Leger des Heils deelt gratis donuts uit

Foto van auteur

Zwolle – De Huiskamer van de Buurt van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat in Zwolle doet mee met de nationale donutdag op vrijdag 4 juni.

Dat betekent dat iedereen op die dag kan langskomen om gratis een donut te eten. Daarnaast bestaat er voor de kinderen de mogelijkheid om donuts te versieren en diverse donutspelletjes te spelen. De donutdag is vooral gericht op ouders/verzorgers met kinderen, maar dat wil niet zeggen dat anderen niet welkom zijn.

Met de organisatie van de nationale donutdag blaast het Leger des Heils een oude traditie nieuw leven in. Met name in de Verenigde Staten is Donut Day een jaarlijks terugkerend fenomeen en dat wil het Leger ook in Nederland gaan realiseren. Samen met donutproducent Donut Worry Be Happy wordt traditie gekoppeld aan het beleven van een geluksmomentje. Samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

National Donut Day is in Amerika nauw verbonden aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld. De traditie van donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van aan de frontlinie vechtende mensen te verlichten.

Tegenwoordig deelt het Leger des Heils in Amerika en in veel andere landen nog altijd donuts uit tijdens noodsituaties.

In de samenwerking met producent Donut Worry Be Happy staat de gedachte ‘geluk is alleen echt als je het kunt delen’ centraal. Samen met iemand uit de buurt een geluksmoment delen, elkaar beter leren kennen, onder het genot van een donut. Het is dit jaar de tweede keer dat een nationale donutdag wordt gehouden. Het succes van de donutdag van vorig jaar was reden om van deze dag een traditie te maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)