers van Doas naartoe?

  Trudy, Succes!

 2. Ik wens Trudy heel veel succes met haar gedurfde expositie. Deze tentoonstelling is het resultaat van jarenlang zwoegen en werken. Veel succes en… ik zal er zijn bij de opening. Luc uit ZWIJNDRECHT – Belgie

 3. Beste Ghehe en Larry,

  Ik weet niet wat Doas is maar bij mij boven is veel ruimte waar we misschien nog wel eens wat mee kunnen gaan doen naar aanleiding van de Fabriek geloof ik in Rotterdam-Zuid wat ook steeds professioneler wordt. We moeten in ieder geval ook een heel professionele kunstwereld op gaan bouwen in ZWOLLE!

  Dank voor jullie wensen!

  Beste Luc,

  Wat een verrassing jouw bericht. fijn je te zien dan! en dank voor je wensen!

  groet,

  Trudy

  Trudy

 4. Ter info: DOAS is een groep/collectief kunstenaars die in de voormalige ‘Oude Ambachts School’ werken, DOAS dus. DOAS gaat gelukkig niet (definitief )dicht. Het gebouw gaat wel helemaal opgeknapt worden door woningbouwvereniging SWZ. Er komen starterswoningen in op de bovenste verdiepingen en ook ateliers voor DOAS kunstenaars. Tijdens deze grondige verbouwing moeten de kunstenaars van DOAS inderdaad een ander onderkomen hebben.

  In ieder geval veel succes met dit initiatief in het voormalig TPG gebouw. Een mooie locatie en fijn dat er nu iets in het gebouw gebeurt!

Reacties zijn gesloten.