Het weer: Regenachtige tweede pinksterdag

Foto van auteur

Russenweg

Zwolle – Maandag is het weer in Zwolle niet veel soeps. In het begin van deze tweede pinksterochtend arriveert vanuit het westen al een wolkenzone met neerslag. Perioden met regen kunnen we verwachten, tot in de middag. De zon komt moeilijk door alle wolken heen.

De wolkenmassa is ‘s morgens te dik, misschien dat het in de loop van de middag en begin van de avond even lukt met de zon. Maar dan dienen zich ook lossen buien aan. Een enkele stevige zou over Zwolle kunnen trekken, met hagel en onweer. Houd mogelijk buiengeweld in de gaten op je weer-app. Rond middernacht neemt de kans op een bui tijdelijk af. De wind overdag is matig, kracht 3 tot 4 uit het zuiden. In de loop van de avond en nacht weinig wind. De middagtemperatuur houdt met maximaal 13 graden niet over.

Later in de nacht van maandag op dinsdag is er weer kans op een bui. Dat is een voorproefje van het waterballet dat ons dinsdag staat te wachten. Het is ook zo’n koele dag, met kans op plensbuien, vooral in de middag. Buien hebben het voordeel dat ze plaatselijk water loslaten, terwijl het op veel andere plekken droog blijft. Bovendien komt dinsdag de zon tussen de buienwolken tevoorschijn. De wind is overwegend matig, kracht 3, uit het zuidwesten. Tijdens een bui meer wind.

Woensdag is de bewolking vaak dik en de hemel grijs. Er komt vanuit het noordwesten regen op Zwolle af. ‘s Morgens al wat, maar het meeste vermoedelijk in de middag en avond. Het is koel: ongeveer 14 graden.

Kijken we snel naar de eerste week van juni, dan zien we eindelijk een temperatuurstijging op de weerkaarten verschijnen. Ook komen er dan droge dagen aan.