Sinterklaasmuseum Zwolle trakteert kinderen

Foto van auteur

Zwolle – Het Sinterklaasmuseum aan de Assendorperstraat in Zwolle kan op steeds meer interesse rekenen. In de kelder van de winkel van Meinesz en Bennesz, waar maar 4 personen tegelijk een bezoek kunnen brengen aan het kleurrijke geheel, komen fans van Sinterklaas van over de hele wereld het museum bezoeken. Dit jaar daalden al 3.000 bezoekers de trap naar de kelder af om de vele artikelen die verzameld zijn over Sinterklaas te bewonderen.

Het intieme Sinterklaasmuseum houdt niet alle entreegelden voor zichzelf in de knip. De afgelopen jaren werden er meerdere donaties aan goede doelen gedaan. Dinsdagmiddag schonken de initiatiefnemers Meine Boonstra en Aranka Wijnbeek € 1.500,- aan Humanitas. Monuta deed daar nog eens € 2.500,- bovenop. Het geld komt ten goede aan sinterklaaskadootjes voor kinderen van achterstandsgezinnen in de regio’s Zwolle en Kampen. Dat past prima bij de gulheid die bij Sinterklaas hoort. Daarnaast zijn er nog donaties voor de Voedselbank en het Assendorper muziekevenement Muziek in de Tent. Bijzonder is verder dat het museum nauw betrokken is bij een expositie over Sinterklaas in Potsdam (bij Berlijn). Sinterklaas zal zaterdagmiddag vanuit Zwolle de Duitse expositie via een straalverbinding openen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Sinterklaasmuseum Zwolle trakteert kinderen”

  1. Ben er geweest, dat je dit een museum kunt noemen pfffff :'( word ik er van. denk dat ik in mijn meterkast ook maar een museum ga beginnen, of in de kruipruimte daar is het net zo knus…..

Reacties zijn gesloten.