SWOL 1894 zwemmer Vince van der Pal nadert EJK-limiet

Foto van auteur

Vince van der Pal

Zwolle – Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion was van 9 tot en met 11 april het toneel van de Eindhoven Qualification Meet (EQM).

Nationale en internationale topzwemmers streden deze dagen om tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2021 te behouden of te verdienen. Ook voor de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) en European Youth Olympic Festival konden de junioren en jeugdzwemmers zich plaatsen. Voor Vince van der Pal, zwemmer van SWOL 1894, komen deze limieten nu heel dichtbij.

Vince toonde op de eerste dag al prachtige progressie op de 50 meter vrije slag. Waar Vince in de series al een dik PR zwom in 23,83 kwam hij in de C-finale tot een tijd van 23,74 hiermee sprokkelde Vince uiteindelijk een seconde van zijn oorspronkelijke PR af. Met een EJK-prestatie-eis van 23,34 heeft de SWOL-zwemmer interessante doelen om naar toe te werken in de komende periode.

Op de tweede dag verscheen Vince aan de start op zijn 100 meter vrije slag. Ook hier snoepte Vince 0.5 sec. af van zijn inschrijftijd om te finishen in een mooie 52,38.

Zondag zwom Vince de 200 meter vrije slag. Hij opende heel snel op de 50 meter in 26,0 en vervolgens de 100 meter in 54,6. Dit was een razendsnelle tussentijd op het bord. Hij finishte in 1.57,04. Wederom een prachtig PR en de bevestiging dat Vince grote progressie doormaakt, omdat hij aan het begin van het seizoen nog 2.07,69 als PR had staan.

Het volgende piekmoment voor Vince, samen met een grote groep SWOL 1894 zwemmers, zijn de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen en de Open Nederlandse Kampioenschappen. Deze staan in juni op de agenda en zullen waarschijnlijk in aangepaste vorm plaatsvinden.