Aanwakkerende wind in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De wind van storm Dennis neemt vanaf zaterdagavond toe in de regio Zwolle. In de nacht wakkert de zuidwester aan naar krachtig, windkracht 6.

Ook zondagochtend hebben we kracht 6 op de windmeter en dat blijft zo tot in de middag. Dit betekent een gemiddelde windsnelheid tot 50 kilometer per uur. Daar komen plotselinge zware windstoten tot 90 kilometer per uur bij. Deze kunnen gevaarlijk zijn voor het verkeer. Boomtakken en andere objecten kunnen door de wind losgerukt worden.

De Waddeneilanden en misschien de Noord-Hollandse kust krijgen tijdelijk met een echte storm (windkracht 9) te maken.

Behalve veel wind is er zondag veel bewolking. Daar valt af en toe regen uit, het meeste in de middag en avond, wat een flinke bak water kan opleveren.

Volgens de berekeningen komt aan het eind van zondagmiddag een lijn met felle buien aan boven de stad. De wind haalt nogmaals uit en er is kans op hagel en onweer. Het is raadzaam om de precieze doorkomsttijd van die buienlijn via buienradar in de gaten te houden.

Zondagavond gaan de scherpe kantjes ervan af, maar het blijft stevig waaien. Reken in de nacht naar maandag op windkracht 4 tot 5 uit het zuidwesten. De kans op buien wordt dan steeds kleiner en er verschijnen opklaringen boven Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)