Derde eigen creatie ‘Leeser’ op sokkel

Foto van auteur

Zwolle –  Op de sokkel aan de Kerkstraat, waar tot aan oktober 2006 de kunstcreatie “Dynamiek” van Titus Leeser stond, staat voor de derde keer een nieuw eigen gemaakt kunstwerk.

 

Ditmaal pronkt er een van hout gemaakt kunstwerk met uitsneden van tandwielen. Boven op het kunstwerk is een soort van reflector opgenomen dat iets doet denken aan een zonnepaneel. Het vlak is dan ook beplakt met aluminiumfolie. In 2006 werd aan de Kerkstraat het originele beeld van de sokkel gestolen. Rond de jaarwisseling ontvreemden vandalen bij het Aa-bad een gedeelte van een beeld van kunstenaar Titus Leeser. Een badderend meisje en een jongentje werd toen van een derde personage van het beeld gescheiden. De bronzen figuren werden ook hier van de sokkel geslepen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Derde eigen creatie ‘Leeser’ op sokkel”

  1. Een markante man deze titus , die al pijp rokend schitterende werken maakte in zijn ateliertje aan de papenstraat in zwolle.
    ik meen mij te herinneren dat hij ook een fanatiek schutter was.

  2. als Titus Leeser zoals jij zegt Mus van Leeuwenhoek een fanatiek schutter was kan hij er beter gewapend bij gaan waken om diegene die het probeerd van de sokkel te halen een hagel in zijn reet te schieten,dan hebben ze die gast gelijk te pakken

  3. Nixxx mis mee beetje met hagel raggen.
    Ook gelezen over kunstenaar Heideveld? Hij kan Henk Timmer niet uittekenen, Henk is boos op hem. Een vriend bemiddeld; als dat …. is gaat het zeker goed komen. Moet ook wel wat het is voor het stadion van de FC. Te lezen in dat, vorige week, huis verspreide blad van Stephan Wageman.

Reacties zijn gesloten.