Aanhoudingen voor mishandelingen in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 augustus is op de Melkmarkt een 17-jarige jongen uit Emmeloord aangehouden voor mishandeling.

De man was eerst in een café aan de Oude Vismarkt al vervelend waarbij hij per ongeluk een 18-jarige Zwolse een kopstoot had gegeven. De vrouw was vervolgens met een paar vriendinnen naar buiten gegaan. De jongen volgde hen samen met een vriend en bleef vervelend. Toen de Zwolse daar wat van zei gaf hij haar een klap in het gezicht en liep weg. Samen met het slachtoffer heeft de politie uitgekeken naar de jongen en die werd aangetroffen op de Melkmarkt. Daar werd hij aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Een 45-jarige man uit Wijhe is vrijdag 8 augustus omstreeks 14.15 uur in het winkelcentrum aan de Dobbe aangehouden voor eenvoudige mishandeling. Even daarvoor had in een winkel een 67-jarige vrouw uit Zwolle de man aangesproken, omdat hij één van haar kleinkinderen opzij duwde. Hierop reageerde de man al agressief. Toen de vrouw even later met haar kleinkinderen buiten stond kwam de man op haar af en bedreigde haar. Vervolgens duwde hij haar waardoor ze ten val kwam. Daarop liep de man terug de winkel in. De politie werd gebeld en die kon de man in een andere winkel aanhouden. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Daar weigerde hij een verklaring af te leggen. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 augustus is in de Voorstraat een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden voor mishandeling. Agenten zagen rond 5.15 uur dat de verdachte een man sloeg. Vrienden van het slachtoffer probeerden de verdachte vervolgens te pakken, maar dit kon de politie voorkomen. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Zuidwolde, had geen idee waarom de verdachte sloeg. De verdachte is aangehouden en ingesloten. In een eerste verklaring zei hij dat hij de andere man had geslagen, omdat hij agressief naar hem had gekeken.

Op zaterdag 9 augustus rond 21.30 uur is op de Vlasakkers een 33-jarige man uit Zwolle mishandeld door een groep onbekenden. De man was op weg naar een bekende toen hij werd aangesproken door twee onbekende mannen. Eén van hen zei hem dat hij niet meer naar zijn vriendin mocht fluiten. Toen het slachtoffer zei dat hij niet begreep waar de andere man het over had volgde er een woordenwisseling. Even later stopte er een auto bij de drie mannen waaruit diverse personen stapten. Vervolgens werd het slachtoffer geschopt en geslagen door deze personen. Uiteindelijk kon het slachtoffer wegkomen. Op de Ceintuurbaan werd hij geholpen door een toevallig passerende arts van de huisartsenpost die het slachtoffer al slingerend had zien lopen. De arts heeft de man naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd geholpen aan verwondingen in zijn gezicht en aan zijn arm.

1 gedachte over “Aanhoudingen voor mishandelingen in Zwolle”

  1. Dat laatste bericht vind ik wel nog het ergste!

    Hoewel iemand op zijn bek slaan, omdat ie aggressief keek…. Niet iedereen kan even knap zijn….daar moeten we wel rekening mee houden! 😀

Reacties zijn gesloten.