Nightglowen en vuurwerk bij Countus Ballonspektakel

Foto van auteur

Zwolle – Vrijdagavond stond het ballonspektakel in het teken van veel shows. Zo sprongen er onder andere enkele parachutisten uit een vliegtuig om vervolgens te landen op het manifestatieveld van Park Wezenlanden. Verder stond het in het teken van vuurwerk, nightglowen en zelfs dreamflyers. Daar mochten vijf mensen een wens op schrijven en dat ging daarop de lucht in.

 

Ook was er een moment voor romantiek. De dinosaurusballon die een kikker kust. Deze gingen helaas niet de lucht in, omdat het te hard waaide.

Zaterdagavond  zal er ook een echte copy van een straaljager aanwezig zijn. Dit vliegtuig is een als twee druppels water gelijkende, op schaal gemaakte versie van de Joint Strike Fighter! Het is van de buitenkant een lust voor het oog, en van binnen een indrukwekkend staaltje techniek. De Straaljager kan bijna alles wat een echt vliegtuig ook kan!

Naast een vernuftige machine is de Straaljager vooral spectaculair entertainment, boordevol verrassingen. In de cockpit vindt men o.a. geluidsapparatuur en een monitor met surveillancecamera’s. Hiernaast heeft de Straaljager vele geluidseffecten en visueel entertainment, zoals rook-, water- en confetti-effecten om zijn publiek keer op keer te verrassen. Deze effecten kunnen ook op afstand bestuurd worden door de piloot, om de omstanders te blijven verbazen. De Straaljager beschikt ook over inklapbare vleugels om het manoeuvreren in krappere ruimtes gemakkelijker te maken. De piloot van de Straaljager heeft hiernaast doorlopend contact met een zeer professioneel klinkende verkeerstoren.

4 gedachten over “Nightglowen en vuurwerk bij Countus Ballonspektakel”

  1. Wat zijn trouwens de tijden voor vandaag? Gezien de voetbal zal het vroeg afgelopen zijn?
    Ik kan het in het programma helaas niet terugvinden.

  2. de programma tijden wijken ook elke keer af, ik ga gewoon naar het park en zie het daar wel. Het was gisteren echt mooi bij de shows!!

  3. Staat ook niet echt op de website zie ik, om 19.00 staat er iig iets gepland dus dan fiets ik ook maar even langs. Hopen dat het weer meewerkt!

Reacties zijn gesloten.