Zomerkaravaan Zwolle volgend jaar de wijk in

Foto van auteur

Zwolle – Na het succes van 3 weken op de Jenaplein werden zondag de tenten opgeslagen op de Potgietersingel. Oorspronkelijk was het de bedoeling 4 dagen lang theater op de Blijmarkt voor Theater Odeon te hebben maar door de opbouw voor de zomerkermis kon dat helaas niet doorgaan. Gelukkig is er een prachtig alternatief: Op de Potgietersingel is tot en met woensdag 6 augustus 22.00 uur voor jong en oud van alles te beleven.

Iedere dag zijn er workshops voor de jeugd i.s.m. Museum de Fundatie, een Doeplein met livemuziek door Duo Slee, een kindervoorstelling, een jongerenvoorstelling en een afsluitende voorstelling, meestal een concert, voor volwassenen. Dinsdagmiddag trad Theater zonder Blabla op (zie foto’s) met ‘Jij ook van mij’. “Martin is verliefd! Op wie… dat weet hij nog niet. Daarom wil hij een vriendin. maar hoe komt hij aan een vriendin?” De kinderen op de volle tribunes lieten zich helemaal meevoeren met het verhaal en genoten met volle teugen. Dinsdagavond 19.45 uur is er een humoristische vuurshow achter het museum.

Het sluitstuk op woensdagavond is Beatrice van de Poel met ‘Langzaam los’. Op ons verzoek trakteert zij het publiek nog eenmaal op haar prachtige concert dat zij in oktober in de Dommerholtzaal van Odeon bracht.  Hakim Traïdia (o.a. Sesamstraat) sluit de reeks kindervoorstellingen af met zijn ‘Dromendief’.

Ook Filmtheater het Fraterhuis verleent zijn medewerking en heeft op dinsdag en woensdag om 15.30 uur de familiefilm ‘Dunya n Desie’ op het programma staan.

De doelstelling van de Zwolse Zomerkaravaan blijft o.a. kleinschalige culturele activiteiten organiseren buiten het reguliere theaterseizoen voor een breed publiek. Alle voorstellingen/workshops zijn dan ook gratis toegankelijk.

Bij de samenstelling van het programma is er al contact gezocht met diverse Zwolse verenigingen. Vanaf volgend jaar wil de Zwolse Zomerkaravaan zijn tenten opslaan in diverse Zwolse wijken en dan ook juist in de wijken een samenwerking aangaan met organisaties in die wijken.

Het volledige programma is te vinden op de website van Odeon De Spiegel theaters: www.odeondespiegel.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Zomerkaravaan Zwolle volgend jaar de wijk in”

  1. Edwin denk dat de omwoneneden in de binnenstad nog wel wat gewend zijn die klagen niet gauw hoor,dat weet je van te voren als je in het centrum woont wat je te wachten kan staan met bepaalde evenementen

  2. ik hoop niet dat ze hier komen, wij berkummers hebben liever niks hier, geen woonboten, geen voetbalstadions en helemaal geen zomerkaravaans

Reacties zijn gesloten.