Open Orgeldag Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Op de eerste zaterdag van juli klinken de Zwolse orgels. Op zaterdag 5 juli a.s. wordt alweer voor de veertiende keer de “Open orgeldag” in Zwolle georganiseerd. Dit jaar openen tien Zwolse kerken, tussen 10.30 en 15.30 uur, hun deuren. Bezoekers kunnen de orgels bekijken, beluisteren én bespelen.

De volgende kerken verlenen haar medewerking aan deze dag: Grote of Sint Michaëlskerk, Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Oosterkerk, Doopsgezinde kerk, Luthersekerk, Zuiderkerk, Noorderkerk, Broerenkerk, Plantagekerk en De Proosdij, de voormalige Bethlehemkerk. Op deze dag worden twee wandelconcerten gegeven. Om 11.00 uur verzorgt Peter van der Weide een concert op het Maarschalkerweerdorgel in de O.L.V. Basiliek. Om 14.00 uur verzorgen Gea Hoven (orgel) en Mariska van der Vaart (fluit) het wandelconcert in de Luthersekerk. Zij hebben allemaal een aangenaam half uurtje muziek voor u samengesteld. De toegang is vrij.

Deze dag wordt uiteraard afgesloten met een orgelconcert. Dit jaar verzorgt de vaste organist van het Schnitgerorgel, Toon Hagen, het slotconcert. Wij nodigen u uit in de Grote- of Sint Michaëlskerk waar u kunt gaan genieten van de klanken van het monumentale Schnitgerorgel. Toon Hagen heeft een interessant programma voor u samengesteld. Het concert begint om 16.00 uur. Toegang is vrij.

Boek Koninklijke instrumenten rond de Peperbus

Onder auspiciën van het comité “Open Orgeldag Zwolle” zijn de Zwolse orgels geïnventariseerd. In dit zeer fraai vormgegeven boek worden 32 Zwolse orgels beschreven. Het boek is nu exclusief verkrijgbaar bij het comité Open Orgeldag. Dit unieke boek is uiteraard op deze dag in verschillende kerken verkrijgbaar.

Natuurlijk staat op onze vernieuwde internet pagina nog veel meer nieuws: www.openorgeldagzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Open Orgeldag Zwolle”

  1. Ja, een goede middag. misschien mis ik wat, maar ik zie niet in wat al deze kerken te maken hebben met mijn hassebassie. ze noemen mij al jaren ’t Urgel, maar ik ben met kerken niet bekend. Voorts is iedereen wel altijd welkom bij mij thuis.
    Mvrgr,… :-*

Reacties zijn gesloten.