Werkzaamheden IJsselallee vanaf 10 juli

Foto van auteur

Foto: Stockfoto

Zwolle – De IJsselallee krijgt binnenkort groot onderhoud. Vanaf zaterdag 10 juli tot en met vrijdag 6 augustus wordt er aan de weg gewerkt.

De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte vanaf de Nieuwe Veerallee tot net voorbij de kruising met de Burgemeester van Walsumlaan op de rijstroken richting Marslanden / Wijhe. Tijdens de wegwerkzaamheden is er tussen de Nieuwe Veerallee en de kruising met de Hanzelaan – Reysigerweg in beide rijrichtingen op de IJsselallee één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Het doorgaand verkeer op de IJsselallee moet dus rekening houden met extra reistijd.

Van maandag 12 tot vrijdag 23 juli rijdt al het verkeer over één baan aan de zijde van Hanzeland. Op de kruising met de Hanzeallee is dan vrijwel alleen rechtdoor gaand verkeer mogelijk. Verkeer komend vanuit Hanzeland kan wel rechtsaf slaan de IJsselallee op richting A28 en verkeer vanuit de richting Olst / Wijhe kan vanaf de IJsselallee rechtsaf Hanzeland in.

Vanaf vrijdag 23 juli tot en met vrijdag 6 augustus wordt al het verkeer via de andere baan (zijde campus) geleid. Er is dan ook één rijstrook per rijrichting beschikbaar. De kruising met de Hanzeallee is vanaf dat moment weer volledig toegankelijk.

Doorgaand verkeer komend vanaf de A28 met bestemming Marslanden en de N35 wordt geadviseerd via de Ceintuurbaan te rijden. Dit geldt ook voor doorgaand verkeer komend vanaf Marslanden en de N35.

Op het moment van de werkzaamheden aan de IJsselallee bouwt ProRail bij Herfte een zogenoemde dive-under. Hier gaat het ene spoor onder het andere door, zodat treinen elkaar vrij kunnen kruisen. Hierdoor hebben de treinen naar Meppel en Emmen straks elk een ‘eigen’ spoor en hoeven ze niet meer op elkaar te wachten.

Van maandag 5 tot en met vrijdag 23 juli is er een grote buitendienststelling van de sporen bij Zwolle. Er rijden in die periode geen of minder treinen. Tijdens de werkzaamheden bij Herfte zijn er in de omgeving ook fietsroutes afgesloten. Autoverkeer dient rekening te houden met een omleiding.

Locatie

1 gedachte over “Werkzaamheden IJsselallee vanaf 10 juli”

  1. Weer lekker gepland zoals 2 jaar geleden. Tegelijk met de buitendienststelling van het spoor ook weer de IJsselallee zeer beperkt open. Dus het vervangend busvervoer richting ’t Harde, Kampen en Meppel staat weer lekker in de file waardoor aansluitingen worden gemist. Niets geleerd dus.

Reacties zijn gesloten.