Nationale Zwem4daagse 2008 van start

Foto van auteur

Zwolle – In een heerlijke ambiance vond maandagmiddag in het Openluchtbad aan de Ceintuurbaan de start van de Nationale Zwem4daagse 2008 plaats. Ieder jaar organiseert de KNZB in samenwerking met een plaatselijke zwemvereniging de start van deze Nationale Zwem4daagse. Dit jaar was het Zwolle. De organisatie van dit nationale sportevenement lag dan ook mede bij de zwemvereniging Swol 1984 en de Vereniging Openluchtbad. Het startschot voor de Nationale kick-off werd gegeven door Wethouder Cnossen, KNZB-directeur Kossen en oud Olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage.

Doel van de Nationale Zwem4daagse 2008 is geld bijeen te brengen voor een Unicef-waterproject in Niger. Kinderen en volwassenen kunnen zich laten sponsoren door vrienden, familie en kennissen. Met deze sponsorgelden worden nieuwe waterputten geslagen voor zuiver drinkwater t.b.v. de bewoners van het Afrikaanse land, gelegen ten zuiden van de Sahara. Rond de 360 deelnemers, jong en oud, zijn maandagmiddag begonnen aan hun sportieve opdracht. De teller stond maandagavond op goed 400 deelnemers. Dinsdag kan er ook nog ingeschreven worden en zal het aantal deelnemers gegarandeerd nog stijgen.

Nadat de “bad”-speaker, Jos van Kuyeren, de gasten, de KNZB-directeur Jan Knossen en Joanne Buning van Unicef het woord had gegeven, werd symbolisch, door kinderen van zwemvereniging Swol 1894 en vaste bezoekers van het Openluchtbad, het vieze water tot schoon water gezuiverd.

Een van Nederlands beste waterratten van weleer, maar dan op bevroren water, de schaatser Jochem Uytdehaage gaf daarna het startsein voor de Nationale Zwem4daagse 2008. Dat hij er veel plezier in had, kon je zien aan het enthousiasme waarmee hij de starttoeter hanteerde. Er waren maar weinig deelnemers die zonder de oorverdovende geluidsgolven van de meester te water gingen.

De in Utrecht geboren Jochem Uytdehaage verwierf internationale faam op de Winterspelen van Salt Lake City in 2002. Hij won goud op de 5 en 10 km en zilver op de 1500 meter. In datzelfde jaar werd hij ook Europees- en wereldkampioen allround schaatsen. In 2005 werd hij voor de tweede keer Europees kampioen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)