Poging tot inbraak bij diverse scholen

Foto van auteur

Zwolle – Bij een onderwijsinstelling aan de Grote Voort werd op maandag 11 augustus tussen 06.30 en 07.30 uur ingebroken. Men kwam binnen door een raam te vernielen.

Het is nog onduidelijk of er spullen zijn weggenomen. Er is een onderzoek ingesteld. Bij een onderwijsinstelling aan de Palestrinalaan werden zes rolluiken geforceerd. In verband met de zomervakantie is onduidelijk wanneer dit precies is gebeurd. De dader(s) is/zijn niet binnen geweest en vooralsnog lijkt er niets te zijn weggenomen. Er is aangifte gedaan van poging tot inbraak.

 

Zakkenrollerij

Zwolle – Twee personen deden maandag 11 augustus aangifte van zakkenrollerij. Op vrijdag 8 augustus ontdekte een 53-jarige man uit Zwolle dat zijn mobiele telefoon was weggenomen uit een etuitje dat aan zijn broekriem hing. Het wegnemen moet diezelfde dag hebben plaatsgevonden tussen 15.30 en 17.00 uur in een pand aan de Vechtstraat. Eveneens op vrijdag 8 augustus kwam een 64-jarige vrouw uit Marseille (Fr.) tot de ontdekking dat uit haar handtas een mapje met daarin een geldbedrag en een viertal creditcards was verdwenen. Dit moet zijn weggenomen voor 09.30 uur op het stationsemplacement of in de trein.

Heling

Zwolle – Aan de Luttekestraat werd maandagmiddag 11 augustus een 67-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor heling. De man reed op een fiets waarvan het originele slot was vervangen door een goedkopere variant. Ook ontbrak het officiële plaatje van de fietsenhandelaar. Bij navraag bleek de fiets al in 2004 gestolen. De man verklaarde de fiets van zijn dochter te hebben gekregen. Zij zal nog nader worden gehoord. De fiets werd overgebracht naar het bureau en zal aan de oorspronkelijke eigenaar worden teruggegeven.

 

Man met boksbeugel aangehouden

Zwolle – Op de Melkmarkt werd maandagavond 11 augustus een 19-jarige Zwollenaar aangehouden voor verboden wapenbezit. De man bleek in het bezit te zijn van een boksbeugel. Het wapen werd in beslag genomen en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Verwarde man ingesloten

Zwolle – Op het Stationsplein werd maandagavond 11 augustus een 28-jarige verwarde man uit Raalte aangetroffen die voor overlast zorgde. De man had eerder al voor onrust gezorgd in zijn woonplaats. Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van drugs en werd ter ontnuchtering ingesloten.