Het weer in het weekend: Soms regen, zondag minder wind

Foto van auteur

Waterliniestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag begint grijs. Maar met meteen al 11 graden op de thermometer is het niet koud op deze eerste ochtend in februari. Iets frissere lucht stroomt ’s middags binnen en die belet een verdere stijging van het kwik. Er volgt afkoeling tot net onder de 10 graden.

’s Morgens schampt een regengebied ten zuidoosten langs Zwolle, wat kans brengt op een beetje lichte regen of motregen. Enkele weermodellen menen dat dit regengebied niet schampt, maar vol over de stad trekt, waarbij tot het middaguur zo’n 5 liter regenwater per vierkante meter wordt achtergelaten. Dat zou een kletsnatte ochtend betekenen. Het lijkt een minder aannemelijk scenario, we noemen het voor de zekerheid.

Er is zaterdag plenty wind. Uit het zuidwesten tot westen en toenemend naar een stevige windkracht 4 plus windvlagen. In de middag en avond dreigt in het buitengebied van Zwolle gevaar om je toupetje kwijt te raken tijdens windkracht 5. De wind breekt de bewolking zaterdagmiddag hopelijk op tijd voor een zonnetje. De kans op neerslag is dan klein.

Zaterdagavond staat er aanvankelijk nog veel wind, waarna het in de nacht naar zondag geleidelijk rustiger wordt.

Zondagochtend is het vroeg op de morgen bewolkt en nog droog. In de loop van de ochtend komt vanuit het zuidwesten een gebied met lichte regen en motregen opzetten. Daar hebben we de rest van de zondag ‘plezier’ van. Pas aan het eind van de middag verdwijnt de regen.

Er waait zondag een zwak tot matig windje, kracht 2 tot 3, uit richtingen rond zuid. In de avond trekt de wind aan naar kracht 3 tot 4. De temperatuur is in de middag 8 graden, ’s avonds komt daar misschien een graadje bij.

Maandag belooft een ware regendag te worden. De temperatuur overdag is maximaal 9 graden. Ook in de nacht naar dinsdag zijn de regenkansen groot.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)