Succesvolle eerste maand Weblog Zwolle

Foto van auteur

Weblog Zwolle heeft zijn eerste volledige maand op de vernieuwde website gedraaid. Het redactieteam is de laatste tijd intensief bezig geweest met het de bezoekers naar de zin te maken. De komende periode wil Weblog Zwolle het succes continueren en verbeteren.

We staan open voor jullie ervaringen tot nu toe. Is de website verbeterd, wat vind je van de layout, zijn de mogelijkheden en de geboden opties voldoende ? Wat kan er beter ? We horen graag je kritische blik op Weblog Zwolle. Alle reacties worden gelezen, en waar we dat kunnen zullen we gehoor geven aan de feedback, zoals we dat ook in het verleden hebben gedaan.

Team Weblog Zwolle

We zijn erg blij dat de meeste vaste bezoekers met ons de overstap hebben genomen van de oude naar de nieuwe website. Daarbij zien en merken we dat veel nieuwe bezoekers de weg naar Weblog Zwolle gevonden hebben. Van harte welkom !!

In totaal waren er vanaf 13 oktober 2006 1.923 reacties !!

Iedereen enorm bedankt voor jullie inzet. Jullie reacties beantwoorden geheel het doel van Weblog Zwolle; een interactieve actuele website over onze stad Zwolle. Daarbij plezieren jullie duizenden Zwollenaren met jullie persoonlijke bijdrages.

Blijf reageren !!

We blijven ons vrijwillig en actief inzetten om de bezoekers van het laatste belangrijke nieuws over Zwolle te voorzien. Mede door een uitbreiding van het redactieteam is dit mogelijk. In de nabije toekomst gaan we verder op zoek naar enthousiaste redacteuren. Omdat we steeds meer input krijgen en soms moeite hebben om alle info te verwerken is dit nodig.

Allemaal bedankt dat jullie / we Weblog Zwolle naar het succes hebben gebracht tot wat het nu geworden is !

Team Weblog Zwolle

15 gedachten over “Succesvolle eerste maand Weblog Zwolle”

 1. Ik vind het helemaal geweldig zo. Ik ben erg gesteld op lokaal nieuws en kijk de afgelopen weken dagelijks toch minstens een keer of 2 ?  3 even of er nog iets te melden valt.

  Ik check alleen de headlines, overige menu-items nog niet bekeken, mocht ik daar nog opmerkingen/tips voor hebben, dan laat ik jullie dat weten.

  ‘Ga zo door!’ is wat ik wil zeggen!

 2. Is het mogelijk om een rijtje met koppen te laten zien, en wanneer je daarop klikt je het bericht krijgt te zien? Dit scheelt en hoop scrollen 😉
  ————————-
  Edit:
  Daarvoor hebben we de hippe NieuwsFlash gecre?«erd 😉
  Maar als meer bezoekers dat anders willen, zullen we zeker luisteren.

 3. Remco
  Is het mogelijk om een rijtje met koppen te laten zien, en wanneer je daarop klikt je het bericht krijgt te zien? Dit scheelt en hoop scrollen

  Dat heb ik met de reacties.
  Als je via ‘laatste reacties’ doorlinkt, kom je bovenaan alle reacties,
  zodat je alsnog naar beneden moet scrollen om het laatste bericht te zoeken, dat was op de oude weblog makkelijker.

  —————-
  Edit:
  De nieuwste berichten kunnen ook bovenaan komen te staan. Op de nu gebruikelijke methode kan je eerst de lopende discussie volgen, voordat je eventueel gaat reageren.
  —————–
  Verder is het gewoon toppie ;D

  En dat je wel de mogelijkheid hebt om een plaatje te plaatsen,
  maar dat ie dan niet getoond wordt :-
  ___________________________________________________

  Admin:

  Diana, je gebruikt hier voor een verkeerde code. We hebben het al aangepast.

 4. Edit:
  De nieuwste berichten kunnen ook bovenaan komen te staan. Op de nu gebruikelijke methode kan je eerst de lopende discussie volgen, voordat je eventueel gaat reageren.

  Oke, dat snap ik, maar als je die al gelezen hebt, en alleen maar de laatste reactie die geplaatst is lezen? Die klik je ook aan onder ‘laatste reacties’.
  Bij de oude weblog kwam je dan ook daadwerkelijk bij d?­e reactie en niet de eerste reactie.

  Admin:
  Diana, je gebruikt hier voor een verkeerde code. We hebben het al aangepast.

 5. Mag ik het ook even hebben over de vormgeving? Weblog is wat dat betreft een mooie site, strak in een perfecte kleurstelling.
  Wat mij af en toe wel stoort is de weergave van de foto’s. Bij plaatsing van meerdere foto’s wordt het in mijn ogen vaak onrustig, zeker als er landscape en portret door elkaar wordt geplaatst.
  Misschien is het hiernavolgende eens uit te proberen.
  – Plaats de foto’s, incl. de hotspot, op de volle tekstbreedte.
  – Probeer zoveel mogelijk de foto’s in landscape te maken en te plaatsen.
  – Doe eens een poging de tekst uit te vullen met een automatische afbreking, om de brede woordspaties tegen te gaan.
  Het geheel zal hiermee nog mooier, rustiger en strakker worden.

  Ik weet niet of deze suggesties technisch mogelijk zijn, maar denk er maar eens over na.
  ———————–
  Edit:
  Bedankt !

 6. de letter wat kleiner scheelt ook scrollen. nu is ie erg groot. verder scheelt minder wit tussen de berichten ook. ik hou zelf van een wat compactere website.

 7. Wat ik graag zou willen, is dat als je op de ‘willekeurige foto’ klikt, dat je dan naar die foto (in het groot) & het bijbehorende artikel gaat.
  Momenteer is dat niet zo, je gaat dan naar een overzicht van actuele items, en niet naar een of meerdere foto’s.

  Groetjes Evert

 8. Complimenten voor de opzet. Het was even wennen, en er wordt her en der nog wat bijgeschaafd, maar dat mag logisch zijn.
  Ik kan de foto-opmerkingen van hans Smit helemaal onderschrijven. Soms staan er helemaal geen foto’s bij een artikel waar dat wel erg leuk zou zijn, soms staan er weer heel erg veel. In zo’n geval kan ik me voorstellen dat er enkele foto’s geplaatst worden, met een link naar de overige foto’s voor de supergeinteresseerden. Zo houdt je de voorpagina vlotter te bekijken. Aan de andere kant is de grote letter erg fijn voor mensen die iets minder scherpe ogen hebben, dus hier svp niet kiezen voor een kleinere letter.
  Maar algeheel: groot compliment en sjappoo hoor!!

 9. ben nog steeds fan van weblog … heb nog wel wat wensen openstaan …

  1) graag een aparte ‘ button’ menuknop bovenin voor reacties, zodat je beter inzicht krijgt in de reacties (aparte reactie pagina)
  2) meer ruimte voor de reacties. Je ziet nu alleen op welk onderwerp het betrekking heeft. Niet WIE het heeft geschreven en WAT. Dat kun je natuurlijk combineren met punt 1)
  3) jammer dat er nu zo’n irritante boodschap van deltion bovenin loopt .. zie toch echt veel liever een mooie foto van zwolle
  4) relevante polls zijn leuk. Graag vaker een nieuwe (nu staan ze erg lang) en ook afblokken dat iedereen 1000 keer kan stemmen als hij/zij dat wil

  Verder prima en lekker doorgaan. Ik vind de foto’s van de natuur TOP. Echte aanwinst. De columns van Polleke zijn naar mijn mening niet zo’n succes. Er komen ook nauwelijks inhoudelijke reacties op (dat is toch doel van column).

  groeten !!

 10. @ Hans v. E.:
  Bedankt voor je uitleg en het rechtbreien van m’n verkeerd geplaatste linkje. (ik hoop dat ik nu een goede tekstlink heb gemaakt)

  Ik mag hopen dat ik niet de laatste digibeet ben die hier toetreed. Dus misschien is het een idee om onder “Hoofdmenu” een menuknop te plaatsen “Tips voor reacties” die linkt naar een pagina waar uitgeled wordt hoe je een link, tekstlink, plaatjes, plaatje met link, e.d. in je reactie zet. Op deze pagina kan tevens uitgelegd worden hoe de rest van de op Weblog Zwolle aangeboden functies werkt. Het zou zonde zijn als de aangeboden functies door een deel van de gebruikers niet benut zou kunnen worden omdat kennis van zaken ontbreekt en uitleg niet te vinden is.

  Verder: hatstikke mooie site, m’n complimenten, ga vooral zo door!!

 11. Het was even wennen die overstap naar de nieuwe omgeving. Maar het is er zeker op vooruit gegaan. Mooi strak, prima.

  Toh een paar dingetjes die ik kwijt wil:
  Het lijkt erop dat er minder mensen reageren dan op het oude streepje-log.
  De foto’s mogen van mij wel minder. E?©n foto per gebeurtenis lijkt me meer dan genoeg. Zijn er meerdere dan kunnen die wat mij betreft onder de “meer”knop gestopt worden.

 12. Ik merk dat 2 enters in een reactie niet als zodanig worden verwerkt. Soms wil tbv de leesbaarheid een lege regel in je reactie hebben, maar die komt er vervolgens niet. En dus gaat dat ten koste van de leesbaarheid.

Reacties zijn gesloten.