ME verwijdert supporters uit café De Pierik

Foto van auteur

Zwolle – Zo’n 150 voornamelijk Ajax-supporters hebben zaterdagavond, op weg van het station naar het Oosterenkstadion, café De Pierik aan de Hortensiastraat verbouwd. Een enorme politiemacht moest er aan te pas komen om de ‘supporters’ uit het café te verwijderen.

Getuigen meldden via Weblog Zwolle dat vanaf 19.45 uur een grote groep ‘supporters’, die op weg waren naar het Oosterenkstadion waar de afscheidswedstrijd van Jaap Stam gespeeld zou worden, het interieur en het terras van het café in de Pierik aan het verbouwen waren. In korte tijd werd een grote politiemacht naar de Zwolse wijk gedirigeerd. Een gedeelte van de Hortensiastraat werd voor al het verkeer afgesloten. Diverse ME-bussen, bikers, motoragenten, een vijftal agenten te paard en andere politieeenheden moesten de supporters ontzetten. Tientallen vandalen werden gearresteerd. Die meldden, dat ze in het café iets wilden drinken en eten. De stemming sloeg om toen de ME met paarden voor het pand verscheen. De raddraaiers werden later met stadsbussen afgevoerd.

Foto: S. Boschman

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

93 gedachten over “ME verwijdert supporters uit café De Pierik”

 1. paupers..
  sja, je stad mag dan geregeerd worden door studenten en projectontwikkelaars, je kan er altijd op vertrouwen dat het volk zn werk doet.. bravo!

 2. Hoera een stadion !!!
  Dat komt er van als projectontwikkelaars bepalen waar het stadion moet komen.
  Vergoed de gemeente nu ook de opgelopen schade.
  Hessenpoort met een stadionstation was toch een betere oplossing geweest.
  Dit beloofd wat voor de toekomst.

 3. Zie ik nou die ijverige parkeerbonnen schrijver zoeken naar een pen en bonnenboekje? Al die stadsbussen ook die fout geparkeerd staan……

  @ikke
  Dat stadion staat er pas sinds 1934….. dus je heb vast gelijk!

 4. Het openluchtbad is om 5 uur ook schoongeveegd. >:(
  Ze waren bang dat de fietsen vernield zouden worden.
  Misschien dat ze wat ME’s kunnen missen om dat te voorkomen.

 5. Wordt echt nijdig van dat domme volk. Ben beheerst, maar had daar best een supporter de pleuris uit zijn lijf willen beuken….

 6. Leuk zo’n vriendschappelijke wedstrijd dat spectakel voor het publiek moet opleveren. Waarom komen dit soort foute gasten in vredesnaam helemaal naar Zwolle? Valt er in Amsterdam niks te slopen?

 7. Godver, weet die krengen uit Wezep die de boel vergallen!! Stuur de ME niet de volgende keer, maar de landmacht! Al die krengen niet oppakken en in speeltuin Assendorp loslaten en dan de landmacht die krengen maar een lesje laten leren!!

  Sterkte voor de mensen van Cafe de Pierik!

 8. heb ze zien lopen, op de grote markt. Met een paar agentjes te paard erachteraan. Wat een vertoning zeg. Er zijn ook meerdere opstootjes geweest, bij de macdonalds, en enkele arrestaties op het plein. Jaja ik zat eerste rang vanavond. In combinatie met het weer een nogal vreemde avond 🙂

 9. Wat een gejammer ikke. Ga zaterdag maar eens kijken, we hebben een gaaf stadion gekregen. Nu nog janken over de locatie mag natuurlijk maar vind ik een beetje jammer. Vwb de schade heb je wel een punt, ik vrees dat de gemeenschap er voor op draait. De Zwolse in dit geval. Er was (volgens ons teveel) Zwolse politie op mountainbikes. Ben bang dat Ajax niet heeft ingeschat dat er foute supporters meegingen….
  Dat Ajax-vak was tijdens, voor en na de wedstrijd overigens erg gezellig! Dat dan weer wel, maar daar heeft de gedupeerde niets aan.

 10. Oeps Wezep, dan ken ik er ……. laat maar. Is het bewezen dat de jongens uit Wezep komen? Dan kent de pliesie de namen ZEKER en dan lijkt het mij dat de Zwolse gemeenschap de schade ook niet hoeft te betalen. Gevalletje rekening man(nen).

 11. Liever dat ze met scherp schieten in zulke gevallen, wat een zooi tuig is het ook wat op die wedstrijd afkomt. Lekker sportief zullen we maar zeggen. Belooft wat …

 12. @ dezzenaar: Volgens jouw ooggetuigeverslag had de pliesie ze dus in onze mooie binnenstad moeten oppakken. Het zal toch niet zo wezen dat ze daarna nog de boel bij De Pierik verbouwd hebben? Benieuwd wat de Stentor maandag uit de mond van een pliesiewoordvoerder krijgt. Maar goed ik heb een geweldigeavond gehad, bij het bomvolle afscheid van een geweldenaar.

 13. ik heb ze in in de binnenstad geen vernielingen of geweld zien plegen, het waren kleine incidenten en opstootjes. Er waren ook niet alleen ajacieden in de stad trouwens.

 14. @ Dick

  sorry maar vind het zeer triest en laag om een klein spreekkoor aan Timmer te richten tijdens zo’n wedstrijd, echt , BAH!! Hersenloos volk, waarom werd de man van glas aka Leonardo niet voor van alles uitgemaakt toen hij kwam? Hij kwam immers wel van Feijenoord af 🙁 Maar ach jij kan er ook niets aan doen en k neem het jou ook niet kwalijk 😉 😀

  @ Darkviper

  Het openluchtbad wordt al sinds jaar en dag om 17 uur schoongeveegd in het weekend dus ik snap je probleem niet.

  Verder vond ik het leuk dat ik er bij was maar vond het toch iet wat tegenvallen wat ongetwijfeld ook door het weer zal komen, jammer dat de italiaanse toppers er niet in zijn gekomen, Angelotti zal het veld wel te gevaarlijk hebben gevonden.

 15. Oh sorry ff on topic

  Zoals ik het in de stentor lees is het provocatie van de ME (de supporters betaalden alles netjes en gedroegen zich etc etc) maar zoals ik het hier lees gedroegen ze zich al als beesten. Dus wie het weet mag het zeggen.

  Vorig jaar zomer deventer, dit jaar Zwolle, wie is volgend jaar aan de beurt?? >:(

 16. niet altijd de supporters de schuld geven…..
  we zijn pas om half 4 vrijgelaten we betaalden alles netjes deden niks fout de pleuris brak pas uit toen ze ons wouden afvoeren

  trek zelf je conclusie

  en dat van dat cafe keurt natuurlijk niet iedereen goed is onderling ook opgetreden maar het waren vooral glazen wat in de lucht vloog dus de schade zal wel meevallen

 17. Waar was onze zo gevreesde F-side? De boys van weleer lieten het liederlijk afweten in cafe de pierik. Of zaten ze allemaal in deventer?

 18. weet je wat het probleem náh is als die ME daar niet aanwezig was geweest was er niks gebeurd dat zeg ik zo vaak ME wekt alleen maar dingen op die er normaal niet zijn maar omdat ze dat uit voor zorg doen ik denk ga dan ergens in de buurt staan en niet op 5 metáh afstand dit is dus een begrijpelijke reactie

 19. Ik woon tegenover cafe de Pierik en kan beamen dat alles rustig was totdat de ME met paarden voor het terras kwam staan, ik wil hierbij niet gelijk roepen dat de ME de schuld is, maar toen ging het wel mis.

  Politie heeft tegen enkele buurtbewoners verklaard dat de “supporters” hier werden aangehouden omdat ze elders al vernielingen hadden aangericht…

 20. Dit is de officiële versie van de politie IJsselland:

  Zaterdagavond zijn, voorafgaand aan de afscheidswedstrijd van Jaap Stam in het FC Zwolle stadion, circa negentig personen aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling, belediging en weigering te vertrekken op vordering van de politie. Tegen 19:00 uur mengden voornamelijk Ajax-supporters zich met Zwollenaren en trokken, op weg naar het Oosterenkstadion, door de stad. Daarbij werden in de wijk Assendorp de nodige vernielingen aangericht, waarbij o.a. over geparkeerde auto??s werden gelopen.

  In een café aan de Hortensiastraat richtten supporters vernielingen aan. Bij de schermutselingen raakte een politieman door een bierglas gewond aan zijn kin. De Ajax-supporters waren uiterst agressief en niet aanspreekbaar, zelfs niet door de meegereisde Amsterdamse supporterbegeleiders. Besloten werd hen allen aan te houden en in afwachting van hun verhoor in te sluiten. Er was rekening gehouden met eventuele gewelddadigheden. Door omliggende korpsen werd assistentie verleend aan de Politie IJsselland. In totaal werden vanavond 150 politiemensen ingezet. De aangehouden supporters werden tot diep in de nacht gehoord. Tegen allen wordt proces-verbaal opgemaakt.

 21. Ja Ikke je hebt volkomen gelijk ze hadden het nieuwe stadion aan de hessenpoort moeten bouwen met een ns stationnetje erbij dan kunnen alle supporters van buiten daar uitstappen en gelijk na de wedstrijd instappen de beste oplossing ook voor het gemotoriseerde verkeer wat naar de wedstrijd komt .Straks hebben we een drukke ceintuurbaan en dan ook nog de toestanden van de voetbal erbij,er zijn mensen uit de buurt van het stadion die ook al vaak na de risico wedstrijden getroffen worden door schade aan hun auto ed.

 22. Bedankt Admin, aan indianenverhalen heeft niemand wat. Televaag heeft er gelukkig maar weinig over maar grote sites als KPN en MSN doen leuk mee. Waar het om ging is dat de beste verdediger sinds tijden in ons ZWOLLE een waardig afscheid heeft gehad……EN DAT HEEFT IE GEHAD!

 23. Ga zaterdag maar eens kijken, we hebben een gaaf stadion gekregen.

  Gaaf??? :'(

  Zo lek als een zeefje aan alle kanten… 😀
  Beschamend voor stad, club en supporters.

 24. het is ook nooit goed
  Vorig jaar hebben AJAX “supporters” de binnenstad van Deventer compleet afgebroken….toen was de politie er te laat bij. De reacties in de div. fora waren niet mals voor de politie.
  Nu voorkomt de politie erger door direkt na enkele vernielingen door te pakken…dan is het weer niet goed.
  Ik zal het wel niet begrijpen…maar volgens mij is dit gewoon een goede actie.

 25. waar gaat dit over?? de ME zou “provocerend” zijn geweest, problemen traden pas op toen er bereden politie verscheen??
  DAT LIGT DUS NIET AAN DE POLITIE!!! of is er misschien iemand die kan getuigen dat de politie is gaan rellen en vernielen? hou op met dat gewauwel, we hebben hier te maken met een club mensen die zich niet kan gedragen. aanpakken die zogenaamde supporters! en zware straffen opleggen. en als die zg supporters de aanblik van een agent te paard niet kan verdragen, stel dat dan gelijk ook maar strafbaar!!
  tsss.. zielig gedoe, eerst herrie schoppen en dan janken dat het aan de ME ligt! stoere jongens hoor!

 26. … als die ME daar niet aanwezig was geweest was er niks gebeurd dat zeg ik zo vaak ME wekt alleen maar dingen op die er normaal niet zijn …

  Reacties met ongeveer een gelijke strekking lees ik een aantal keer. En dat verbaast me zeer.

  Ik kan je garanderen dat de eerste dag nog moet komen dat ik spontaan dingen begin te slopen als de ME eraan komt. Ik zou toch even een stapje opzij doen, of op zijn minst niet in negatieve zin willen opvallen.

  Het lijkt verdorie wel of mensen asociaal gedrag rechtvaardigen ‘omdat de ME er aan kwam’. Het is de wereld letterlijk op zijn kop.

 27. @ larry ik hoorde het net over de fone van mensen die op jouw tribune (zeg maar) heerlijk gratis op de vip-ruimte hebben vertoeft met een gratis hapje en drankje……heel anders dan onze catering dus. Bij ons geen lekker geconstateerd. Maar reken erop dat de lekken aan de bobo en sponsorsite snel weg zijn 😉

 28. @ Erik en Wim: helemaal mee eens. Wat mij betreft is er (op op NOS-teletekst, toch niet ook in het JOURNAAL hé :'() al weer meer dan genoeg aandacht aan besteed. Voor zover ik probeer dat spul te begrijpen, gaat het ze daar ook om. Maar De Stentor faalt wel als ze morgen echt met JAAP STAM-supporters :'( >:( Hoe dom ben je dan als journalist :'(

 29. Het mogen ?berhaupt geen supporters genaamd worden, daar doe je de echte supporters onrecht mee aan.

  Het vervelende is dat nu zelfs nationaal die raddraaiers weer overheersen in de berichtgeving over een voetbalfeest waar velen van genoten hebben.

 30. Gezellige jongens, die AJAX supporters.

  Castratie om voortplanting is niet genoeg in dit geval.
  Deze kansloze nietsnutten moeten voor eens en altijd aan onze samenleving onttrokken worden.

  En betreffende AJAX: gewoon hun sponsoren gaan boycotten. Dat zal ze leren om dergelijk tuig nog tot hun stadion toe te laten !!!

 31. niet altijd de supporters de schuld geven…..
  Pleurt jij nu toch helemaal even op zeg !!! Hoe zo niet de supporters op de schuld geven ???? Droom lekker zacht verder….

 32. Zo lek als een zeefje aan alle kanten…
  Beschamend voor stad, club en supporters.

  Het stadion is net 2 dagen speelgereed en nog lang niet opgeleverd. Dan is het natuurlijk niet gek dat het hier en daar lekt bij zo’n stortbui.
  Ga er volgende week tijdens de open dag eens kijken en bepaal dan of het zo beschamend is of niet.
  😉

 33. @ Gezellig, daar kunnen we wel eens een hele boom over op zetten. Voetbalvandalisme is er zolang betaald voetbal bestaat. Die kl**tzakkies zijn idd niet wijs. Dit probleem heeft de gemeenschap handenvol geld gekost. Verenigingen doen ook best veel om uitwassen tegen te gaan. Oa “De Ajax-supporters waren uiterst agressief en niet aanspreekbaar, zelfs niet door de meegereisde Amsterdamse supporterbegeleiders.” De jongens verdienen idd het woord “supporters” niet. Maar die hufters die zeggen supporter van Ajax te zijn, zijn lang niet de enigen in ons mooie land. Was dat maar zo!!!!! Feyenoord, bij PSV lopen er geloof ik ook al aardig wat maar wat dacht je van die Hagenezen die straks weer in de eredivisie spelen? Ik vind dat zo’n stad als Den Haag eigenlijk net als Rotterdam, Eindhoven en A.dam op het hoogste niveau moet spelen…..Maar asjeblieft zeg laat die voetbalwet nu eens worden geaccodeerd. Daar staat tenminste een meldingsplicht, in de rust van wedstrijden in! Tuurlijk ben je er daarmee niet, gister bijvoorbeeld niet. Maar ik ben ervan overtuigd dat de meeste zo niet alle betrokken clubs enorm met de situatie in de maag zitten!!

  Opdat we weer GEZELLIG van de geweldige sport mogen (blijven) genieten!

 34. Hallo Magic als jij een huis voor jezelf laat bouwen en er komt na de eerste oplevering de dag erop een hoosbui en je huis lekt aan alle kanten dan sta je ook op je achterste benen om de bouwer te veroordelen of niet en vooral zo,n stadion waar veel mensen komen moet je wel precies werken en goed afbouwen anders is het een slechte zaak .

 35. Op de zogenoemde omloop binnenin de Fred Patrick Tribune stonden de vloeren deels blank en deels voorzien van grote plassen water.
  Dat water stroomde gewoon langs de muren naar beneden.
  Hoezo niet lek?
  En de supporters op de eerste 5 á 6 rijen langs alle vier de zijden vluchtten als een speer naar boven toe omdat ze kleddernat regenden dankzij die geweldige dakconstructie… 😮 😀 >:(

  Op die omloop zijn trouwens ook veel te weinig verkooppunten waardoor de wachttijden opliepen tot een half uur. Het bier was al zeer snel op en het lang daarna nieuw aangerukte bier bevatte nauwelijks koolzuur en dat voor 2,50 euro. :'(

 36. Leuk he, zo’n afscheidswedstrijd, laten we als extra afscheidscadeautje voor Jaap z’n stad nog ff flink verbouwen.
  Als die supportersukkels niks beter te doen hebben dan een onschuldige kroeg te verbouwen, laat ze dan aub gewoon thuisblijven en hun eigen toko om zeep helpen.
  Wie betaald die schade overigens? Gemeente, supportersvereniging?
  Of gaan ze al die sukkeltjes op de kop houden zodat ze zelf mogen boeten….waarschijnlijk niet, zelfs een verdachte wordt beschermd.
  Dat is ons land.
  Alles mag, doe wat je wilt, sloop maar raak, steel, lieg en bedrieg, zolang je een mens bent binnen ons geweldige rechtssysteem, kun je gewoon alles doen.
  Te jammer. De humor van de sloperijen snap ik niet, waar komt die eeuwige woede vandaan, echt bij t voetballen? Of zijn t gewoon mateloos gefrustreerde wezens die hun ellende botvieren door het voetbal te misbruiken.
  Ik heb 1 tip, neem boksles of koop een boksbal, maar dit kan echt niet!!

 37. Ik hou mij over het algemeen verre van (top)voetbal, en al de randverschijnselen daar omheen. Maar toen ik niets vermoedend mijn huis uit stapte (assendorp), was ik toch lichtelijk verbaast over de hoeveelheid politie & ME in mij straat. Met voorop een kudde “voetbal supporters”. Ik vond de inzet van de politie misschien wat buiten proportioneel, maar wat ik mij vooral afvroeg is wie voor de kosten opdraaid! Waarom moet ik aan dit soort onzin mee betalen? Sorry hoor, maar ik snap het niet!

 38. Mobiele Eenheid grootste mafkezen die er rond lopen.

  Zielepoten die niks te vertellen hebben maar wel stoer gaan doen als ze hun knuppeltje en helmpie bijzich hebben, hebben ze nog een schild zijn ze helemaal de held.

  Is vaak totaal niks aan de hand maar onze vrienden van de ME begint meteen te knuppelen.

  Actie volgt reactie

 39. Ik weet wel een beetje wat kenner bedoeld en dat is niet een politie vrije vrijstaat Dick, het is vaak zo bij ”voetbalsupporters” dat er door politie/me al actie ondernomen wordt voordat er uberhaupt wat aan de hand is, ook bij goedwillende supporters overigens.

 40. Die journalist is wel dezelfde van de hele foute kop gister op internet, weet niet of die ook in de papieren Stentor is gekomen: JAAP STAM FANS……hallo he, hoe unbenullig dom ben je dan om die hooligans net zo te noemen als “supporters als jij en ik”

 41. Idd kan een beetje nuance geen kwaad, maar om een goed beeld te krijgen moet je ook de gister (door Admin) geposte officiele lezing lezen, denk ik.

 42. Ik zeg hierbij overigens niet dat ik het goed keur, in tegendeel zelfs maar ik vind het een grote fout van politie/me om zich te verzamelen voor/bij de kroeg, had dan verderop gaan staan op het kruispunt oid om die gasten op te pakken. Niemand minder dan politie/me zouden moeten weten hoe ”voetbalsupporters” kunnen reageren op openlijke aanwezigheid van politie/me. Nogmaals ik keur het niet goed wat ze gedaan hebben…..

 43. Als die in deze topic staat dan heb ik die gelezen en daarom zeg ik ook ik keur het niet goed dat slopen (onderweg en in t cafe)

 44. Er moet wel wat gebeurd: de supporters waren uiterst aggresief en niet aanspreekbaar, zelfs niet voor de supportersbegeleiders. :'(

 45. Om mijn reactie van 12.49 uur van gisteren nog maar eens te quoten:

  Ik kan je garanderen dat de eerste dag nog moet komen dat ik spontaan dingen begin te slopen als de ME eraan komt. Ik zou toch even een stapje opzij doen, of op zijn minst niet in negatieve zin willen opvallen.

  Het lijkt verdorie wel of mensen asociaal gedrag rechtvaardigen ‘omdat de ME er aan kwam’. Het is de wereld letterlijk op zijn kop.

 46. Ja natuurlijk Dick, maar toch ook de politie en de me wisten dat ze uiterst agressief waren anders hoefden ze ze niet op te gaan pakken, het hele eier eten is dat ze de totaal verkeerde plek hebben gekozen.

  @ Wilbert

  Ik snap je punt maar ik als goedwillende supporter wordt ook niet blij als de me er aan komt en geloof me ik heb nog nooit gerelt of wat dan ook maar ook dan wordt je van alle kanten bedreigd door me of polite, puur en alleen omdat ik voetbalsupporter ben. Nogmaals dit waren vast geen lieverdjes maar de politie/me zijn echt niet altijd goed bezig hoor.

  Goed en bekend voorbeeld, Feyenoord – Ajax (jawel alweer ajax ;)) ik meen 2 jaar geleden, mannen vrouwen kinderen bejaarden gehandicapten etc alles opgepakt omdat ze niet snel genoeg de brug af liepen, zelfs voorbij gangers op fietsen werden opgepakt.

 47. Ik heb de link van Natascha net gelezen; haha, moest wel lachen om de jongeman die uit de container sprong!

  Iedereen heeft dit zo op zijn/haar eigen manier beleefd. Het was heel raar om opeens aan het eind van je straat een horde ME te zien staan, blaffende politiehonden en een drukte van jewelste.

  Inderdaad, de quote van Wilbert is heel treffend. Dat kwam trouwens ook in het digitale artikel van de Stentor terug. Het waren niet de meest frisse jongens, maar hadden gewoon de intentie om hun drankje en frietje te betalen. Als er dan opeens ME op de stoep staat, en je gaat op deze wijze reageren…

 48. @ Natascha, zouden agenten ook wel eens met provocatie te maken krijgen, als langzaam lopen e.d. (ja, ik ga bij mezelf af)? Kan je nog wel wat verhalen vertellen. Als je echter vind dat je verkeerd behandeld bent, moet je een klacht indienen. Ook daar heb ik goede ervaringen mee.

  Zou Nederland trouwens niet spuutzat van die hooligans worden?

 49. Ja natuurlijk kan dat allemaal dick!! En natuurlijk zijn we met zijn allen die hooligans spuugzat. Jullie begrijpen mij volgens mij echt helemaal verkeerd. Jammer dat er helemaal niemand is die mij begrijpt.

  Mijn klachten worden doorgaans afgehandeld met Sorry mevrouw we kunnen de desbetreffende agent niet meer achterhalen dan sta je dus mooi met je klacht….

 50. Klachten moet je daar neerleggen waar ze horen, bij de pliesie in deze.
  En dat is idd geen manier van afhandelen, je kunt dan toch zeggen dat je serieus genomen wilt worden en een chef of klachtenafdeling/-medewerker wilt spreken? Desnoods schrijven.

 51. Schrijven doen we meestal als ik een klacht indien en dan wordt je opgebeld dat het onderzocht wordt en na een week of 2 wordt je gebeld met dat bericht, k dien geen klacht meer in laat het wel over me heen komen en dan lekker foeteren thuis hahaha 😀 😉

 52. Wil nog wel ff kwijt dat het feit dat de pliesiepaarden niet aan de kant van De Pierik liepen, een beetje dommig over komt. Maar onze “sterke arm heeft zaterdagmiddag dus nogal wat werk met ’t volk gehad:
  – Dit: groepje voortdurent afschermen van station naar stadion
  – (waarschijnlijk daardoor) was er best pliesie aan de poort en in het stadion. Groepjes moutainbikers. Zag ook mountainbikers op andere foto’s dus dat kunnen dezelfden zijn.
  – Maar in de stad was volgens mij ook extra politie aanwezig.

  En ik wil niet kinderachtig doen over betaling, want de opgepakten kregen allemaal een PV en zouden (volgens een post) de schade betalen. Maar die extra politie-inzet zaterdag, betalen wij ongetwijfeld met zijn allen. Toch weegt dat allemaal lang niet op tegen het bijzonder gave feit dat (misschien wel) de beste verdediger ooit afscheid nam in ons ZWOLLE!

  Ben ook beniewd hoeveel hij wel niet voor het KiKa-fonds heeft ingezameld, want daar ging de opbrengst van de verkochte kaartjes heen.

 53. Stadionhalte Zalné
  Dat stadionstation -hoeft maar een bescheiden halte te zijn- kan toch gemaakt worden bij Zalné. De Hessenpoort is een gepasseerd station om maar even in de spoor-terminologie te blijven 😉

  Dan legt de ‘meute’ een route af waar ze geen of nauwelijks schade kan veroorzaken -weilanden en de rand van het Oosterenk bedrijventerrein .

  Je kunt ook denken aan het doortrekken van de Lightrail verbinding Kampen-Zwolle naar Zalné met een afbuiging tot achter de Isala-klinieken. Voor scholieren , bezoekers ziekenhuis en tbv het stadion.

 54. Ik vind het raar dat mensen de schuld bij de politie leggen, er waren al vernielingen gepleegd. Als de politie de groep had laten doorlopen dan was er nog meer vernield en hadden velen geroepen dat de politiemensen lafbekken zijn omdat ze niks doen.
  Nu doen ze wat en dan is het weer niet goed, en verder ben ik het eens met wat een de vorige reageerders zei.
  Hoe zielig moet je zijn om zo tekeer te gaan bij het zien van de politie…ik houd niet van spruitjes…maar als bij de C1000 de spuitjes in de aanbieding zijn dan ros ik ook niet de groente afdeling in elkaar.

 55. Natascha ik begrijp wel wat je bedoelt:

  Hooliganisme moet uitgeroeid worden en snel ook, maar het bestaat wel. En helaas is het zo dat een groep blauwe mensen met honden, schilden, en wapenstokken agressie oproepen bij dit type mensen. Voordat je met geweld ingrijpt moet je dus echt zeker weten dat er geen andere oplossing is. Anders wordt het middel erger dan de kwaal.

  Je kunt het gedrag (van de Ajaks “supporters”) hier echter nooit mee goed praten.

  Ik ben dus van mening dat de aktie nodig was. Dit leken me geen lieve jongens. Dat hebben we vorig jaar in de koekstad wel gezien.

 56. Nogmaals is mijn hele punt dat ze het op de verkeerde plaats hebben gedaan, het kruispunt was beter geweest, had het helemaal afgezet (na een paar biertjes waren ze toch wel doorgelopen want ze wilden immers naar het stadion) en ze waren zo in de val gelopen was de pierik misschien nog heel geweest.

 57. Grote praatjes van onze nederlandse burgers
  Weer lekker zeiken op voetbalsupporters…die met een grote groep lopen, dus opvallen, dus gelijk veel politie, onee ME met honden etc…
  Agressie, agressie …Mensen gedragen zich als beesten als zij als beesten behandelt worden…

  citaat vd kroegeigenaar zelf:

  Café De Pierik, kwart voor tien. Verdwaasd loopt Stado van der Veen door zijn zaak.

  “Dit heb ik nooit meegemaakt”, mompelt hij beduusd. En al wat krachtiger: “De politie heeft een megablunder gemaakt, schrijf dat maar op.”

  De politie? Het waren toch de voetbalsupporters die er een zootje van hebben gemaakt? Van der Veen, hoofdschuddend: “Zo simpel ligt het niet.” Hij pakt er een barkruk bij en begint aan een reconstructie van wat er vanavond is gebeurd. “Tegen een uur of zeven liep er een grote groep supporters door de straat. De politiepaarden liepen alleen aan de linkerkant, niet aan onze kant. Daardoor konden ze zo bij ons naar binnen.”

  Hij schrok wel even van die plotselinge horde supporters. Maar al snel bleek dat ze geen kwaad in de zin hadden, zegt Van der Veen, die het altijd gemoedelijke café De Pierik sinds september vorig jaar runt. “Ze bestelden een patatje of een biertje en betaalden keurig.Het waren geen hooligans die op rottigheid uit waren.”

  Zorg dat je weet waar je over praat mensen voordat je je mening geeft, ook dat zorgt voor agressie!!!

  Gegroet
  een voetbalsupporter

 58. De burgemeester vandaag in de krant

  Van de 106 voetbalfans die zaterdag zijn opgepakt na rellen in en rond café De Pierik, beschikte negentig procent niet over kaartjes voor de afscheidswedstrijd van Jaap Stam, met Ajax. “Ze kwamen niet voor het voetbal, ze waren op rotzooi uit”, zegt burgemeester Meijer, tevens korpsbeheerder regiopolitie IJsselland. “Toen ze niet meer in de hand waren te houden besloten we ze te arresteren, en daar ging het mis.” Meijer zegt er alle begrip voor te hebben dat de eigenaar van café De Pierik na de rellen emotioneel reageerde. “Ook tegen mij zei hij dat de politie een ‘mega-blunder’ had gemaakt.

  Het is ook nogal wat, als je zo’n onhandelbare groep in je café hebt zitten.” Want dat waren ze, heeft Meijer van de politie begrepen. “Ook de agenten die uit Amsterdam mee waren gekomen hadden er geen vat op.”

  De groep klonterde samen bij het station. Een deel kwam met de trein aan, een ander deel was eerder uit de binnenstad weggestuurd. De mannen zetten koers naar Assendorp, waarop de politie ze op de voet volgde. Meijer: “Er was geen sprake van dat er door de politie een route was uitgezet, ze liepen zelf naar de Assendorperstraat. Toen ze daar spullen naar de politiepaarden gooiden en over auto’s liepen werd besloten ze op te pakken.” De andere optie, verspreiden, was volgens Meijer niet in beeld. “Dan duiken ze Assendorp in en ben je het overzicht helemaal kwijt.” Waar de politie niet op voorbereid was, was dat de ‘zichzelf Ajax-fans noemende mannen’ café De Pierik in doken. “De eigenaar vroeg mij of hij niet gewaarschuwd had kunnen worden. Helaas niet, omdat we niet wisten waar de groep heen ging.”

  Een speciale wedstrijd als die van zaterdag laat zich veel lastiger voorbereiden dan een reguliere competitiewedstrijd, zegt Meijer. “Dan heb je de combiregeling, weet je hoeveel fans je krijgt en waar ze vandaan komen. Nu was het maar afwachten wie er zouden komen.”

  De les die hij uit de ongeregeldheden heeft getrokken, zegt de burgemeester, is dat aanvragen voor oefenwedstrijden in de zomer scherper beoordeeld worden.

  “Vorig jaar in Deventer ging het ook mis, nu weer. Kennelijk zijn de risico’s dan groot.”

 59. Marnix, voetbalsupporters die over auto’s heenlopen halen inderdaad de aandacht van de politie over zich heen. Daarnaast, voetbalsupporters hebben zich ni het verleden nu niet bepaald als ‘mensen’ gedragen. Het heeft dan effect dat men al snel extra veiligheidsmaatregelen neemt t.o.v. voetbalsupporters, als ze zich dan als beesten behandeld voelen, moeten ze daar over nadenken….

  En hoezo wekt dat agressie op? Kennelijk worden de mannetjes dan wel erg snel agressief, je bevestigt hiermee de gevaarlijke aard van een grote groep van deze mensen. Volgende keer weer in de gaten houden wat mij betreft dus….

 60. @ Marnix, zoals jij waarschijnlijk ook al wel 10-tallen jaren weet heb je supporters (die hun club steunen door dik en dun) en supporters (niet niet terugdeinzen voor relletjes, sterker nog….ze zelf uitlokken). Hooligans vallen onder die laatste groep, daar postte ik om 9:36 over en zoals je weet gebeurd het hier helaas ook……maar al te vaak!

  Die nuance was even nodig als je het over “supporters” hebt.

 61. Het 1e stuk van de burgemeester zegt genoeg (ik had het nog willen schrijven: waar komen ze nou voor?) 90% van de 106 zonder kaartje…..tja, waar kwamen ze dan voor?

 62. Gaat die journalist Michael Ahsman (oid) ook nog zijn excuses aanbieden in “De Zwolse Televaag” voor zijn ongenuanceerde stuk. Waarop het 1e principe van de journalistiek helaas niet is toegepast?

 63. Poepzakken
  Dat zijn het die ajax-pisvlekken, lekker de afscheidswedstrijd van clubicoon ?!?!?! Stam verstieren. En dan die flapdrol van een cafe eigenaar, wat een *** is dat zeg. Het opnemen voor een stel van die debielen met minder dan 1 punt iq. Als ik het voor het zeggen had kon je je zaak sluiten, of ben je bang voor repressailles en kruip je daarom in de kont van die nepamsterdammers. Oprotten met die kleine kinderen die zich niet kunnen gedragen. Nooit meer ajax in Zwolle. En sluiten dat cafe.

  Opgelost dit probleem van de maatschappij

 64. Mensen toch, die hooligans werden echt niet opgepakt omdat de politie vermoedde dat ze mogelijk wel eens niet hun biertje of patatje zouden gaan betalen. Die hapsnurken werden opgepakt omdat ze de boel vernield hadden en omdat ze daar niets te zoeken hadden. Dat wisten ze ook wel gezien de ellende die ze veroorzaakten vervolgens. Als die zogenaamde “lieverdjes” niets hadden gedaan hadden ze toch ook geen reden om aan te nemen dat ze gearresteerd zouden worden. We leven niet in Peking.

  Laat ze lekker hun eigen stamkroeg verbouwen in amsterdam kijken of die uitbater dat lollig vind.

  Jullie doen je cluppie geen plezier dat is duidelijk, maar ja dat zal de achterliggende reden wel zijn, al jaren niets gewonnen ja daar wordt je ook depressief van en dan ga je zulke domme dingen doen.

  Ajax weg ermee.

 65. Ik fietste zaterdag van Zuid richting stadion toen t.h.v. het café de Hortensiastraat afgesloten was.
  Na kort even gekeken en gevraagd te hebben wat er gaande was ben ik verder gefietst met een omweggetje.
  Bij de stoplichten voor de Marsweg/Hortensiastraat kwamen twee mensen naast mij staan die net bij het café vertrokken waren omdat zij daar als normale klanten binnen waren geweest.
  Zij zeiden dat er een grote groep binnen was gekomen die zich netjes gedroeg, maar door de omvang van die groep vroeg de eigenaar van de Pierik of zij beiden wilden helpen achter de bar om de vele bestellingen te kunnen verwerken.
  De situatie was normaal en gezellig totdat, volgens die twee, de ME met donderend en overmatig geweld naar binnen kwam.
  Toen sloeg de vlam in de pan en liep het uit de hand.
  Ook zij werden in eerste instantie opgehouden, maar konden door bemiddeling van de eigenaar weer naar buiten en hun weg vervolgen richting stadion.

 66. @ Larry. Misschien een aardige lezing om eens bij de politie neer te leggen? Moet wel zeggen dat de sfeer die je beschrijft rustig en niets aan de hand over komt. Dat vind ik vreemd omdat de jongens (neem aan dat het allemaal jongens waren), begeleid werden. In elk geval door supportersbegeleiders maar toch ook wel door politie? In de stad was toch ook politie nodig geweest om eea onder controle te houden? Dit komt over of de politie (offciële politielezing) de begeleiders dit heeft horen zeggen:

  De Ajax-supporters waren uiterst agressief en niet aanspreekbaar, zelfs niet door de meegereisde Amsterdamse supporterbegeleiders.

 67. Met bij de politie neerleggen, bedoel ik “als ingekomen mail oid” bij een onafhankelijk klachtenorgaan van de politie. Over hun functioneren, die is er. Heb hier al geschreven dat ik (wij) daar eens succesvol gebruik van gemaakt hebben.

 68. Vandaag met enkele mensen uit Assendorp en de Pierik gesproken en niemand van hen heeft gezien en/of gehoord dat er over auto’s heen gelopen is en verder hebben ook zij zeer sterke twijfels bij de officiële lezing van de politie.
  Ik kan trouwens ook nergens terug vinden dat er aangiftes zijn gedaan door mensen bij wie er over de auto gelopen zou zijn.

 69. @larry…de groep werd toch al langer in de gaten gehouden. Dus wie zegt dat het in de direkte nabijheid van het cafe is gebeurd.
  Als de politie geen aktie had ondernomen en het was net zoals vorig jaar in Deventer uit de hand gelopen dan hadden velen hier geroepen dat je geen klap aan de politie hebt.
  Nu ondernemen ze eens actie naar aanleiding van een aantal incidentjes om te voorkomen dat het een chaos wordt en dan is het weer niet goed.

 70. @Erik

  Ik geef alleen maar door wat er door die buurtbewoners gezegd is en geef er verder dus geen oordeel over.
  Maar het blijft vreemd dat er nog steeds niks over aangiftes vernomen is…

Reacties zijn gesloten.