Het weer: Dikke bewolking, kans op veel regen

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is in de ochtend de bewolking boven Zwolle het dikst. De lucht is zwaar van het vocht en de kans op regen groot. Mogelijk een flinke bak regen. Gaandeweg de dag wordt de bewolking wat dunner, maar de kans op een bui blijft.

Rond het middaguur moeten we de lucht extra in de gaten houden, omdat zo’n bui dan forser kan uitvallen. Dat betekent een overstromende bak water. Koud is het niet, hoewel de temperatuur wat gedrukt wordt tijdens regenval. Komt de zon nog even door ’s middags, dan is 23 graden binnen handbereik. Valt het tegen met de zon, dan stagneren we dicht in de buurt van 20 graden. De wind is matig uit het noorden, kracht 3 tot 4.

Maar een weersverbetering is nabij. De barometers in Zwolle zijn donderdag al aan het stijgen, want een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden breidt gestaag zijn invloed uit onze kant op.

Vrijdag lukt het de zon weer om zich te laten zien, dankzij zich terugtrekkende bewolking. Zaterdag zorgt het Engelse hogedrukgebied voor een zonnige dag met ‘s middags 24 graden op je thermometer. Zondag is er vermoedelijk meer bewolking, vooral in de ochtend. Beide dagen van het weekend is het droog.

1 gedachte over “Het weer: Dikke bewolking, kans op veel regen”

  1. Trieste beelden van wateroverlast in Belgie, Duitsland en Nederland.

    Wist je trouwens dat de nieuwbouw van het project Zwartewaterzone helemaal buitendijks gebouwd wordt?

    Die woningen worden bewust onder water gezet als het water in het Zwarte Water stijgt om de rest van de woningen in Holtenbroek en Stadshagen te beschermen.

    Ik ben gelijk afgehaakt. Betaal je 3 ton voor een woning wordt die niet beschermd bij hoogwater. Doei mij niet gezien!

Reacties zijn gesloten.