Drie proefspelers tekenen bij FC Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Vlak voor de start van de competitie heeft FC Zwolle een drietal spelers gecontracteerd. Zdenko Kapralik, Javier Guarino en Radek Görner komen de selectie van FC Zwolle versterken.

De 22-jarige Slowaakse verdediger Kapralik is afkomstig van Inter Bratislava en tekende een tweejarige verbintenis. De Tsjechische middenvelder Görner tekende voor een jaar met een optie voor nog twee jaren. Javier Guarino is een Uruguayaan met een Italiaans paspoort. De spits is afkomstig van Defensor en moet voor de nodige goals zorgen. Ook Guarino tekende een contract voor een jaar met een optie voor nog twee jaren. Er wordt nog met Arsenal gesproken over het huren van Vincent van den Berg. Het is afhankelijk van de snelheid van de internationale bonden of alle spelers vrijdag speelgerechtigd zijn. Inmiddels is Esteban Giglio speelgerechtigd verklaard.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Drie proefspelers tekenen bij FC Zwolle”

 1. FC Timboektoe is er niks bij…

  Ik vind dit geen goede ontwikkeling. Natuurlijk zijn er een flink aantal jonkies uit de regio/het land die ook een kans krijgen bij de FC, maar de balans lijkt qua exoten wel een beetje de verkeerde kant op te slaan.

 2. @Wilbert

  11 v.d. 26 spelers hebben een verleden in de eigen jeugdopleiding…

  6 v.d. 26 spelers komen uit het buitenland…

  Feitelijk maakt het niks uit. Niet de nationaliteit, maar de kwaliteit van een speler telt.

  FC Zwolle beschikt nu over een brede selectie en de resultaten in de voorbereiding waren evenals de uitvoering goed.

  FC Zwolle strijdt dit seizoen echt mee om rechtstreekse promotie!

  Ik heb er zin in!

 3. Ondertussen bij de concurrentie
  Bij de concurrentie is ook wel eens wat aan de hand:
  Mijn collega Bea S. stopt na 15 jaar als gastvrouw voor de pers bij FC Emmen.
  Bij de dames en heren voetbaljournaliste was zij (volgens Dagblad v/h N) altijd zeer geliefd. Ze heeft ontslag genomen omdat het niet meer boterde tussen haar en alg.dir. Henk Eising. 5 betrokkenen: “Dit verbaast ons totaal niet”. Henk Eising wilde graag Jan Deen (oud-stadionspeaker) aanstellen als nieuwe persman……Deze bedankte echter beslist.

 4. elk jaar lees ik weer een paar enthousiastelingen hier hun club de hemel inprijzen met hen tropische aankopen waar niemand de naam van uit kan spreken. elk jaar druipen de supporters weer als geslagen honden af. vinden jullie het fijn om teleurgesteld te worden of zien jullie gewoon niet dat het in zwolle nooit meer wat wordt?

 5. @Joop

  Er zijn gelukkig nog steeds mensen die hun lokale club actief steunen i.p.v. afzeiken. In de Jupiler League hangt meer een echte voetbalsfeer dan in de Eredivisie, waar bij elke club ook genoeg exoten rond lopen, maar erger nog op de tribunes geen supporters en voetballiefhebbers meer zitten, maar gesponsorde dagjesmensen.

  Desespereert nimmer mien jonge!

 6. @elrey: gezellig in die betonbak hoor, ben bij afscheid stam geweest(heb mijn geld nog niet terug trouwens) wat een sfeerloos ding. oost-europese toestanden. veel plezier dan maar weer bij de fc en zie je berichtjes eind seizoen wel weer van: jammer jongens hard gewerkt net geen prijs, volgend jaar beter

 7. @joop

  Bij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam waren ze er weer: de dagjesmensen.

  Was ook wel te merken: uitvak moest de sfeer maken en niks gewend. Het leek wel of sommigen een tsunami hadden meegemaakt. Beetje nat geworden in een stadion in aanbouw en klagen alsof ze verzopen zijn.

  Je kunt wel zeuren over het beton, maar ik kijk over het algemeen altijd naar het voetbalveld. Het veld lag er keurig bij en de drainage funtioneerde prima.

  Je praat over het stadion als een sfeerloos ding, maar sfeer maak je zelf kerel!

  In ieder geval zet jij hier weer een lekker sfeertje neer met het is niks en het wurd niks. Nee, met mensen als jou in het stadion wordt het nikkes nada qua sfeer. Blijf lekker thuis! Kun je voetbal kijken vanachter de decoder.

  Voor de mensen die gewoon een jonge ploeg willen zien die leuk voetbalt, wees welkom. Gaarne wel een goed humeur meenemen naar de voetbal. Dat is beter voor de sfeer 😉

 8. Schreeuwde af en toe, als enige, ook nog wat aanmoedigingen. Waarna er een opmerking kwam. Na mijn korte repliek, die toch uit meerdere woorden bestond, niet(s) meer gehoord. 😀

 9. @dick

  Ik ben in ieder geval blij dat ik de afscheidswedstrijd van Jaap Stam heb mogen meemaken. Ik heb genoten van o.a. Bergkamp, maar ook van Overmars want die illustreerde wel heel pijnlijk de defensieve zwakte van Ajax.

  Wat betreft de FC. Er staat een jong elftal dat leuk voetbal speelt. Maar ja, ik ben er ook zo één van “als de club speelt, speelt de stad”. FC Zwolle is niet de grootste club van de wereld en zal het ook nooit worden, maar Zwolle is (gelukkig) ook niet het centrum van de wereld. 😉

  Prognose Ajax dit seizoen: nationaal kampioen door gebrek aan concurrentie, internationaal veel en veels te licht.

 10. Bergkamp en Overmars speelden idd goed. Denk dat Ajax-defensie voor Nederlandse begrippen goed genoeg is. Heb bij Ajax ook een paar pareltjes gezien. Vorig jaar hadden ze natuurlijk de enorme pecht dat Jaap de defensie niet kon leiden in Amsterdam, anders waren ze vast kampioen geworden. Maar ja “as, as”. Heb er alle vertrouwen in, jij ook in de FC zie ik. Ik zéker in Jan!!

  Zwolle is idd niet het centrum van de wereld, maar hoe meer promotie hoe beter. Dat kan uitstekend middels sport. Dan maar gelijk door de populairste sport. Wat dat betreft hebben we de uitstraling van PEC-Zwolle destijds regelmatig aan den lijve ondervonden op vakantie en zo.

  Mijn prognose:
  Ajax
  PSV
  AZ

  Internationaal kon het nogwel eens meevallen bij Ajax. Ze leren dagelijks van geweldige toppers als Marco en Dennis. Vrees dat Jaap even niets wilde anders was hij een geweldige trainer voor de verdediging geweest. Dat is landelijk gezien sowieso een achilleshiel.

 11. joop
  Pffffffffffff…………..
  Typisch een geval van je eigen nest afkraken, negatief en zielig doen, wat een leven zul je dan hebben zeg.
  Positief denken en handelen kan je leven heel wat leuker maken !!
  Verlaat toch eens de gedachte van “het is niks en het wordt niks “, leef positief en alles wordt beter, vooral jijzelf en je omgeving !
  Dus ook in de regio Zwolle en FC Zwolle.

 12. ik ben gewoon realist, jullie sluiten allemaal gewoon aan in de polonaise, neuzen dezelfde richting in en klets maar na wat de anderen zeggen. zet die roze bril af en zie de werkelijkheid eens onder ogen. stadion wordt een debacle, er gaan nog net zoveel euro,s gestort worden in die bak als er al met beton is gedaan. echter de 120.000 andere inwoners van zwolle die er nooit komen moeten dit ophoesten voor jullie( jullie ja, die anderhalve man en een paardenkop)

 13. Ben het met Joop eens het is zo als hij zegt ,ik heb ook jaren elke thuiswqedstrijd er heen geweest toen het nog PEC ZWOLLE was en moet zeggen wren ook mooie tijden bij maar veel verder zijn we niet gekomen .En als je dan leest wat de kosten zijn tegenover de baten mag er wel eens wat meer uitkomen op hoger niveau .Maar elk jaar is het weer mis .

 14. @ Joop
  Jij als realist weet natuurlijk ook dat de projectontwikkelaar ,die het stadion financiert,straks zelf opdraait voor de verliezen ,mochten die er komen.Dus niet die arme 120000 mensen waar jij op doeld.
  De gemeente draagt alleen bij aan de infrastructuur rondom het stadion,zoals de ceintuurbaan en het nieuwe Be Quick onderkomen.

 15. @joop en pieter

  Gewoon in een gemeente gaan wonen waar geen theater of voetbalstadion staat, heb je altijd lagere lasten, maar ook minder om over te zeiken.

  Als je, je zo druk maakt over de OZB kun je beter bezuinigen op het energie verbruik (30% van de bijkomende woonlasten naast huur/hypotheeklasten).

  Dus uit die computer. 😉

Reacties zijn gesloten.