Berkum verrast Genemuiden en gaat er met de punten vandoor

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum heeft bij streekgenoot SC Genemuiden verrast met een 0-3 overwinning. De Zwollenaren speelden slimmer en scherper, maakten goed gebruik van de geboden ruimte en gaven na de eerste 10 minuten verdedigend nauwelijks meer wat weg.

“Het was een overwinning van het team,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “In het begin moesten we er even in komen, maar daarna hebben we Genemuiden verrast.”

Genemuiden trok direct fel van leer, zette de bezoekers vast op eigen helft en had al na anderhalve minuut op voorsprong kunnen en misschien wel móeten komen. Jermain Baicadila kreeg de bal uit de kluts mee en kreeg daardoor een vrije schietkans maar de Genemuider linksbuiten mikte naast. Nadat een hard schot van Omar Kavak werd gepakt door Berkum-keeper Huib Veurink kwamen de Zwollenaren er geleidelijk wat beter in. Na een goede aanval van de bezoekers, waarbij de bal net voor de Genemuider doellijn werd weggehaald, gilde heel Berkum om een penalty vanwege vermeend hands maar scheidsrechter Niels Boel liet doorspelen.

Na een kwartiertje ontregelde Berkum de thuisclub met een messcherpe counter. Johnsen Bacuna vloog op rechts weg en bereikte op de andere flank Chris van der Meulen, die de bal op maat terug gaf: 0-1. Met iets meer dan een half uur op de klok bouwde Berkum de voorsprong verder uit en opnieuw waren dezelfde spelers daarbij betrokken. Chris van der Meulen nam een corner, die door Bacuna van dichtbij binnen werd gekopt: 0-2. Even later maakte Berkum opnieuw aanspraak op een penalty toen Jonathan van Marle onderuit werd gehaald, maar ook nu wilde de arbitrage van geen strafschop weten.

Enkele minuten na de hervatting zette Van Marle collega-spits Bacuna vrij voor het doel, maar ditmaal wist Genemuiden-doelman Patrick Jansen erger te voorkomen. De thuisploeg viel in het tweede bedrijf wel aan, maar maakte tegen de sterke Berkum-defensie toch vaak een wat machteloze indruk en na ruim een uur gooiden de bezoekers het duel in het slot. Verdediger Dennis Horstman, normaliter niet bekend om zijn aanvallende aspiraties, zette uitstekend door over de lengteas en speelde Chris van der Meulen precies op het juiste moment aan. De Zwolse routinier maakte het karwei keurig af door de 0-3 achter de kansloze keeper Jansen binnen te tikken.

Het duel kreeg een vervelend staartje toen Omar Kavak zijn zelfbeheersing volledig verloor in een duel met Björn Bakker. Dat kwam de Genemuider aanvaller op een directe rode kaart te staan en de winst van Berkum kwam daarna geen moment meer in gevaar. Berkum is door deze verdiende winst een plek opgeschoven naar de zevende plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B. Als de ploeg van trainer Hoekstra in de komende duels net zo’n inzet, scherpte en voetbalgogme op de mat kan leggen zit er meer in voor de Zwollenaren…

SC Genemuiden-Berkum, 25 januari 2020
Eindstand: 0-3 (0-2)
Scheidsrechter: Niels Boel
Doelpunten: 17. Johnsen Bacuna (0-1), 32. Bacuna (0-2), 65. Chris van der Meulen (0-3)
Gele kaarten: Jasper van der Stouw, Thom Kooke (Berkum), Nouredinne Boutzamar, Rik van Dalfsen (Genemuiden)
Rode kaart: Omar Kavak (Genemuiden)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Jasper van der Stouw, Rico Wolven, Björn Bakker, Marc van der Meulen, Thom Kooke, Johnsen Bacuna, Jonathan van Marle (76. Michel van Aggele), Chris van der Meulen
Opstelling Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan, Rick Doorn (46. Ramon Beens), Jur van Dalfsen, Kay Velda, Omar Kavak, Nouredinne Boutzamar (67. Rik van Dalfsen), Rens van Benthem, Jermain Baicadila (46. Mathias Breman)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)