Het weer: Stevige bries, kans op een bui, in de middag zon erbij

Foto van auteur

IJsseltoren
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend is de wind aan het toenemen. Kans op een bui vanuit het zuidwesten is er ook en dat blijft de gehele ochtend zo. Buien zijn zoals bekend plaatselijk en de meeste worden ten westen van Zwolle en boven Duitsland verwacht.

De wind komt op toeren doordat een lagedrukgebiedje via het zuidoosten van Engeland naar de Noordzee koerst. Het bijbehorende windveld komt over ons heen. Dat is duidelijk te merken, want de wind trekt in de ochtend aan naar kracht 4 tot 5. Eerst uit het zuiden, vervolgens uit het zuidwesten. De sterkste wind hebben we in de middag met windvlagen tot 65 kilometer per uur. Flink wat wolken worden de regio Zwolle uit geblazen, zodat de zon ruimte krijgt. De wind is niet koud: rond acht uur ‘s morgens is het zo’n 17 graden, in de middag halen we 22 graden.

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er opklaringen en de wind neemt af. Het koelt ‘s nachts af naar een minimumtemperatuur van ongeveer 13 graden.

Woensdagochtend spreidt de zon haar zonnestralen breed over de stad uit. Het kwik stijgt naar ongeveer 23 graden. Er ontstaan stapelwolken waarvan een enkele het kan schoppen tot een buienwolk. In de loop van de middag is die kans het grootst en misschien is er zelfs een donderklap te horen.

Donderdagmiddag ontstaan er ook buien boven het land, waarvan eentje over Zwolle heen kan trekken. De kans op onweer lijkt groter dan op woensdag, maar het meeste gebliksem wordt boven Duitsland verwacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)