Krakers bieden politie Sinterklaaskado aan

Foto van auteur

Vrijdagmiddag om 14.00 uur hebben zo’n 15 Zwolse krakers een ludieke actie gehouden bij het hoofdbureau van de politie in Zwolle. Naar aanleiding van de geweldadige ontruiming van een pas gekraakt pand aan de Assendorperstraat afgelopen maandag hebben de krakers een handleiding gemaakt voor politieagenten met als titel: “HOE GAAT HET SNOR: een zeven stappen plan hoe te handelen in het geval van een kraakactie”. In begrijpelijke taal en met grappige kindertekeningen wordt uitgelegd hoe een kraaksituatie normaal zou moeten verlopen en aan welke regels de politie zich moet houden.

Verder werd er een gedicht van Sinterklaas en Piet voorgedragen, waarbij de Sint de krakers een hart onder de riem steekt. Verder werd er een tekst voorgelezen waarbij nog eens de verontwaardiging over het agressieve politie optreden werd uitgesproken. Helaas, zegt de kraakbeweging, was de politie wederom niet uit haar rol van bromsnor te krijgen en wilden zij het kado niet in ontvangst nemen. Hierop werd besloten de overdracht symbolisch alsnog te doen en na afloop van de ceremonie werd het pakket met handleiding en gedicht alsnog aan de balie afgegeven. Daarbij werd de politie een geweldloze toekomst toegewenst en namen de krakers afscheid: “TOT DE VOLGENDE KRAAK”.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Krakers bieden politie Sinterklaaskado aan”

  1. kunnen al die lamstralen niet gewoon is aan het werk gaan en van dat geld een huisje huren of kopen moet je kijken wat het allemaal kost die politie inzet en wij maar betalen voor die opvreters .

Reacties zijn gesloten.