Francaises gepakt na zakkenrollen bejaarde vrouw

Foto van auteur

Aan de Zerboltstraat werd op vrijdagochtend een 76-jarige vrouw uit Zwolle het slachtoffer van zakkenrollers. De vrouw wilde met de fiets de Zerboltstraat oversteken en zij zag dat er iemand heel dicht bij haar ging lopen en een snelle beweging maakte. Daarna renden er twee meisjes van haar weg. De vrouw merkte dat haar portemonnee weg was.

De vrouw riep hierop “Houd de dief”. Een getuige kon hierop de meisjes staande houden. De meisjes lieten hierop de inhoud van hun tas zien. De tas was leeg. Hierop gingen de meisjes er weer vandoor. Een andere getuige heeft de meisjes vervolgens opnieuw staande gehouden. Later werd op de plek waar de meisjes de inhoud van hun tas lieten zien, de portemonnee van de vrouw gevonden. Beide meisjes, een 17-jarige en een 21-jarige, allebei uit Parijs, werden aangehouden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Francaises gepakt na zakkenrollen bejaarde vrouw”

 1. [ zeikmodus ] Hmzz… staande houden mag alleen gebeuren door een opsporingsambtenaar. Aanhouden, of een poging daartoe, is een betere omschrijving. [ /einde zeikmodus ].

 2. Aanhouden op heterdaad mag iedereen. Aanhouden buiten heterdaad mag alleen door opsporingsambtenaren en in principe alleen met toestemming van een (hulp)OvJ.

  Staande houden mag echt alleen door opsporingsambtenaren:

  Artikel 52
  Iedere opsporingsambtenaar is bevoegd den verdachte naar zijn naam, voornamen, geboortedatum, geboorteplaats, adres waarop hij als ingezetene in de basisadministratie persoonsgegevens staat ingeschreven en woon- of verblijfplaats te vragen en hem daartoe staande te houden.
  —————–
  Edit:
  Met dank !

Reacties zijn gesloten.