Eerste paal appartementengebouw Stradivarius

Foto van auteur

Zwolle – Op maandag 7 juli is de eerste paal geslagen van appartementengebouw Stradivarius in de Muziekwijk, Holtenbroek. Projectteam Holtenbroek 1 wilde voor de zomer nog een start maken met de bouw van dit luxe appartementengebouw. Normaal gesproken is het slaan van de eerste paal een feestelijke gebeurtenis, maar omdat de vakantieperiode al is begonnen, is ervoor gekozen om de feestelijkheden te bewaren tot de oplevering.

Stradivarius bestaat uit 24 luxe appartementen van meer dan 120 m2 (vanaf € 243.750,- v.o.n.) en twee riante penthouses van ongeveer 180 tot 200 m2 (vanaf € 462.800,- v.o.n.) en wordt gebouwd aan de Klooienberglaan. Naast het appartementengebouw aan de Obrechtstraat komen zeven grote eengezinswoningen, genaamd Amati, van ongeveer 150 m2 met een tuin van ongeveer 20 meter diep (vanaf € 274.500,- v.o.n.).

De verkopende makelaars zijn Van der Linden, Meeùs en Van Dorsten. De woningen worden ontwikkeld door het Projectteam Holtenbroek 1 (een samenwerkingsverband van de woningcorporaties SWZ en deltaWonen).

Meer informatie op www.muziekwijk-zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Eerste paal appartementengebouw Stradivarius”

  1. Ik dacht dat de onderkant van de huizenmarkt juist het probleem was?! Fraaie starters woningen hoor!… Dat woningcorporaties zich hiermee bezighouden is van de zotte! Volgens mij zijn de woningcorporaties toch echt opgebouwd met (vroegere) publieke gelden… So much voor privatiseren :'(

  2. Valt me inderdaad op dat er in Zwolle nogal lomp wodt omgegaan met oud bewoners. Bij de herstructurering in de Riovierenwijk Deventer worden bewoners nauw betrokken bij het proces en proberen ze het geheel dusdanig te ontwikkelen dat oud bewoners in de wijk kunnen blijven. Dit zie ik, tot zover, absoluut niet terug in Holtenbroek.
    Begint er een beetje op te lijken dat ze de gevolgen blijven bestrijden, maar de oorzaak niet aanpakken.
    Ik vraag me ook echt af, waar er nu nog sociale woningbouw gepland staat. Ik krijg een beetje de indruk dat Zwolle op deze manier de sociaal zwakkere probeert te ‘verbannen’ om zo economische groei te veinsen. Immers, alle goedkope woningen gaan tegen de vlakte, maar overal komen koopwoningen of dure huurwoningen voor terug.

  3. Over een paar jaar woont iedereen gesubsidieerd. Het zij via huursubsidie, het zij via hypotheekrenteaftrek. Leuk voor de woningbouwcorporaties, die sinds ze geprivatiseerd zijn ‘winst’ moeten maken… zo krijgen ze indirect hele sloten belastinggeld op hun bankrekening gestort! En waarom? Omdat zo ook de koopwoningen duurder worden en er zo hogere hypotheken verkocht kunnen worden. Mooi systeem waarbinnen de rijken rijker worden en de armen dat betalen.
    (dat onderhand de sociale bijstandsuitkering het maximale bedrag aan huursubsidie per maand samen opgeteld bijna hetzelfde bedrag vormt als het wettelijk gestelde minimumloon voor 40 uur in de week geeft al aan hoe zwaar de woonlast wordt voor de onderste lagen van de bevolking)

Reacties zijn gesloten.